Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
Stanley008
Příspěvky: 24
Registrován: úte pro 01, 2020 5:26 pm

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od Stanley008 »

Plazivec píše:
youda píše:Vidím, že konkrétní doporučení již tu padla, viz Tomas níže.
Nemohu se však vyznat v té následné diskusi.

Jak tedy nyní zní další otázka, případně v čem je problém?
Další otázka jaksi vyplynula sama o sobě a zní:

Jaký smysl dává naddimenzovaný ostrovní systém? Myslím tím ve smyslu základních ideí tohoto fóra.
Kde ste to cital ze to bude naddimenzovane? Prosim citovat! A stale cakame na tie Vase udaje, nech Vam to prepocitame.
Stanley008
Příspěvky: 24
Registrován: úte pro 01, 2020 5:26 pm

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od Stanley008 »

gupa píše:
Stanley008 píše:Ano aj toto je pravda.Len sa obavavm, ze ked take zariadenie odide napr. po 5r. tak uz dalsie rovnvake nezozeniem a ked budu 2ks rozne tak to nemusi fungovat korektne, a teda by clovek musel kupit rovno 2ks noveho. Co by zisk z panelov znacne znizilo, az mozno islo do minusu.
Předem se omlouvám za elaborát co následuje a když by měl být můj pohled problém v tomto vláknu, nenamítám nic k zásahu admina.
Rozdrobenost systému má své výhody. Jde o logistický oříšek který se uplatňuje v mnoha oborech, jako zemědělství, stavebnictví, ai energetice, programování kódu, atp.

Problém nastane pokud si někdo spočítá že násobek sebou nese přímo úměrný součin ve výsledku. Není to často tak jednoduché. Vtom je rozdrobenost vhodná např. v termínu seskupení, přeskupení sil.

Takže prakticky jsem nyní zjistil, že po více jak 10ti letech, když jsem vkládal své peníze do měničů Victron, nic zvláštního zatu dobu Victron neukázal. Stále má velmi komlikovaný stávající problém s komunikacemi, navíc přidal další problematiku online připojení a novýho busu plus bluetooth, wifi. Ve srovnání s číňanem jsou to velké kroky zpět, protože číňan své měniče udělal více userfriendly, jsou řádově dostupnější a když odejde měnič za 7 tisíc, po 10 letech koupím o něco lepší čínský měnič zase za 10-12t.

Ovšem Victron na druhou stranu zdokonalil prodejnost, mírně zdražil, stále má co čtvrtletí nové produkty pro energetiku a její specifické konfigurace. Takže obchodní filosofie Victron v tomto směru vyhrává a prohrává současně. Proč. Protože domácnost takové komplikované konfigurace za tak velké peníze věci zkrátka nepotřebuje. V tomto vede obchodně číňan.

Je tu ale něco jako politika a světová politická problematika. Pokud se totiž číňan rozhodne produkovat své zboží do EU, udělá vše aby uspěl. Jenže vrcholná obchodní politika je systém znič, rozděl a panuj. Vyrob levné měniče, aby se prodávaly dráž tak je začne prodávat pomaleji s různými výmluvami a také připojení je online abychom stejně jako Victron viděli a mohli zasahovat do soukromí našich zákazníků a uživatelů, a třeba je i na dálku nebo s nějakým načasovaným kurvítkem znehodnoť.

Takže elementární vrstva uživatelů a "investorů" do domácích fve instalací na nějaké měniče na 3f reaguje za podpory dotací přesně tak jak se čeká, podle toho co vidím se tu buduje něco jako inteligentní energetická síť, tak se zvětšuje závislost na připojení a souhře něčeho, co by Filip nechtěl aby bylo stěžejním tématem tohoto fóra, protože udělat inteligentní domácnost je něco jiného než energetický gigant který řídí naše měniče na dálku a mění toky energií směrem, který nebyl původním záměrem nových majitelů měničů.

Takže základem malého ostrovníka nebo poloostrovníka je rozdrobenost, nahraditelnost, univerzálnost a nezávislost na silách nad kterými nemáme přehled.

Pokud si tedy pořídím měnič, je vhodnější ho pořídit podle spotřebiče nebo spotřebičů, ceny za pořízení a nakonec návratnosti a možnosti si sám vše podle platných předpisů za pomoci odborníka zprovoznit.

Stát klidně pustí 10kWp na každou fázi ale za podmínek, že je bude mět pod lepším dohledem a zdůvodníto energetickou bezpečností. Pokud se mu to nepovede nebo i povede, časem, zdaní FVE bez ohledu spotřební daní jak alkohol, finanční úřady budou stejně jako daň z nemovitostí kontrolovat obsazenost pozemků fve panely.

A v tomto momentě malý ostrovník a obyvatel pokud nevybruslí, začne platit. Stejně jako musí platit TV a rádio. Ikdyž je přijímá přes internet a zákon je postaven na vybírání pouze na terestriální síť a kabelovku, nyní nemusí přes internet být koncesionářem podle zákona, ale má elektřinu tak musí a musí platit stále více a více za něco co nepotřebuje a nepoužívá to.

Takže se Stanley 008 nikam sislnějším jedním měničem a obrovským fve polem nedostaneš, jen dáváš více důvodů státnímu ouřadovi a hlavně politikovi který ve volbách vyhraje státní koryto více parazitovat a nakonec ty se svým přístupem a logikou padneš do jeho pasti.

Prakticky, když chci snížit spotřebu přikoupím k danému spotřebiči extra měnič a ten zapojím do stávajícího systému. Nikdy bych si nepořídil nějaký asymetrický 3f měnič, když bych ho nepotřeboval. Když vypnu v zimě v mém systému většinu mých měničů a budu udržovat poměr mezi výrobou a spotřebou, stále mi to více šetří s jedním malým měničem pro malé spotřeby, než s jedním giga měničem nebo více měniči co jsou s vlastní spotřebou vysoko nad výrobou. Takto by měla myšleka plout a realizovat se v domácnostech.
Elaborat nevadi, ked je k teme :)

To ci pride, nepride nejake zdanenie FVE prebytkov do siete je otazka, vo svete zatial ako viem nikde zatial nie je.

No prave vladnym parazitom sa chcem vyhnut a teda co najviac osamostatnit, nie nadarmo som preto ehm hoodne investoval do topeni, aby som platil co najmenej. Fotovoltaika je uz len dalsi krok k opet vecsej samostatnosti a mensiemu vypalnemu, ktore budem musiet hradit statu. Nehovoriac o cenach ktore boli cca 3kc a teraz su aj 9kc za tu istu KW, takze vypalne sa hodne znasobilo, ktore nie som len tak ochotny platit.

Na vsetko osobitny striedac sa neda mat, to by som ich musel mat mozno tak 10 :D aspon... a osobne si myslim, ze cim viac zariadeni tim vecsia sanca sa nieco pokazit, a taktiez ako bolo naznacene on moze nastat pripad kedy budu napr. 3x striedace brat 70w = 210W ale pritom ten jediny v standby moze brat napr len 100W a teda sa usetria kw a kw rocne vlastne za nic. Teda aspon vo vseobecnosti predpokladam ze 1x striedac bude brat sam menej ako 3x striedace samostatne. Aj ked obcas to nie je pravda vid ten zazrak od CEZu, ktory je vlastne absolutny prepadak, tim kolko sam berie/ zerie a ludia im nato skocili.
Stanley008
Příspěvky: 24
Registrován: úte pro 01, 2020 5:26 pm

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od Stanley008 »

Stanley008 píše:
Soban píše:Jak tu psaly je to tlachání o ničem, pokud neřekneš další podrobnosti.

Není problém naflákat 100kWp, ale problém je kde to uložit, protože vše se nedá hned spotřebovat.

A za další při více jak 20kWp potřebuješ zase jiné papíry atd...

Jinak jak už je to takovýto velký výkon tak bych to určitě rozdělil na více zařízení, než jedno super velké.
Aha, znalec ktory od stola vie ze take nieco nemam kde dat, nespotrebujem, nemam na to financne atd nie? Nie ste vy nahodou nejaky uradnik, ktoremu mam radsej platit DPH z energii a teda Vam hradit vas plat? :D

Veci zodpovedane boli, ano energia sa spotrebuje a co nie sa preda dalej, bezna vec v letnych mesiacoch, plocha nato je, financie tiez a co Vas este trapi? Velkost mojich slipov by ste nechceli vediet? :D

No predstavte si ze o tom viem ze treba ine papiere nad 20kWp a uz sa to tu spominalo a vedel som to aj pred tim.

Mate aj nieco k danej teme? Alebo uz nic? Zbytocne otazky vycerpane? Alebo budete znova tliachat o nicom ako ste si to sami nazvali hm? Mozno by sme tiez mali prepocitat Vasu FVE na sucasne pomery, dost pravdepodobne by Vam vysli ine cisla ako co mate na streche momentalne. Nezacneme s vypoctom? Alebo uz to mate zratane? Tak sup sem s excelom.
Tak co dostaneme konkretne odpovede? Alebo ste len tliachal o nicom? Zjavne ste tu, ked likujete prispevky :) Vsetci sa uz tesime na tie Vase informacie. Sup sem s nimi.
cipis
Příspěvky: 4444
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od cipis »

Technicka, mluvis o spotrebovani energie a ze co se nespotrebuje, tak se proda dal. Tudis porusujes pravidla tohoto fora.
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 2 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
CARSPA aktuálně odpojené
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2203
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od gupa »

Stanley008 píše:Teda aspon vo vseobecnosti predpokladam ze 1x striedac bude brat sam menej ako 3x striedace samostatne.
Celá tvá teorie od prvního příspěvku v tomto tématu, se odvíjí od této citované myšlenky. Je pravdou nebo ne? Mne to nezajímá, protože vím, že to nepotřebuji, ale víš to jistě ty? Odkazy tu na měniče máš, bádání faktů je základ. A ne škemrání a vynucování si jakési odpovědi v exelu. Adolescentní chování hodně zkušených ignoruje, stačí tedy do odpovědí zapojit sám sebe a začít počítat na svým nápadu tudiž to počítání také musíš sám. Protože tak se začíná, sám od sebe. Ne od druhých.

Zapojení 10 měničů přes remote on/off není špatný nápad. Více měničů neznamená více poruch. Pokud si je tedy umíš zvolit dle parametrů správně.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Stanley008
Příspěvky: 24
Registrován: úte pro 01, 2020 5:26 pm

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od Stanley008 »

cipis píše:Technicka, mluvis o spotrebovani energie a ze co se nespotrebuje, tak se proda dal. Tudis porusujes pravidla tohoto fora.
Ano predam to do virtualnej baterie ktoru mozem neskor vyuzit, cast energie predam do svojej baterie, a cast spotrebujem v realnom case atd. Takze ake porusenie? Ja tu nic take nevidim. Vy ste niekde cital ze to budem predavat za peniaze? Ja nie. Prebytky sa daju vyuzivat roznymi sposobmi a co sa komu oplati je samozrejme na danom majitelovy si to prepocitat.
Stanley008
Příspěvky: 24
Registrován: úte pro 01, 2020 5:26 pm

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od Stanley008 »

gupa píše:
Stanley008 píše:Teda aspon vo vseobecnosti predpokladam ze 1x striedac bude brat sam menej ako 3x striedace samostatne.
Celá tvá teorie od prvního příspěvku v tomto tématu, se odvíjí od této citované myšlenky. Je pravdou nebo ne? Mne to nezajímá, protože vím, že to nepotřebuji, ale víš to jistě ty? Odkazy tu na měniče máš, bádání faktů je základ. A ne škemrání a vynucování si jakési odpovědi v exelu. Adolescentní chování hodně zkušených ignoruje, stačí tedy do odpovědí zapojit sám sebe a začít počítat na svým nápadu tudiž to počítání také musíš sám. Protože tak se začíná, sám od sebe. Ne od druhých.

Zapojení 10 měničů přes remote on/off není špatný nápad. Více měničů neznamená více poruch. Pokud si je tedy umíš zvolit dle parametrů správně.
Neodvija sa od danej myslienky, su aj ine parametre FVE, ale to asi poznate. Kto kedy pisal aby ste mi porovnavali konkretne striedace??? Prosim CITOVAT! Uz ma to tu unavuje, jeden horsi ako druhy, sama zavist.

Kedy som pisal aby mi niekto nieco pocital? Opetovne poprosim citovat, nic take som nikdy nenapisal!

Takze laskavo si najprv precitajte prispevky a potom piste, sucasna odpoved teda stala za......... vypovedna hodnota nula, iba to ze nedokazete citat. Dakujeme to sme uz pochopili.
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2203
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od gupa »

Stanley008 píše: Ano predam to do virtualnej baterie ktoru mozem neskor vyuzit, cast energie predam do svojej baterie, a cast spotrebujem v realnom case atd. Takze ake porusenie?
Virtuální baterie je jedna z mnoha nabídek podniků státem vlastněných v akciích. Jde tudíž o státní infrastrukturu. Což je dle podmínek porušením.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Stanley008
Příspěvky: 24
Registrován: úte pro 01, 2020 5:26 pm

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od Stanley008 »

gupa píše:
Stanley008 píše: Ano predam to do virtualnej baterie ktoru mozem neskor vyuzit, cast energie predam do svojej baterie, a cast spotrebujem v realnom case atd. Takze ake porusenie?
Virtuální baterie je jedna z mnoha nabídek podniků státem vlastněných v akciích. Jde tudíž o státní infrastrukturu. Což je dle podmínek porušením.
A Vy mate vestecku gulu a vidite do mojich buducich zmluv ano? Takze vsetky su statne? Fakt? Dostanem za kazdu nestatnu od Vas 1mil? Co sa stavit? Alebo uz nato nemate gule? :D No podte u notara spiseme zmluvu, len dufam ze mate dost financiii na ucte a nie len prazdne slova ako teraz.
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2203
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od gupa »

Stanley008 píše:...jeden horsi ako druhy, sama zavist.

Kedy som pisal aby mi niekto nieco pocital? Opetovne poprosim citovat, nic take som nikdy nenapisal!

Takze laskavo si najprv precitajte prispevky a potom piste, sucasna odpoved teda stala za......... vypovedna hodnota nula, iba to ze nedokazete citat. Dakujeme to sme uz pochopili.
Buď to chce pauzu od klávesnice alespoň na 24h a vychladnout a přečíst a vnímat vlákno s odstupem času jinak a jinak reagovat, nebo zasáhne brzo admin což bych chápal. Rozumné pro vlákno této diskuze by byla první varianta.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Stanley008
Příspěvky: 24
Registrován: úte pro 01, 2020 5:26 pm

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od Stanley008 »

gupa píše:
Stanley008 píše:...jeden horsi ako druhy, sama zavist.

Kedy som pisal aby mi niekto nieco pocital? Opetovne poprosim citovat, nic take som nikdy nenapisal!

Takze laskavo si najprv precitajte prispevky a potom piste, sucasna odpoved teda stala za......... vypovedna hodnota nula, iba to ze nedokazete citat. Dakujeme to sme uz pochopili.
Buď to chce pauzu od klávesnice alespoň na 24h a vychladnout a přečíst a vnímat vlákno s odstupem času jinak a jinak reagovat, nebo zasáhne brzo admin což bych chápal. Rozumné pro vlákno této diskuze by byla první varianta.
Takze nic? Opetovne tliachate o nicom o com ste si tak isty a nechcete si zarobit miliony? Alebo skor prerobit hm? Mate jedinecnu sancu v zivote ;) ....ale pravdu asi pozname preco do toho nejdete, dokonca Vam ponukam aj garanciu notara.

A co reagovat na tie klamstva co ste neskor napisal? Tiez nic? Hm? Dockame sa teda nejakej odpovede?
Stanley008
Příspěvky: 24
Registrován: úte pro 01, 2020 5:26 pm

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od Stanley008 »

Je zaujimave, ze nakoniec so vsetkych danych prispevkoch, len asi cca 2 pani pisali k danej teme.

U inych len prevladla zavist nad velkostou fotovoltaiky a nad tim ako sa clovek chce co najviac osamostatnit a pri tom o tom by toto forum malo byt.

Dalsi uz len vymyslali nezmysly na ktore som sa nikdy nepytal alebo tvrdili nieco co som nikdy nepovedal alebo tvrdia ze maju pri stole vestecke gule, a vsetko vedia aj moje spotreby, naroky na energie atd. a to priamo od stolu. Pri vyzve ma citovat alebo si skusit prepocitat tu ich fotovoltaiku na sucasne pomery sa akosi vyparili len ako para nad hrncom. Gratulace!

Jo a este ten posledny pan si odmietol zarobit miliony, tou najjednoduchsou formou v zivote, ked si je tak isty :) (aspon teda v to veri)

Uzas to v dnesnej dobe.
FRSO
Příspěvky: 2285
Registrován: ned srp 14, 2011 10:13 pm
Lokalita: poblíž Hodonína
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7200
Kapacita baterie [kWh]: 9

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od FRSO »

Když jsi tak bohatý a pořád to zdůrazňuješ, tak to zadej firmě, ta ti jistě poradí to nejlepší a máš to hned vyřešené.
Tak jak se tu vyjadřuješ, tak ti asi těžko někdo něco poradí.
PS: hážeš tu miliony, ale koupit dva stejné měniče jsou pro tebe drahá sranda.........
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.3.2024 8500kWh
Stanley008
Příspěvky: 24
Registrován: úte pro 01, 2020 5:26 pm

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od Stanley008 »

FRSO píše:Když jsi tak bohatý a pořád to zdůrazňuješ, tak to zadej firmě, ta ti jistě poradí to nejlepší a máš to hned vyřešené.
Tak jak se tu vyjadřuješ, tak ti asi těžko někdo něco poradí.
PS: hážeš tu miliony, ale koupit dva stejné měniče jsou pro tebe drahá sranda.

Vid moj prispevok hore. Stale cakam na udaje aj od Vas a nic. Opetovne len prazdne slova. Za dalsie o firme rec nepadla a za dalsie nepadla ani rec o tom preco by nemohli byt dva striedace, len bol vyjadreny iny nazor na jednoduchost systemu s jednym a ked necitate tak potom pisete take ptakoviny ako pisete :) a na dotazy neodpovedate. Gratulace!

Miliony? To ste ako dospel k danym cislam? ze to stoji 5 ? 10 mil? :D Ukazte rozpocet :yes:

Dockame sa teda uz nejakych tych udajov, dat z Vasej strany? Hm? Nic? Ak nie, tak uz asi radsej ani nepiste, len prazdne spravy o nicom a zavisti ako posledne vsetky prispevky :)

Drzte sa laskavo temy!
PetrDubi
Příspěvky: 1379
Registrován: úte říj 12, 2021 10:43 am
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7100
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od PetrDubi »

Chlapi, zastavte se na chvilku, nadechněte se a potom si položte otázku: má cenu do tohohle vlákna dál něčím přispívat?

Takových vláken už tu pár bylo a když tam nikdo nic nenapsal (protože téma, které napsal tazatel nechtěl debatovat), tak to rychle samo umřelo. Je to stejné jako když člověk hlasuje peněženkou v obchodě a jinde v životě..
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68, 3x MPP modul, vše řízené přes arduino
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
Stanley008
Příspěvky: 24
Registrován: úte pro 01, 2020 5:26 pm

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od Stanley008 »

PetrDubi píše:Chlapi, zastavte se na chvilku, nadechněte se a potom si položte otázku: má cenu do tohohle vlákna dál něčím přispívat?

Takových vláken už tu pár bylo a když tam nikdo nic nenapsal (protože téma, které napsal tazatel nechtěl debatovat), tak to rychle samo umřelo. Je to stejné jako když člověk hlasuje peněženkou v obchodě a jinde v životě..
Tu ale mame opak "100" uzivatelov debatuje uplne o niecom inom, vymysla si a spamuje.

Takze aj Vas poprosim uz len k danej tematike vid prvy prispevok.
cipis
Příspěvky: 4444
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od cipis »

Mas pravdu, ale je fakt ze se ted vsichni rozciluji pri mnohem mensich problemech nez drive.
Takze hlasuji pro to, abychom toho arogantniho experta, co porusuje pravidla fora, ignorovali nebo navrhli na odmenu tropickym ovocem.
PetrDubi píše:Chlapi, zastavte se na chvilku, nadechněte se a potom si položte otázku: má cenu do tohohle vlákna dál něčím přispívat?

Takových vláken už tu pár bylo a když tam nikdo nic nenapsal (protože téma, které napsal tazatel nechtěl debatovat), tak to rychle samo umřelo. Je to stejné jako když člověk hlasuje peněženkou v obchodě a jinde v životě..
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 2 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
CARSPA aktuálně odpojené
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Stanley008
Příspěvky: 24
Registrován: úte pro 01, 2020 5:26 pm

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od Stanley008 »

cipis píše:Mas pravdu, ale je fakt ze se ted vsichni rozciluji pri mnohem mensich problemech nez drive.
Takze hlasuji pro to, abychom toho arogantniho experta, co porusuje pravidla fora, ignorovali nebo navrhli na odmenu tropickym ovocem.
PetrDubi píše:Chlapi, zastavte se na chvilku, nadechněte se a potom si položte otázku: má cenu do tohohle vlákna dál něčím přispívat?

Takových vláken už tu pár bylo a když tam nikdo nic nenapsal (protože téma, které napsal tazatel nechtěl debatovat), tak to rychle samo umřelo. Je to stejné jako když člověk hlasuje peněženkou v obchodě a jinde v životě..
Preco porusujete pravidla fora a spamujete hm?
Uživatelský avatar
marko250
Příspěvky: 3364
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Lokalita: Hlučín
Bydliště: Hlučín

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od marko250 »

Odpověď jste dostal hned ve třetím příspěvku.Potřebujete ještě něco?
12.68kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Stanley008
Příspěvky: 24
Registrován: úte pro 01, 2020 5:26 pm

Re: Asymetricky striedac pre 20/30kWp?

Příspěvek od Stanley008 »

marko250 píše:Odpověď jste dostal hned ve třetím příspěvku.Potřebujete ještě něco?
Pytal som sa este aj na ine moznosti. Nie len na jednu jedinu. A zaroven ani jedno zariadenie nie je v CR dostupne. Takze momentalne sme stale v bode 0, planovanie, hladanie.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek