Počasí
Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
-
-
Re: Počasí
Zeby Murphi ? U nas v TT dnes tma tmuca, z panelov lezie aktualne (9:00) 65W, cca 3,6% nominalu.
1,77kWp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45, 1,6kWp +Victron MPPT 250/60, 2xStuder XTM4048 + 25kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
-
Přesně. V elektrice se prostě nejdřív uplatní Murphyho zákony a pak teprve zákon Ohmův a ty další.
ČEZ............plánovaná odstávka
Počasí.........déšť se sněhem
Panely.........300W
SOC...........23%
To nevymyslíš
PS: Naštěstí, kafe to ještě pořád uvařit dokáže a bagetku to taky ohřálo. Takže vlastně dobrý
PS2: Jupí, sice furt leje, ale už to dává 1000W. Jdu otevřít okna a pustit rádio na plný kule, aby všichni viděli, že mám elektriky dost!
Live feed zde: https://emoncms.org/dashboard/view&id=54531
Panely.........300W
SOC...........23%
To nevymyslíš
PS: Naštěstí, kafe to ještě pořád uvařit dokáže a bagetku to taky ohřálo. Takže vlastně dobrý
PS2: Jupí, sice furt leje, ale už to dává 1000W. Jdu otevřít okna a pustit rádio na plný kule, aby všichni viděli, že mám elektriky dost!
Naposledy upravil(a) youda dne stř lis 13, 2019 10:09 am, celkem upraveno 2 x.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
no a co ten diesel, ted by se hodil zkušební každoroční start...
-
Myslíš ta elektrocentrála?
Ta se mi během posledního zkušebního startu samovolně rozložila, viz zde:
Jahodovák pak dával info, že se mu ji povedlo znovu oživit.
Ale jelikož od té doby už pak nenapsal žádný update, tak bych řekl, že mu chcípla nadobro
Ale jelikož od té doby už pak nenapsal žádný update, tak bych řekl, že mu chcípla nadobro
-
Me od Eonu chodi upozorneni emailem par dni pred odstavkou. Takze mam par dni na to nabit baterky ze slunce a v nouzi z DSyouda píše:Přesně. V elektrice se prostě nejdřív uplatní Murphyho zákony a pak teprve zákon Ohmův a ty další.
Panely.........300W
SOC...........23%
To nevymyslíš
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
-
- Lokalita: SO, SK
Nie len ked je odstávka, ale aj ked je vietor/kalamita, tak je rozumné
mať baterky na 60 až 75 %, určite im to pár dní neublíži.
Alebo kúpiť 1200 VA centrálu za 150 €.
mať baterky na 60 až 75 %, určite im to pár dní neublíži.
Alebo kúpiť 1200 VA centrálu za 150 €.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
-
Vida, takže status místních internetových providerů při odstávce ČEZu je tento:
Provider1: tomu to chcíplo hned
Provider2: runtime 3 hodiny (7:30-10:35)
Provider1: tomu to chcíplo hned
Provider2: runtime 3 hodiny (7:30-10:35)
-
zrovna sem dneska premyslel, ze budu asi pri poklesu pod 50% SOC prechazet na DS. protoze nema cenu to zdimat, lepsi si nechat neco jako rezervu
2Youda: muj provider taky umre hned
2Youda: muj provider taky umre hned
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
-
- R.I.P.
Hele youda by mohl misto prepinani na DS nebo uvazovani o centrale obratit smer dobijeci stanice a az prijede nejaky elektromobilista nabit euto, tak mu misto nabiti ten zbytek usosnout do baterek v baraku Vedlejsi efekt je sice ze se mu tam budou hromadit euta, ale tak to muze prilakat dalsi euta, kdyz vsichni uvidi ten zajem o nabiti
Ja vim... To jsou nejapne fory tohle
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Velice se omlouvám že jsem nepodal nejakou zprávu,tu jsem chtěl předat osobně na srazu ale nějak nebylo komu,sám profesor youda se nám někde zatoulal a nedorazil.Centrála je v dobré kondici a jen čeká na vhodnou dobu na službu.Byla zkoušena a trápena bruskou,velkou rozbruškou a vše zvládala bez zaváhání,jen až budu zas mít budovatelskou chvilku musím trošku dotáhnout ochranný kryt výfuku,je tak nějak uvolněn a vydává to nějaké pazvuky,které neladí s chodem motoru...kapalnou odměnu jsem rozdal abych ji nemusel vézt zpět,jak po ní dopadlo osazenstvo srazu jsem radši nezjištoval,hezký den přeji a doufám,že na nějakém dalším srazu budu moct dárci osobně poděkovat,hezký den z Jahodovayouda píše:Myslíš ta elektrocentrála?
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
-
No le to je hodně slušný.... přijet v noci s 10kW a odjet v únorumypower.cz píše:Hele youda by mohl misto prepinani na DS nebo uvazovani o centrale obratit smer dobijeci stanice a az prijede nejaky elektromobilista nabit euto, tak mu misto nabiti ten zbytek usosnout do baterek v baraku Vedlejsi efekt je sice ze se mu tam budou hromadit euta, ale tak to muze prilakat dalsi euta, kdyz vsichni uvidi ten zajem o nabiti
-
Admine,
ta tvoje úvaha o vybíjení elektromobilů mi trochu připomíná mexickou hospodu z Tarantinova snímku "From dusk till down". Místo aby tam znavené pocestné občerstvili, jak jim taky pěkně pustili žilou
Takže když ses nám tady tak pěkně odmaskoval, tak už vím, že až si postavíš hospodu (nebo transfůzní stanici) tak v zájmu zachování vlastního zdraví tam rozhodně chodit nebudu
ta tvoje úvaha o vybíjení elektromobilů mi trochu připomíná mexickou hospodu z Tarantinova snímku "From dusk till down". Místo aby tam znavené pocestné občerstvili, jak jim taky pěkně pustili žilou
Takže když ses nám tady tak pěkně odmaskoval, tak už vím, že až si postavíš hospodu (nebo transfůzní stanici) tak v zájmu zachování vlastního zdraví tam rozhodně chodit nebudu
-
Já bych ještě nejásal. Ta rudá mrcha určitě zase chcípne, až budou její služby nejvíce potřeba...jahodovák píše: Velice se omlouvám že jsem nepodal nejakou zprávu,tu jsem chtěl předat osobně na srazu ale nějak nebylo komu,sám profesor youda se nám někde zatoulal a nedorazil.Centrála je v dobré kondici a jen čeká na vhodnou dobu na službu.Byla zkoušena a trápena bruskou,velkou rozbruškou a vše zvládala bez zaváhání,jen až budu zas mít budovatelskou chvilku musím trošku dotáhnout ochranný kryt výfuku,je tak nějak uvolněn a vydává to nějaké pazvuky,které neladí s chodem motoru...kapalnou odměnu jsem rozdal abych ji nemusel vézt zpět,jak po ní dopadlo osazenstvo srazu jsem radši nezjištoval,hezký den přeji a doufám,že na nějakém dalším srazu budu moct dárci osobně poděkovat,hezký den z Jahodova
-
Z 4,3kWp mě leze 120W, Tak tomu říkám tma.
5,5kWp - 4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 10x Solea 170Wp mono + 6x Husinage HSG 190Wp + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 19 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW, Axpert MSXE 24V/2,4kW.
-
naštěstí u mě mám 8,1 kWp no a aspoň tu vlastní spotřebu pokryju a dobiju baterky po noci takže u nas šulnul…. kolem 300W se dnes pohybuju.
-
- Lokalita: Hlučín
Minulý rok mě udělali youdo to samé,došla baterka a na druhý den ráno přerušená dodávka z DS,to prostě nevymyslíš.Jinak u mě na SM(Ostravsko) za celý den 0.9kWh z necelých 8kWp.Přichází temná depka.Na druhou stranu jsem si jist ,že letos do konce roku pokořím odběr ze sítě do 0.6MWh/rok z 5MWh potřebných,takže 88% soběstačnost + přebytky.
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
Kdepak,já na to mám čuch,většinou ty mašinky co mám pokud je půjčím,tak nikomu moc nejdou a jen co přijdu tak běží jak o život,k velkému udivu ostatních ....youda píše:Já bych ještě nejásal. Ta rudá mrcha určitě zase chcípne, až budou její služby nejvíce potřeba...jahodovák píše: Velice se omlouvám že jsem nepodal nejakou zprávu,tu jsem chtěl předat osobně na srazu ale nějak nebylo komu,sám profesor youda se nám někde zatoulal a nedorazil.Centrála je v dobré kondici a jen čeká na vhodnou dobu na službu.Byla zkoušena a trápena bruskou,velkou rozbruškou a vše zvládala bez zaváhání,jen až budu zas mít budovatelskou chvilku musím trošku dotáhnout ochranný kryt výfuku,je tak nějak uvolněn a vydává to nějaké pazvuky,které neladí s chodem motoru...kapalnou odměnu jsem rozdal abych ji nemusel vézt zpět,jak po ní dopadlo osazenstvo srazu jsem radši nezjištoval,hezký den přeji a doufám,že na nějakém dalším srazu budu moct dárci osobně poděkovat,hezký den z Jahodova
7,5kWp-
-
Mne z 3,2Kwp leze 80-100W cez den,temno temno
Poloostrov /Faza L1:JV: 325Wp /10ks poly 3250Wp +Axpert VMIII 450V Mppt + OpSZ fG Forte 48V/620Ah Faza L2:JV: 285Wp /12ks Poly + MPP Solar PIP5048GK 450V MPPT-OpSZ IGB 48V/840Ah,GreenBono AKU
-
- Lokalita: Havlíčkův Brod
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 19845
- Kapacita baterie [kWh]: 66
Dobrý den.
U mne dneska maximum 200W. Jinak průměrně 80-100W z 7,15 kWp. Celý den mokrý sníh, nebo sníh s deštěm.
Malá když ráno uviděla sníh, tak z toho byla celá rozjařena a málem jsme ji nedostali do školky.
V práci to dnes taky pěkně klouzalo. Železo na železo a ještě k tomu mokrý to jede jako namydleny.
Plné přeji a jsem s pozdravem. Martin P.
U mne dneska maximum 200W. Jinak průměrně 80-100W z 7,15 kWp. Celý den mokrý sníh, nebo sníh s deštěm.
Malá když ráno uviděla sníh, tak z toho byla celá rozjařena a málem jsme ji nedostali do školky.
V práci to dnes taky pěkně klouzalo. Železo na železo a ještě k tomu mokrý to jede jako namydleny.
Plné přeji a jsem s pozdravem. Martin P.
S-UPS.
20kWp v panelech rozdělených mezi východ, jih a západ. Do osmi stringů.
Baterie
Staré LiFePo4 o kapacitách 12, 24 kWh
Nové LiFePo4 o kapacitách 14, 14 kWh (od listopadu 2022), 14kWh (srpen 2024).
Rezerva Pb vrla 200Ah.
Systémové napětí 48V
Hlavní měnič Victron 5000VA.
Pomocné měniče 2x REVO VM 5000
Regulátory PCM60X
Systém je modulární s možností dalšího rozšíření (kdyby bylo kam) řešený tak, aby při výpadku kteréhokoliv jednoho modulu mohly ostatní fungovat dál bez omezení.
20kWp v panelech rozdělených mezi východ, jih a západ. Do osmi stringů.
Baterie
Staré LiFePo4 o kapacitách 12, 24 kWh
Nové LiFePo4 o kapacitách 14, 14 kWh (od listopadu 2022), 14kWh (srpen 2024).
Rezerva Pb vrla 200Ah.
Systémové napětí 48V
Hlavní měnič Victron 5000VA.
Pomocné měniče 2x REVO VM 5000
Regulátory PCM60X
Systém je modulární s možností dalšího rozšíření (kdyby bylo kam) řešený tak, aby při výpadku kteréhokoliv jednoho modulu mohly ostatní fungovat dál bez omezení.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 1363 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mypower.cz
-
- 0 Odpovědi