rady na realizáciu novej FTV
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
rady na realizáciu novej FTV
Zdravím všetkých, aj keď tu preberáte predovšetkým ostrovné systémy, chcem Vás poprosiť o radu ohladne on-grid realizácie. Mám 7 kusov panelov 455kWp (spolu 3180kWp) a rozhodujem sa medzi striedačom Azzurro IPH 3000(lacný, spoľahlivý, dobrý servis...) a striedačom Huawei SUN 2000 L1 3000W. A teraz čo sa chcem spýtať:
1.Je dobré mať striedač na vrchnej hranici kWp, alebo je lepšie dať rezervu. Pri obidvoch mojich návrhoch jemne prekračujem vrchnú hranicu, ale nepredpokladám že by panely išli dlho a ak vôbec na 3180kWp.
2.Ako zapojiť panely. Oba striedače majú dva MPPT. Mám zapojiť jednoducho jeden string zo 7 panelmi a pripojiť cez Y kábel, alebo urobiť dva stringy, jeden s 3 panelmi a jeden so 4 panelmi a na striedači prepnúť paralelnú prevádzku. Nebude vadiť striedaču pri paralelnej prevádzke to, že na jednej vetve má 3 a na druhej 4 panely.
3.Aká je Vaša skúsenosť zo vzdialenosťou panelov a stiredača pri použití kábla 6mm2.Aká je maximálna vzdialenosť. Na vzdialenosť striedač-bod napojenia som tabulku našiel, zvyšovaním prierezu sa dá ovplyvniť, ale tu je dané 6mm2.
Ďakujem za rady
1.Je dobré mať striedač na vrchnej hranici kWp, alebo je lepšie dať rezervu. Pri obidvoch mojich návrhoch jemne prekračujem vrchnú hranicu, ale nepredpokladám že by panely išli dlho a ak vôbec na 3180kWp.
2.Ako zapojiť panely. Oba striedače majú dva MPPT. Mám zapojiť jednoducho jeden string zo 7 panelmi a pripojiť cez Y kábel, alebo urobiť dva stringy, jeden s 3 panelmi a jeden so 4 panelmi a na striedači prepnúť paralelnú prevádzku. Nebude vadiť striedaču pri paralelnej prevádzke to, že na jednej vetve má 3 a na druhej 4 panely.
3.Aká je Vaša skúsenosť zo vzdialenosťou panelov a stiredača pri použití kábla 6mm2.Aká je maximálna vzdialenosť. Na vzdialenosť striedač-bod napojenia som tabulku našiel, zvyšovaním prierezu sa dá ovplyvniť, ale tu je dané 6mm2.
Ďakujem za rady
-
Re: rady na realizáciu novej FTV
Špatně zvolené fórum. Tady jsou On-gridy zapovězeny...
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
Re: rady na realizáciu novej FTV
Ano, zbadal som to neskoro, ospravedlňujem sa, každopádne keby som tam nespomenul striedače otázka by bola vhodná aj pre Vaše fórum...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10 Odpovědi
- 1001 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Karmo999
-
- 13 Odpovědi