Deye hybridný menič
Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
-
Deye hybridný menič
Máte niekto skúsenosti s touto značkou prípadne s týmto konkrétnym meničom? Nenašiel som na fóre absolútne žiadne info.
https://www.deyeinverter.com/product/hy ... us-eu.html
Spĺňa všetko čo potrebujem a podľa parametrov a masívnej ťažkej konštrukce to vyzerá na celkom kvaltiný kus hardwaru. V manuáli údavajú 5 rokov záruku. To si ešte idem overiť priamo u výrobcu - ako je to so servisom a zárukou pre krajiny EU.
https://www.deyeinverter.com/product/hy ... us-eu.html
Spĺňa všetko čo potrebujem a podľa parametrov a masívnej ťažkej konštrukce to vyzerá na celkom kvaltiný kus hardwaru. V manuáli údavajú 5 rokov záruku. To si ešte idem overiť priamo u výrobcu - ako je to so servisom a zárukou pre krajiny EU.
-
Re: Deye hybridný menič
Deye asi v CZ/SK nema vela uzivatelov, tak asi budem jednym z mala...
Inak v manuali sa pise jedna zaujimava vec:
To avoid any malfunction, do not connect any PV modules with possible current leakage to the inverter. For example, grounded PV modules will cause current leakage to the inverter. When using PV modules, please be sure NO grounding.
Ak to chapem spravne, tak je zakazane uzemnovat solarne panely pri pouziti tohto menica... Mohol by mi toto prosim niekto vysvetlit?
To avoid any malfunction, do not connect any PV modules with possible current leakage to the inverter. For example, grounded PV modules will cause current leakage to the inverter. When using PV modules, please be sure NO grounding.
Ak to chapem spravne, tak je zakazane uzemnovat solarne panely pri pouziti tohto menica... Mohol by mi toto prosim niekto vysvetlit?
-
- Lokalita: Trnava
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 4900
- Kapacita baterie [kWh]: 7,5
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Prečo chceš kupovať neoverenú škatulu preboha? Chýba tam spotreba meniča naprázdno, maximálny nabíjací prúd z PV do baterky- samé podstatné veci. A inak neviem na ktorom allinone meniči sa mínu panelov usmerňovať može.
Prečo radšej nekúpiš niečo overené? Axpert, jeho klony a podne?
-
Pro zvýšení účinnosti a snížení ceny není mezi PV vstupem a síťovým výstupem dnes už zbytečný transformátor a tedy galvanické oddělení. Takže když uzemníš jeden pól panelů, tak vlastně přes polovodiče střídače uzemníš (zkratuješ) jednu polovinu sinusovky ze všech fázových vodičů což ten střídač nemusí přežít pokud zrovna vyrábí z panelů, minimálně to vyrazí jističe nebo spálí pojistky. Střídače si to hlídají a před zahájením výroby si kontrolují izolační stav fotovoltaických panelů a při výrobě si měří unikající proud.Ryko píše:Deye asi v CZ/SK nema vela uzivatelov, tak asi budem jednym z mala...
Rámy s konstrukcí panelů samozřejmě uzemnit musíš.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
Spotreba naprazdno je pre mna velmi dolezita, pisal som spolu s dalsimi otazkami priamo vyrobcovi, tak dufam, ze odpvoede na moje otazky budu. Ak nie, tak kupovat urcite nebudem. Inak tento vyrobca je mimo Europu celkom znamy a prekvapili ma dodavatelia suciastok niektorych podla ich webu - napr. VAC je kvalitny europsky vyrobca.LIX píše:Prečo chceš kupovať neoverenú škatulu preboha? Chýba tam spotreba meniča naprázdno, maximálny nabíjací prúd z PV do baterky- samé podstatné veci. A inak neviem na ktorom allinone meniči sa mínu panelov usmerňovať može.
-
Info pre pripadnych zaujmecov, spotreba naprazdno je 40W. Myslim, ze pre 8 kW menic v poriadku a podstatne lepsie ako 5-6 kW Axperty s 50-70 W.
-
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Klidně si ho pořiď, aspoň tady budeme mít nový stroj a zkušenosti z provozu. Když jsem začínal, byly Axperty taky neznámé a byl to risk si je pořídit. Dnes se rozrostly do řady klonů všemožných vlastností a snad jsou celkem spolehlivé.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Jenom aby ta spotřeba byla pravda...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Lokalita: Zábřeh 78901
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 10500
- Kapacita baterie [kWh]: 24
Ta krabice vypadá jako tady z toho seriálu na trubce.
https://youtube.com/c/Atlanticwastepower
-
Já jsem vybral drahý Victron a jsem teda spokojen, taky to jde. Taky jsem řešil spotřebu, ale i tu jako to utáhne při malém odběru. V noci má dům odběr mezi 50-70W, a většina AIO řešení se třeba při odběru pod 100W přepíná na síť a to jsem nechtěl. Samozřejmě konverze a efektivita je při tomto odběru mizerná...ale je to moje elektrika z mé baterie a ne ze sítě....v létě to stejně plně nevyužiju a v zimě se ta spotřeba ze sítě zase ztratí....
-
Hej, vyzera na to na tie iste. Inak cena za ten co uvadzam vyssie, 1-fazovy 8kW okolo 2000 Euro.milhaus píše:Ta krabice vypadá jako tady z toho seriálu na trubce.
-
Zdravicko kupili ste tento menic?planujem si ho kupit 8 kw ale jednofazovy mam ponuku priamo z ciny ak ho mate dajte mi vediet
-
Zdravím,
Máme na testování 10kW. Spotřeba se zdá být 40W. Zajímavě vytěžuje fáze - rozkládá zátěž na 3 fáze někdy rovnoměrně pokud pouze z DS nabíjíme akumulátory, jindy při zátěži na fázi je to nějakým procentem a při zátěži na 2 fázích ze třetí nabíjí akumulátor.
Ještě ho potrápíme na přetížení fází, prý to umí a hlavně bychom ho rádi ovládali z PLC na to zatím nemáme noty. Nemá někdo popis řízení??
Máme na testování 10kW. Spotřeba se zdá být 40W. Zajímavě vytěžuje fáze - rozkládá zátěž na 3 fáze někdy rovnoměrně pokud pouze z DS nabíjíme akumulátory, jindy při zátěži na fázi je to nějakým procentem a při zátěži na 2 fázích ze třetí nabíjí akumulátor.
Ještě ho potrápíme na přetížení fází, prý to umí a hlavně bychom ho rádi ovládali z PLC na to zatím nemáme noty. Nemá někdo popis řízení??
18x 550Wp, 16xLiFePO 780Ah (stáří 0, 1, 2, 10 let), STUDER: 3x MPPT VT65; 3x Xtender 4000-48. PLC TECO2091
(v minulosti = CEEG 15x230 Wp, 16xLiFePO 500 Ah, MS TS60A, Studer 4000-48, PLC Siemens,)
(v minulosti = CEEG 15x230 Wp, 16xLiFePO 500 Ah, MS TS60A, Studer 4000-48, PLC Siemens,)
-
Nemáte nějaké výsledky těch testů? Pořídil jsem si Deye 12kW. Díky
DEYE 12kW 3fáz jako ostrov, 30ks panelů celkem cca 8500Wp, baterie z elektroaut 55kWh, VW E-golf
-
Pls, máte nějaké zkušenosti z provozu s tím DEYE? Parametricky to vypadal moooc zajímevě, jen mám obavu “too good to be true” ….kde je zádrhel?
-
Já ho provozuji od konce jara. Zatím kladné pocity. Oproti Axpertům je o třídu výše. Srovnávám ho s Victronem a zdá se v pohodě. Zatím jedu ostrovní režim, ten zvládá včetně asymetrie fází dobře. Teď mi třeba dával 3,9kW z jedné fáze po dobu 5 hodin - nabíjení auta. Kultivované větráky, ne jako Axpert, i když se taky umí rozhučet. Základní provoz do cca 3kW = většinu času je potichu. Umí jet podle napětí na aku, ale bez kompenzace. Lepší je použít komunikaci s CAN-BMS, např. Pylontech. MPPT celkem rychlé a citlivé, něco jako Victron.
Čekám, až bude atest, abych jej mohl zapojit do sítě, pak uvidíme dál.
Čekám, až bude atest, abych jej mohl zapojit do sítě, pak uvidíme dál.
-
Mohu se zeptat, jak to vypadá s atestem? Na Ostrovních elektrárnách píšou, že není atest pro verze 5 kW a výše včetně všech třífázových.
-
- Lokalita: blízko Brna
Atest na co? Do ostrova schválení od DS nepotřebuješ, no a jestli to u nás prodávají, tak to musí mít prohlášení o shodě.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
To ano, ale někteří si ho chtějí zapojit jako hybrid, aby si mohl řídit a docucávat energii ze sítě.cipis píše:Atest na co? Do ostrova schválení od DS nepotřebuješ, no a jestli to u nás prodávají, tak to musí mít prohlášení o shodě.
Tam se ještě prý čeká na nějakou verzi FW, která má vypořádat připomínky zkušebny ČEZ. Víc nevím.
Alespoň já bych to na zimu takto chtěl. Prostě pojedu ze sítě a cokoliv se objeví na panelech nebo v baterce, aby zužitkoval k tomu.
-
honzaL píše:Zdravím,
Dobrý den, jak dopadly ty testy na přetížení??
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 1311 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od rva
-
- 63 Odpovědi