Upgrade ohřevu BELem na poloostrov

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
Valdano
Příspěvky: 400
Registrován: čtv črc 21, 2022 5:39 pm
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Upgrade ohřevu BELem na poloostrov

Příspěvek od Valdano »

Mex píše: ned říj 20, 2024 3:54 am Když se někdo rozhodně vrtat do baterek, tak to asi nebude člověk, který je ze všeho předem podělaný.
"Hrdina bez bázně a hany" by se přece vůbec neptal tady v diskusi, dle mého názoru by se tím ani nikde nechlubil a rovnou by ten navrtaný článek dál používal jako by se to ani vůbec nestalo a o případném "průšvihu" bychom se pak možná dozvěděli akorát někde z médií, ale to už nejspíš zcela bez té informace o předchozím navrtání tedy jen jako o průšvihu s baterií způsobeném blíže neurčenou příčinou. ;)
georg_cz
Příspěvky: 46
Registrován: čtv bře 26, 2020 12:58 pm

Re: Upgrade ohřevu BELem na poloostrov

Příspěvek od georg_cz »

U lithia jde hlavně o vlhkost. Jakmile se tam dostane, je konec. Článek bude fungovat ještě nějakou dobu a zároveň už teď reaguje s vlhkostí, která v něm je. Časem se to projeví.
Jinak já jsem bel odpojil a koupil bojler s tepelnym čerpadlem. Teď se dá voda ohřívat i jen 150W, tak jsem zvědavý na zimní provoz.
jika9876
Příspěvky: 22
Registrován: úte srp 23, 2022 12:54 pm
Lokalita: Tábor
Výkon panelů [Wp]: 3300
Chci prodávat energii: NE

Re: Upgrade ohřevu BELem na poloostrov

Příspěvek od jika9876 »

Valdano píše: ned říj 20, 2024 3:05 am Nevěřím tomu, že se vrták netočil ještě byť i krátce poté co tlak z článku už unikl. :twisted:
Tak tohle mohu vyloučit, během vrtání bych to neslyšel. To slabé syčení jsem právě slyšel až po vypnutí vrtačky a bylo to jen slabé syčení, které jsem si musel ověřit až přiblýžením ucha k otvoru. Syčení bylo velice slabé a trvalo ještě tak 3s. Podle mě je tam jen malá prasklina, způsobená spíše tlakem vrtáku, než že by se to přímo provrtalo, takže špony při vrtání nepředpokládám. Viditelně nejsem uvnitř článku, je tam jen vidět prasklina v materiálu.
ALE to bylo jen u vrtání, při vytváření závitu už přetlak nebyl a mohl jsem znovu narazit na dno a trochu prasklinu zvětšit a v tu chvíli bylo dno otvoru plné špon od závitníku... prdím na to, děkuji za přesvědčení že je to blbost, nepřišlo mi to tak riskantní, ale když si představím špony na elektrodách...
Vnitřní odpor mu ješte změřím, pro zajímavost.
Objednám nový od Mivvy, má je skladem. Ale má jiný terminál, tak budu muset nějak upravit busbar. Nemá někdo náhradní MB31 s terminálem jako já? Kupoval jsem z nkonu ale tam už maj také jiné terminály, píšou že ještě nejsou nafoceny(na fotce je stejný), ale prý mají být již jiné a přímo od eve. Předpokládám že to bude ten samý co má Mivvy.

No a pro příště, pokud se mi to ještě podaří(doufám že už ne!!!), dělá někdo tyto opravy? Znovunavaření terminálu?
Valdano
Příspěvky: 400
Registrován: čtv črc 21, 2022 5:39 pm
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Upgrade ohřevu BELem na poloostrov

Příspěvek od Valdano »

jika9876 píše: ned říj 20, 2024 11:53 am dělá někdo tyto opravy? Znovunavaření terminálu?
Zkuste se poptat přes SZ Mikela a nebo přímo u Mivvy. Ve starším tématu viz tento odkaz píše Mikel, že terminály nechávají navařovat laserem a možná, že dělají i repasi terminálů.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek