Axpert VP 24V 2000W PF1
Diskuze na téma zařízení určených pro převod a stabilizaci napětí, zejména DC/AC měniče a DC/DC měniče, zkušenosti, teorie, praxe ...
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Axpert VP 24V 2000W PF1
pokud vím, tak na nn v posledních letech žádný úmrtí, nějaký požáry jo, ale většinou nějaký zanedbaný starý instalace. Automobilizmus a civilizační choroby jsou řádově častější příčina úmrtí...
Spíš bych se na to podíval z jiné strany. Když mám doma jedno lampový rádio a klasický žárovky, tak nemusím řešit přepěťový ochrany a hromosvod stačí jenom takovej, aby nezačala hořet střecha. Pokud mám barák nacpanej elektronikou od shora dolů a na střechu navíc vystrčím panely, tak bych asi měl udělat něco pro to, aby to nějakou dobu fungovalo, ne jenom do první bouřky. tj faradayova klec, vyrovníní potenciálů.
Norma je 7-712/ed.2 "na míru" ongrid instalacím s HV měniči bez transformátoru. Otázka je jestli třeba victron u svejch měničů něco o tomhle nepíše, zatím jsem to nestudoval. Dostat přes trafo, který je jedním koncem uzemněný, 48V DC je celkem fuška, i když fakt chceš. Ale jeden proraženej mosfet v goodwe, axpertu a t.d. dokáže to DC na výstup poslat snadno...
Spíš bych se na to podíval z jiné strany. Když mám doma jedno lampový rádio a klasický žárovky, tak nemusím řešit přepěťový ochrany a hromosvod stačí jenom takovej, aby nezačala hořet střecha. Pokud mám barák nacpanej elektronikou od shora dolů a na střechu navíc vystrčím panely, tak bych asi měl udělat něco pro to, aby to nějakou dobu fungovalo, ne jenom do první bouřky. tj faradayova klec, vyrovníní potenciálů.
Norma je 7-712/ed.2 "na míru" ongrid instalacím s HV měniči bez transformátoru. Otázka je jestli třeba victron u svejch měničů něco o tomhle nepíše, zatím jsem to nestudoval. Dostat přes trafo, který je jedním koncem uzemněný, 48V DC je celkem fuška, i když fakt chceš. Ale jeden proraženej mosfet v goodwe, axpertu a t.d. dokáže to DC na výstup poslat snadno...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
https://www.denik.cz/nehody/ve-lhote-u- ... 00721.htmlkodl69 píše:pokud vím, tak na nn v posledních letech žádný úmrtí, nějaký požáry jo, ale většinou nějaký zanedbaný starý instalace. Automobilizmus a civilizační choroby jsou řádově častější příčina úmrtí...
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek ... par-stovek
Ale pořád to umí.Sory za OT.
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
Jak jsem to tak pročítal,to byly jen úvahy,žádný závěr potvrzený odborníky...znám dost lidí,kteří kroutí hlavou,co že to ve zprávách je za blbosti,že jejich výpověd byla sestříhána a vyzněla zcela jinak,stačí sledovat dnešní dění a trošku popřemýšlet,předivné to divadlo,alespon se odhalí kdo je kdo,je jen škoda těch zbytečně zmařených životů....
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
-
Bylo to potvrzeno.Vyšetřování odloženo,zavinil to ten děda.Ta jeho manželka se ho ještě zastávala,že je zkušený.
Lze to dohledat,ale nechci.
Lze to dohledat,ale nechci.
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
Já taky ne,hezký večer ti přeji....jen se mi zdá že toto rčení jsem už mnohokrát slyšel...
7,5kWp-
-
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 13
Jenže to DC bude s největší pravděpodobností stejně nějak pulzovat...kodl69 píše:Ale jeden proraženej mosfet v goodwe, axpertu a t.d. dokáže to DC na výstup poslat snadno...
-
[quote="jahodovák"]Já taky ne,hezký večer ti přeji....jen se mi zdá že toto rčení jsem už mnohokrát slyšel...[/quote
Ne ode mne.
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/lhota ... zpravy_rsr
Ne ode mne.
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/lhota ... zpravy_rsr
-
tak ten měnič je asi v pohodě mám PWM variantu a budu jej dávat časem prodávat ale jen z důvodu že je chci silnějšího kinga. Jinak cena ok, hlučnost - asi jako horší klimatizace. Vodárna mě jej hází do bypassu pokud má DS. Když nešla jednou 3 týdny elektrika peklo se za slunečných dnů s ním i v troubě a pralo.
-
ou netusil jsem jak vasnivou debatu rozpouta dotaz na menic
vec se ma tak ze rozvody jsou hlinik, a rozhodl jsem se nejdrive udelat komplet rozvody, je me jasne ze to celou FVE prodrazi o 50-60 tisic, ale zase ty rozvody tam budou treba dalsich 40 let, tedy vesmes puvodni dotaz jiz asi neplati, ale dal uvazuju o menicich coi stridacich do 2kW, a vesmes jiz resim jen hlucnost, rack s IP54 by to sice cele prodrazil asi jen o cca dalsich 10 tisic, ale vesmes ani rack IP54 me nezajisti ze teplota neklesne po dnulu a nebude to kondenzovat, coz by bylo opet zlo, takze nakonec vyuziju obycejny rack s IP20 ktery bude v pracovne a vse bude v nem
jinak menic ci stridac chci pouze pro UPS, tedy ze site si bude jen brat, u 3KW varianty toho stridace jsem ale nasel popis od prodejce ze neni vhodny prave pro TN-C, u 2KW varianty tehos ale o tom nic napsano nebylo
vec se ma tak ze rozvody jsou hlinik, a rozhodl jsem se nejdrive udelat komplet rozvody, je me jasne ze to celou FVE prodrazi o 50-60 tisic, ale zase ty rozvody tam budou treba dalsich 40 let, tedy vesmes puvodni dotaz jiz asi neplati, ale dal uvazuju o menicich coi stridacich do 2kW, a vesmes jiz resim jen hlucnost, rack s IP54 by to sice cele prodrazil asi jen o cca dalsich 10 tisic, ale vesmes ani rack IP54 me nezajisti ze teplota neklesne po dnulu a nebude to kondenzovat, coz by bylo opet zlo, takze nakonec vyuziju obycejny rack s IP20 ktery bude v pracovne a vse bude v nem
jinak menic ci stridac chci pouze pro UPS, tedy ze site si bude jen brat, u 3KW varianty toho stridace jsem ale nasel popis od prodejce ze neni vhodny prave pro TN-C, u 2KW varianty tehos ale o tom nic napsano nebylo
-
- Lokalita: Horná Orava
S tým vyťažovaním som to nepochopil. Mám kaskádu troch špirál do bojleraTom_007 píše:Zdravím. S tímto zapojením to mám taky a funguje. K hlučnosti...je hlučný dost. Mám jej mimo dům. Ale doporučuji nějakou technickou místnost, kde hluk nebude vadit. Ale nemůžu srovnávat oproti ostatním větším měničům. Jen co teď řeším....Pokud uvažujete o vytěžovači, tak je Axpert nemá rád.
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=23&t=7035
cez greenbono - aku a cez SSR a dva stykače a funguje to bez problémov.
Niečo mi ušlo ?!
8,64 kWp JJZ 12 % sklon, 24 x 360 Wp Longi Full Black , 3 x PIP 5048 MK na 1 f, Batéria Li-ion Tesla 12s - 40 kWh/ pracovný rozsah batérii 42 - 49 V
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 18 Odpovědi
- 1521 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od pibi
-
- 0 Odpovědi