FV panel s vysokým počtem článků/vysokým napětím?
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 24V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
FV panel s vysokým počtem článků/vysokým napětím?
Zdravím všechny!
O FV jsem se začal zajímat teprve nedávno, ale už teď to začínám brát jako svoje hobby
Bohužel jsem udělal chybu a objednal jsem MPPT, které má v dokumentaci minimální vstupní napětí 80V. Naneštěstí mám místo jenom na 2 panely. Našel jsem 213článkovy panel s napětím Vmp 63V a výkonem 550W od DAH Solar. Nevíte prosím o nějakých dalších variantách? Mám místo 2 * 2,4x1.4m.
O nebezpečnosti vysokého DC napětí vím, nebudu to instalovat sám.
Díky!
O FV jsem se začal zajímat teprve nedávno, ale už teď to začínám brát jako svoje hobby
Bohužel jsem udělal chybu a objednal jsem MPPT, které má v dokumentaci minimální vstupní napětí 80V. Naneštěstí mám místo jenom na 2 panely. Našel jsem 213článkovy panel s napětím Vmp 63V a výkonem 550W od DAH Solar. Nevíte prosím o nějakých dalších variantách? Mám místo 2 * 2,4x1.4m.
O nebezpečnosti vysokého DC napětí vím, nebudu to instalovat sám.
Díky!
-
- Lokalita: Třebívlice
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 7130
- Kapacita baterie [kWh]: 20,48
Re: FV panel s vysokým počtem článků/vysokým napětím?
Pokud dáš ty 2 panely do série, máš celkové napětí 126V, což by mělo stačit. Jinak jsou panely i s vyšším wp. např 650Wp......Neuvádíš v jakém rozmezí pracuje MPPT, uvádíš jen nejnižší mez 80V. Případně jaké má další parametry. Dále neuvádíš, jaké mají parametry panely, jetli je to napětí naprázdno při 20st.C, nebo výkonové.... 126V není vysoké DC napětí, každopádně doporučuji obezřetnost při instalaci a dodržet všechny bezpečnostní normy.
-
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 24V
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: FV panel s vysokým počtem článků/vysokým napětím?
Díky za odpověď.
Špatně jsem svoji otázku formuloval. Snažím se najít panely s vysokým výstupním napětím, abych měl případně možnost volby mezi nimi.
Zjistil jsem, že ten panel od DAH Solar je 1/3 cut a je to relativně novinka. Je to i důvod proč je tam takové napětí.
Moje otázka měla znít jestli jsou na trhu ještě nějaké další 1/3 cut panely? Zkoušel jsem hledat, ale nikde jsem nic nenašel.
Špatně jsem svoji otázku formuloval. Snažím se najít panely s vysokým výstupním napětím, abych měl případně možnost volby mezi nimi.
Zjistil jsem, že ten panel od DAH Solar je 1/3 cut a je to relativně novinka. Je to i důvod proč je tam takové napětí.
Moje otázka měla znít jestli jsou na trhu ještě nějaké další 1/3 cut panely? Zkoušel jsem hledat, ale nikde jsem nic nenašel.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PWM regulátor a panel s vyšším napětím.
od vla » » v Regulátory
PWM regulátor a panel s vyšším napětím.
- 2 Odpovědi
- 572 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od vlkazajac
-
-
- 3 Odpovědi
- 516 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od vlada-strizkov
-
- 19 Odpovědi
- 1570 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mati
-
-
Zapojení stringů JV a JZ s různým napětím
od volente » » v Zapojení panelů
Zapojení stringů JV a JZ s různým napětím
- 12 Odpovědi
- 2912 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Rado
-
-
-
Existuje levný HF měnič se vstupním napětím 15 - 17V?
od pezizka » » v DC-AC měniče, střídače, invertory
Existuje levný HF měnič se vstupním napětím 15 - 17V?
- 10 Odpovědi
- 1231 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od pezizka
-