Panely typu SCHOTT ASI 100 Jmen.napětí 17.5 další panely
Polykrystalické, monokrystalické, amorfní, nebo jejich kombinace? Zapojení panelů, provozní napětí a proud, montáž panelů, vliv počasí na panely (zima, kroupy, bouřka), jištění panelů před bouřkou, atd.
-
- Reputace: 0
Panely typu SCHOTT ASI 100 Jmen.napětí 17.5 další panely
Prosím o radu v současné době dva panely Panely typu SCHOTT ASI 100 Jmen. výkon 100W Jmen.napětí 17.5 Jmen.proud 5.71A Napětí naprázdno 23.8V propojeny sériově výstupní napětí je tedy v rozmezí 30 až 34 V
plus
Chci přidat další dva panely SCHOTT ASI 100 jenže ty nové mají už Jmen.napětí 30.4 a Jmen.proud 3.29A Napětí naprázdno 40.9V
Regulátor je Tracer-MPPT-2215RN 20A který zvládne vstupní napětí 150V a maximálně 20A
Baterie 180AH 12V zatím jedna s další, přidáním panelů bude přidána další baterie 180AH
Nedělá mi problém přejít s přidáním baterie na výstupní napětí 24V pro spotřebiče
Je to možné a pokud ano jak propojit panely ?
Moc děkuji
plus
Chci přidat další dva panely SCHOTT ASI 100 jenže ty nové mají už Jmen.napětí 30.4 a Jmen.proud 3.29A Napětí naprázdno 40.9V
Regulátor je Tracer-MPPT-2215RN 20A který zvládne vstupní napětí 150V a maximálně 20A
Baterie 180AH 12V zatím jedna s další, přidáním panelů bude přidána další baterie 180AH
Nedělá mi problém přejít s přidáním baterie na výstupní napětí 24V pro spotřebiče
Je to možné a pokud ano jak propojit panely ?
Moc děkuji
- vata
- Reputace: 93
Re: Panely typu SCHOTT ASI 100 Jmen.napětí 17.5 další panely
Zdravím, mám velmi podobnou kombinaci těch samých panelů: 6 starých ASI 103 mám po dvojicích v sérii, tyto dvojice jsou paralelně. Celkem tedy 3 větve s MPT někde kolem 34V. Dále mám 3 nové ASI protect 107 s mírně nižším MPT, všechny tři jsou paralelně a to celé paralelně k těm předchozím větvím. Mezi všemi větvemi mám oddělovací diody. Funguje to
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
Take zdravim jelikoz jsem nikdy nepripojoval diodu muzu poprosit o odkaz jakou pouzivate a jak se ma zapojit. Dekuji
- vata
- Reputace: 93
oddělovací diody se zapojují do série za jednotlivé větve. Já jsem použila tuším tyhle: http://www.ges.cz/cz/mbr1560ct-GES04900205.html, záleží na napětí na panelech a proudu, který poteče. Pozor, ty diody se musí chladit.
No ale je tu mnoho lidí, kteří si s oddělovacími diodami hlavu nelámou. To je možné v případě, že jsou panely stejně osvětlené, téhož typu a nehrozí tedy zpětné proudy.
No ale je tu mnoho lidí, kteří si s oddělovacími diodami hlavu nelámou. To je možné v případě, že jsou panely stejně osvětlené, téhož typu a nehrozí tedy zpětné proudy.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
Pak mě ještě napadlo že bych udělal druhou větev.
To je nové panely s vlastním regulátorem stejného typu.
Pak by vypadalo následně původní panely 2x a MPPT regulátor a 2x nové panely a MPPT regulátor dvě baterie 12V 180Ah
Je pak lepší baterie spojit k sobě ať už při 12V nebo 24V a nebo rozdělit i odběr spotřebiče pro každou baterie zvlášť a úplně rozdělit ?
A nebo spojím baterie nebudou se nabíjením ze dvou MPPT měničů ovlivňovat ?
Pokud spojit udělal bych takto baterie bych nechal na napětí 12V obě spojil a přímo na baterie připojil výstup s MPPT regulátoru ?
To je nové panely s vlastním regulátorem stejného typu.
Pak by vypadalo následně původní panely 2x a MPPT regulátor a 2x nové panely a MPPT regulátor dvě baterie 12V 180Ah
Je pak lepší baterie spojit k sobě ať už při 12V nebo 24V a nebo rozdělit i odběr spotřebiče pro každou baterie zvlášť a úplně rozdělit ?
A nebo spojím baterie nebudou se nabíjením ze dvou MPPT měničů ovlivňovat ?
Pokud spojit udělal bych takto baterie bych nechal na napětí 12V obě spojil a přímo na baterie připojil výstup s MPPT regulátoru ?
- Lui
- Reputace: 137
- Lokalita: Senec
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
- Kapacita baterie [kWh]: malá
Ak sa baterky spoja paralelne,je to z hladiska používania podla mňa výhodnejšie.
A čo sa týka prepojenia akumulátorov paralelne....a potom dva regulátory.....tak treba vybrať také,ktoré navzájom spolupracujú....ináč to bude blbnúť....
A čo sa týka prepojenia akumulátorov paralelne....a potom dva regulátory.....tak treba vybrať také,ktoré navzájom spolupracujú....ináč to bude blbnúť....
málo kwp , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion + 60V 198Ah Lifepo4 , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
-
- Reputace: 258
máte-li serioparalelně řazené panely ve stejné orientaci a bez zastínění, přímý sluneční svit. Máte někdo přehled o proudech jednotlivými větvemi při zatížení MPPT? Máte proudy stejné, nebo se liší? Já narazil na odchylku jednotlivými stringy 3,9A versus 4,6A během minulých dnů, tedy bez mžikového kolísání osvitu. Má někdo podobnou zkušenost?
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zapojení chrániče typu B na výstupu hybridů typu Easun, apod
Zapojení chrániče typu B na výstupu hybridů typu Easun, apod
- 23 Odpovědi
- 2331 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od jardas
-
-
- 50 Odpovědi
- 3580 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ElektroEzs
-
-
Zapojení HFVE (panely, napětí,...)
od Lucano88 » » v Hybridní elektrárny
Zapojení HFVE (panely, napětí,...)
- 55 Odpovědi
- 4136 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Lucano88
-
-
-
Polykrystalické panely/Amorfní panely VS. Ep Solar 4210 RN
od *CAR* » » v Fotovoltaické panely
Polykrystalické panely/Amorfní panely VS. Ep Solar 4210 RN
- 35 Odpovědi
- 5341 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od *CAR*
-
-
-
Jaké panely a technologii pro all black panely (ostrov)?
od SvetZitrka » » v Fotovoltaické panely
Jaké panely a technologii pro all black panely (ostrov)?
- 61 Odpovědi
- 6475 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od nextclick
-