Ten elektroměr by byl na tom kabelu k sousedovieman píše: A dva EANy + ŽL + výkaznictví... ....to spíš dám slepicím do kurníku klimatizaci, než se špinit se státním aparátem...

Ten elektroměr by byl na tom kabelu k sousedovieman píše: A dva EANy + ŽL + výkaznictví... ....to spíš dám slepicím do kurníku klimatizaci, než se špinit se státním aparátem...
A je treba byť 100% sebestačný? Už tu niekto písal Paretovo pravidlo, takže podľa mňa to netreba hrotiť, lebo tie náklady na sebestačnosť stúpajú exponenciálne.eman píše:Akorát dnes to agátové dřevo stojí více než elektřina.
Dnes může být nezávislý jenom člověk co topí dřevem....má ktomu les, je relativně mladý a fyzicky vpořádku.
Presne tak! Náklady na čistý ostrov sú extrémne (ak chceš normálne fungovať), čistý ostrov by som riešil niekde na samote, kde nie je DS, nie v zastavanom území...Diablo1st píše:A je treba byť 100% sebestačný? Už tu niekto písal Paretovo pravidlo, takže podľa mňa to netreba hrotiť, lebo tie náklady na sebestačnosť stúpajú exponenciálne.
Záleží na každém. Podle mě, pokud má člověk rodinu, zejména větší (3+ děti), tak je to naprosto nereálné a FVE funguje jako výpomoc. Až se děti odstěhují, tak si ve dvou jako důchodce můžu hrát na rebela a omezit spotřebu na minimum.Diablo1st píše:A je treba byť 100% sebestačný? Už tu niekto písal Paretovo pravidlo, takže podľa mňa to netreba hrotiť, lebo tie náklady na sebestačnosť stúpajú exponenciálne.eman píše:Akorát dnes to agátové dřevo stojí více než elektřina.
Dnes může být nezávislý jenom člověk co topí dřevem....má ktomu les, je relativně mladý a fyzicky vpořádku.
Tak reálne to je, len to stojí kooopec prachov.eman píše: Záleží na každém. Podle mě, pokud má člověk rodinu, zejména větší (3+ děti), tak je to naprosto nereálné a FVE funguje jako výpomoc. Až se děti odstěhují, tak si ve dvou jako důchodce můžu hrát na rebela a omezit spotřebu na minimum.
Horší je, že DS jako zálohu nám dají úřady sežrat. Už teď vymýšlejí, jak majitele nedotačních FVE, co neposílají do DS oholit na poplatcích a ČEZ pořád koketuje s tou penalizací za "nevyužívání přípojky". Představa, že jedu přes léto na FVE a platím ČEZu 1-2tis. jenom paušál je pos....
Díky za info, už jsem podezříval jestli ten jistič je vůbec funkční, když jsem z 10A po delší dobu tahal 3-3,5kW a on furt ne a ne vybavit, no aspoň vím jak to bylo dřív dimenzovaný. Vyměnil jsem jej za nový B10A a ten mi vyletěl tak po 10 minutách.kodl69 píše:tohle nespadne... Jestli je to historickej černej jistič J1k, J21u, IJV, IJM, a pod tak ty mají jmenovitý nevypínací proud 1.5x In
Pokud to bude vypadávat často,bude muset distributor vyměnit za odpovídající...asi ho nebude bavit stále jezdit měnit pojistky..TomHC píše:A na čo by toto cvičenie bolo dobré? Nejako mi nedochádza pointa.