Koupím NKN 60 Ah - Severní Čechy Litoměřice
Archiv ukončených inzerátů
-
- Reputace: 0
Koupím NKN 60 Ah - Severní Čechy Litoměřice
Koupím článek NKN 60 AH, stávající článek mi praskl. Potřebuji do sady, třeba i více článků do zásoby.
Děkuji - nabídněte.
Děkuji - nabídněte.
-
- Reputace: 11
Re: Koupím NKN 60 Ah - Severní Čechy Litoměřice
co toto?pro mě trošku z ruky
http://dum.bazos.cz/inzerat/23117971/Lo ... panely.php
http://dum.bazos.cz/inzerat/23117971/Lo ... panely.php
-
Už jsem zkoušel, prodá jen celou sadu.
-
- Reputace: 73
co máš Ty začlánky??také tyto celokovové??a co předcházelo tomu,že článek praskl.Fazole píše:Už jsem zkoušel, prodá jen celou sadu.
-
Při rozdělání bedynky jsem našel prasklý článek ve švu cca 4 cm. Zátka se hodila na jiný článek ale chybí mi do sady. Články mají plechový obal a na bedně je rok 1974, výrobce Ratíškovice. Co předcházelo prsknut nevím, protože jsem jej takto už dostal.
-
zkus poslat foto možná bych to dokázal opravit a nebyl výrobce ferak Raškovice??Fazole píše:Při rozdělání bedynky jsem našel prasklý článek ve švu cca 4 cm. Zátka se hodila na jiný článek ale chybí mi do sady. Články mají plechový obal a na bedně je rok 1974, výrobce Ratíškovice. Co předcházelo prsknut nevím, protože jsem jej takto už dostal.
-
- Reputace: 9
Tak v Teplicích v "zdroji baterek pro fórum a Havlase" jsou ještě 4 bedny NKN60.Za cenu 9 Kč kilo jsou prakticky zadarmo a nikdo je nechtěl.
-
Děkuji za radu, do teplické sběrny jsem volal několikrát a vždy mi řekli, že žádné NiCd už nemají, zkusím zavolat ještě v úterý, případně tam zajedu, třeba při osobní návštěvě uspěji.Havlas píše:Tak v Teplicích v "zdroji baterek pro fórum a Havlase" jsou ještě 4 bedny NKN60.Za cenu 9 Kč kilo jsou prakticky zadarmo a nikdo je nechtěl.
-
Článek je otevřený, protože jsem použil zátku na jiný článek. Nemá smysl jej opravovat protože je znehodnocený přístupem vzduchu po dobu několika dnů. Ano jsou vyráběny v Ratíškovicích dle označený na bedně.goodbie píše:zkus poslat foto možná bych to dokázal opravit a nebyl výrobce ferak Raškovice??Fazole píše:Při rozdělání bedynky jsem našel prasklý článek ve švu cca 4 cm. Zátka se hodila na jiný článek ale chybí mi do sady. Články mají plechový obal a na bedně je rok 1974, výrobce Ratíškovice. Co předcházelo prsknut nevím, protože jsem jej takto už dostal.
-
a jakou májí zbívající články odhadovanou kapacitu??Byla provedena nějaká kapacitní zkouška??Fazole píše:Článek je otevřený, protože jsem použil zátku na jiný článek. Nemá smysl jej opravovat protože je znehodnocený přístupem vzduchu po dobu několika dnů. Ano jsou vyráběny v Ratíškovicích dle označený na bedně.goodbie píše:zkus poslat foto možná bych to dokázal opravit a nebyl výrobce ferak Raškovice??Fazole píše:Při rozdělání bedynky jsem našel prasklý článek ve švu cca 4 cm. Zátka se hodila na jiný článek ale chybí mi do sady. Články mají plechový obal a na bedně je rok 1974, výrobce Ratíškovice. Co předcházelo prsknut nevím, protože jsem jej takto už dostal.
-
Nabíjím ze slunce, slunce nesvítí, tak nenabíjím. Zatím vím pouze jedno, články udržují stejnou kapacitu, která se liší o jednu setinu např. všechny v sadě 1,38 a desátý má 1,39, nic jiného zatím nevím.
-
1,38 je napětí článku??články při nabíjení se mohou napětím mírně lišit to nevadí.Fazole píše:Nabíjím ze slunce, slunce nesvítí, tak nenabíjím. Zatím vím pouze jedno, články udržují stejnou kapacitu, která se liší o jednu setinu např. všechny v sadě 1,38 a desátý má 1,39, nic jiného zatím nevím.
-
Hodnoty, které uvádím jsou po nabíjení, např. ráno nebo během dne. Chci tím říci, že články v sadě drží drží třeba tři dny po nabíjení takřka totožné hodnoty. Nevím zda to má nějakou vypovídací hodnotu? Dnes nanabíjím i když svítí, protože musím dobít olovo, využívám zatím el. z olova a teprve časem přejdu na NiCd.goodbie píše:1,38 je napětí článku??články při nabíjení se mohou napětím mírně lišit to nevadí.Fazole píše:Nabíjím ze slunce, slunce nesvítí, tak nenabíjím. Zatím vím pouze jedno, články udržují stejnou kapacitu, která se liší o jednu setinu např. všechny v sadě 1,38 a desátý má 1,39, nic jiného zatím nevím.
-
napětí článku při nabíjení může jít až na 1,6V a řekl bych pokud při nabíjení je jen 1,38V na článek tak je to docela málo a nabíjení tím pádem trvá hodně dlouho,sám když nabíjím články tak má 10 článků napětí zhruba 15,5V 20 článků 31,5V a měřením napětí jednoho článku nám o kapacitě moc neřekne nejlepší je nabitou baterii vybíjet desetinou kapacity baterie a hlídat články a čas kdy napětí spade na 1V na článek.
-
Na mnou uváděnou hodnot to klesne cca 2 až 3 hodiny po odpojení od nabíjení. Při nabíjení články kopírují hodnotu regulátoru. Vysvětlím: jeden PWM regulátor mám porouchaný tj. do baterky pouští víc než má dle certifikace, tímto regulátorem zkouším nabíjet NiCd. Po konzultaci s odborníky vím kolik mohu pouštět do baterek. Dle nich musím při napětí vyšším jak 17V odšroubovat články a dobíjet mohu až do hodnoty 90V (článek vaří, tyto hodnoty můj systém nedosáhne dosáhnu max. 39-42V). Hlavně musím při vyšším nabíjecím napětí, po odpojení za cca 2-3hod., kontrolovat výšku hladiny elektrolytu. Toť vše, vyšší nabíjecí napětí nevadí, baterka pouze vaří a okyslyčuje elektrolyt, proto musím přidávat článkový olej a hydroxit lithnatý při teplotě lektrolytu více než 35 stupňů Celsia. Časem pořídm MPPT a potom nebudu mít problém s vařením článků.goodbie píše:napětí článku při nabíjení může jít až na 1,6V a řekl bych pokud při nabíjení je jen 1,38V na článek tak je to docela málo a nabíjení tím pádem trvá hodně dlouho,sám když nabíjím články tak má 10 článků napětí zhruba 15,5V 20 článků 31,5V a měřením napětí jednoho článku nám o kapacitě moc neřekne nejlepší je nabitou baterii vybíjet desetinou kapacity baterie a hlídat články a čas kdy napětí spade na 1V na článek.
-
- Reputace: 124
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Nějak nerozumím vysvětlení. Jaká je nominální kapacita baterie, jaký jde proud do baterie a jaké je napětí na článku při začátku nabíjení, jak vypadá rampa a to jak a zajak dlouho stoupá a na jaké nejvyšší hodnotě se napětí na článku ustálí? NiCd se nemusí odšroubovávat, pokud má průchozí zátku s ventilkem. Nafouknutí a prasknutí článku svědčí o ucpání, jestli byla ta zátka dána jinam, může se to stát znovu, z vnitřní strany má vyšroubovatelné přepážky kvůli prskání ventilku, tak zkontrolovat průchodnost.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
Baterie jsou NKN 60Ah, zátka průchozí není-propuští nejen plyn ale i elektrolyt, což je chyba ( pod úchytem na šroubování je díra skrz na hadičku cca 3mm průměr ale je zalepená, něco jako náplastí), takže nejde použít na odvětrávání. Jak píši nabíjím přes regulátor z FV panelů, takže nějaká pravidla nejdou aplikovat, co dá slunce, tak dá, nabíjím tzv. třtím způsobem. Zhruba po 60 hodinách nabíjení budu vybíjet cca 6Ah a toto budu opakovat třikrát. Pak uvidíme, jak dál.gupa píše:Nějak nerozumím vysvětlení. Jaká je nominální kapacita baterie, jaký jde proud do baterie a jaké je napětí na článku při začátku nabíjení, jak vypadá rampa a to jak a zajak dlouho stoupá a na jaké nejvyšší hodnotě se napětí na článku ustálí? NiCd se nemusí odšroubovávat, pokud má průchozí zátku s ventilkem. Nafouknutí a prasknutí článku svědčí o ucpání, jestli byla ta zátka dána jinam, může se to stát znovu, z vnitřní strany má vyšroubovatelné přepážky kvůli prskání ventilku, tak zkontrolovat průchodnost.
-
Držím Ti palce ať je kapacita alespoň 40Ah víc bych neočekával u takto starých článkůFazole píše:Baterie jsou NKN 60Ah, zátka průchozí není-propuští nejen plyn ale i elektrolyt, což je chyba ( pod úchytem na šroubování je díra skrz na hadičku cca 3mm průměr ale je zalepená, něco jako náplastí), takže nejde použít na odvětrávání. Jak píši nabíjím přes regulátor z FV panelů, takže nějaká pravidla nejdou aplikovat, co dá slunce, tak dá, nabíjím tzv. třtím způsobem. Zhruba po 60 hodinách nabíjení budu vybíjet cca 6Ah a toto budu opakovat třikrát. Pak uvidíme, jak dál.gupa píše:Nějak nerozumím vysvětlení. Jaká je nominální kapacita baterie, jaký jde proud do baterie a jaké je napětí na článku při začátku nabíjení, jak vypadá rampa a to jak a zajak dlouho stoupá a na jaké nejvyšší hodnotě se napětí na článku ustálí? NiCd se nemusí odšroubovávat, pokud má průchozí zátku s ventilkem. Nafouknutí a prasknutí článku svědčí o ucpání, jestli byla ta zátka dána jinam, může se to stát znovu, z vnitřní strany má vyšroubovatelné přepážky kvůli prskání ventilku, tak zkontrolovat průchodnost.
-
Díky za přání.goodbie píše:Držím Ti palce ať je kapacita alespoň 40Ah víc bych neočekával u takto starých článkůFazole píše:Baterie jsou NKN 60Ah, zátka průchozí není-propuští nejen plyn ale i elektrolyt, což je chyba ( pod úchytem na šroubování je díra skrz na hadičku cca 3mm průměr ale je zalepená, něco jako náplastí), takže nejde použít na odvětrávání. Jak píši nabíjím přes regulátor z FV panelů, takže nějaká pravidla nejdou aplikovat, co dá slunce, tak dá, nabíjím tzv. třtím způsobem. Zhruba po 60 hodinách nabíjení budu vybíjet cca 6Ah a toto budu opakovat třikrát. Pak uvidíme, jak dál.gupa píše:Nějak nerozumím vysvětlení. Jaká je nominální kapacita baterie, jaký jde proud do baterie a jaké je napětí na článku při začátku nabíjení, jak vypadá rampa a to jak a zajak dlouho stoupá a na jaké nejvyšší hodnotě se napětí na článku ustálí? NiCd se nemusí odšroubovávat, pokud má průchozí zátku s ventilkem. Nafouknutí a prasknutí článku svědčí o ucpání, jestli byla ta zátka dána jinam, může se to stát znovu, z vnitřní strany má vyšroubovatelné přepážky kvůli prskání ventilku, tak zkontrolovat průchodnost.
Zatím mám 2 x 105 Ah AGM Varta 950 A a to jsou nervy, tyto NiCd budu moci dojíždět na 1V a případně i míň když potom vyměním elektrolyt. A cenu, kterou jsem za ně dal, tak ta je zhruba pětinová oproti AGM baterkám.
-
Díky za přání.
Zatím mám 2 x 105 Ah AGM Varta 950 A a to jsou nervy, tyto NiCd budu moci dojíždět na 1V a případně i míň když potom vyměním elektrolyt. A cenu, kterou jsem za ně dal, tak ta je zhruba pětinová oproti AGM baterkám.[/quote] a to baterie nestíhají nebo kde máš s vartou problém???
Zatím mám 2 x 105 Ah AGM Varta 950 A a to jsou nervy, tyto NiCd budu moci dojíždět na 1V a případně i míň když potom vyměním elektrolyt. A cenu, kterou jsem za ně dal, tak ta je zhruba pětinová oproti AGM baterkám.[/quote] a to baterie nestíhají nebo kde máš s vartou problém???