Vybijanie poistiek
Polykrystalické, monokrystalické, amorfní, nebo jejich kombinace? Zapojení panelů, provozní napětí a proud, montáž panelů, vliv počasí na panely (zima, kroupy, bouřka), jištění panelů před bouřkou, atd.
-
- Reputace: 10
- Lokalita: Orava
Vybijanie poistiek
Zdravim. Mam prosbičku dochadza mi k vybijaniu poistiek a neviem co mam zle? Pouzite panely mam First solar FS-382 (http://dev.firstsolar.com//~/media/File ... lobal.ashx).
Zapojene ich mam po 2ks do serie na poistky 2A a 8ks pararelne do jednej krabice a stade idu kable do rozvadzaca na 16A poistky a takto to mam urobene 3x po 16ks panelov. Cize mam 3ks MX skriniek a kazda s vykonom 1320W(v kazdej skrinke 16ks 2A poistiek po 16panelov serio-pararelne). Dochadza mi k vybijaniu 2A poistiek a neviem preco? Dnes som ich kontroloval a boli dost horuce, mne to pripada ako keby tie panely davali vyšši vykon a tym padom mi dochadza k vybijaniu poistiek. Menic mam VT-80. Ked som pozeral na max.prud bol cez 62A a to skutocne davalo 4238W. Je to mozne? pripadne co tam dorobit alebo mozem dat 4A poistky?
Zapojene ich mam po 2ks do serie na poistky 2A a 8ks pararelne do jednej krabice a stade idu kable do rozvadzaca na 16A poistky a takto to mam urobene 3x po 16ks panelov. Cize mam 3ks MX skriniek a kazda s vykonom 1320W(v kazdej skrinke 16ks 2A poistiek po 16panelov serio-pararelne). Dochadza mi k vybijaniu 2A poistiek a neviem preco? Dnes som ich kontroloval a boli dost horuce, mne to pripada ako keby tie panely davali vyšši vykon a tym padom mi dochadza k vybijaniu poistiek. Menic mam VT-80. Ked som pozeral na max.prud bol cez 62A a to skutocne davalo 4238W. Je to mozne? pripadne co tam dorobit alebo mozem dat 4A poistky?
-
- Reputace: 48
- Lokalita: Trnava
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 4900
- Kapacita baterie [kWh]: 7,5
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Vybijanie poistiek
Vyskúšaj tam dať 4A poistky. Amorfy majú vždy o niečo väčší výkon ako je udávaný, po čase sa totiž to trochu vypália a tým o niečo málo klesne ich výkon na udávanú hranicu výrobcom. Nemáš klasický digitálny multimeter? Odmeraj pretekajúci prúd cez jednu vetvu a hneď budeš vedieť aký prúd tade ide.
- Lui
- Reputace: 137
- Lokalita: Senec
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
- Kapacita baterie [kWh]: malá
Ja myslím,že je to normálne ked Ti to vyhadzuje poistky....je to velmi na "hrane"
Totižto ja som spozoroval aj takú vec,že panel ktorý by mal dávat maximálne 8A.....tak mi dáva niekedy aj 9,7A.... ....a to ešte ani nesvietilo slnko úplne priamo na panely...
...a ked si všimnem dnešní den....svieti ostošest....a ešte aj vietor fúka celkom slušne....tak tam tie výkony vplyvom schladenia fakt všelijako lietajú.....
Totižto ja som spozoroval aj takú vec,že panel ktorý by mal dávat maximálne 8A.....tak mi dáva niekedy aj 9,7A.... ....a to ešte ani nesvietilo slnko úplne priamo na panely...
...a ked si všimnem dnešní den....svieti ostošest....a ešte aj vietor fúka celkom slušne....tak tam tie výkony vplyvom schladenia fakt všelijako lietajú.....
málo kwp , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion + 60V 198Ah Lifepo4 , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
-
- Reputace: 10
- Lokalita: Orava
Asi to bude tym vykonom lebo z teoretickych 3960W to dalo dnes v jednom okamihu 4762W takze idem na 4A a uvidim co to bude robit. Hadam mi to nad 80A neda a neposlem na vylet VT-80ku?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 1378 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pavel.Z.