Dražice OKC 200 vs OKF 200 vytěžování Studer + plyn
Ohřev TUV, aku nádrže, boilery, ohřívače vody, vytápění, klimatizace
-
Dražice OKC 200 vs OKF 200 vytěžování Studer + plyn
Dotaz. Řeším zda na vytěžování pro Studer XTM4000 koupit bojler Dražice OKC 200 nebo OKF 200. Dotápění a ohřev v zimě z plynového kotle.
Co je lepší?
Taky bych rád věděl zda má OKF dvě šachty na topné těleso jak mi tvrdil pán z Dražic.
Pokud by měl někdo Studer + bojler budu rád za jakékoliv informace jak systém poskládat co nejlépe.
Co je lepší?
Taky bych rád věděl zda má OKF dvě šachty na topné těleso jak mi tvrdil pán z Dražic.
Pokud by měl někdo Studer + bojler budu rád za jakékoliv informace jak systém poskládat co nejlépe.
-
- Lokalita: Zábřeh 78901
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 10500
- Kapacita baterie [kWh]: 24
Re: Dražice OKC 200 vs OKF 200 vytěžování Studer + plyn
Pokud už je doma nějaký bojler , nekupoval bych žádný nový pro dvě spirály atd , nechat ho dožít a koupit co nejlevnější a největší co dovolí místo.Martas74 píše: ↑stř říj 16, 2024 12:11 pmDotaz. Řeším zda na vytěžování pro Studer XTM4000 koupit bojler Dražice OKC 200 nebo OKF 200. Dotápění a ohřev v zimě z plynového kotle.
Co je lepší?
Nový bojler zařadit před stávající (do kaskády) a v zimě , když nesvítí , bude ohřívat vodu stávající ohřev jak doteď.
Potom přes AUX2 relé v XTM vytěžovat přebytky například nad 95% SOC.
Je tam hromada podmínek , kdy se má , nebo nemá ta zátěž spustit , nebo vypnout.
Klidně pomohu s nastavením , těch podmínek.
-
Re: Dražice OKC 200 vs OKF 200 vytěžování Studer + plyn
Díky. To nastavení je pro mě trochu oříšek. Bojler nemám. Respektive mám malý 50l v 30 let starém Prothermu Tiger, který má asi před sebou poslední sezónu. Nový bojler bude první krok k celkové výměně systému. To AUX2 chápu, ale co mi není jasné jak udělat systém kdy bych chtěl mít možnost regulovat výkon. Třeba pomocí dvou spirál. A hlavně aby to netahalo z baterekmilhaus píše: ↑stř říj 16, 2024 3:22 pmPokud už je doma nějaký bojler , nekupoval bych žádný nový pro dvě spirály atd , nechat ho dožít a koupit co nejlevnější a největší co dovolí místo.Martas74 píše: ↑stř říj 16, 2024 12:11 pmDotaz. Řeším zda na vytěžování pro Studer XTM4000 koupit bojler Dražice OKC 200 nebo OKF 200. Dotápění a ohřev v zimě z plynového kotle.
Co je lepší?
Nový bojler zařadit před stávající (do kaskády) a v zimě , když nesvítí , bude ohřívat vodu stávající ohřev jak doteď.
Potom přes AUX2 relé v XTM vytěžovat přebytky například nad 95% SOC.
Je tam hromada podmínek , kdy se má , nebo nemá ta zátěž spustit , nebo vypnout.
Klidně pomohu s nastavením , těch podmínek.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 158 Odpovědi
- 8992 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mobilik
-
- 20 Odpovědi