Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon lis 28, 2022 3:59 pm


prudovy senzor WCS1800

Připojení senzorů a čidel, odporových děličů, hallových sond, detektorů, potenciomertů, snímačů hladiny, termistorů, spínačů a dalších vstupních senzorů, návody, tipy, poznatky, praktické zkušenosti

prudovy senzor WCS1800

Příspěvekod 1lubos1 » stř črc 22, 2015 11:35 pm

lan ovladac 2.0.jpg

dobry den...
mate niekto skusenost s nadstavenim prudoveho senzora WCS1800? Prudovy senzor mam pripojeny na Lan ovladac, zobrazuju sa nespravne udaje prudu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
1lubos1
 
Příspěvky: 73
Registrován: pát úno 22, 2013 2:13 am

Re: prudovy senzor WCS1800

Příspěvekod Axa » čtv črc 23, 2015 8:41 am

To co je na fotce NENí senzor. Tedy alespoň to zapojení. za ním. Jedná se o jakési proudové relé, ve kterém chybí právě to relé :) Je to zapojení klasického komparátoru s operačním zesilovačem. Trimrem se nastavuje kdy to má sepnout a ne nějaké hodnoty. Prototo ukazuje nesmysly. Jednoduchej lék je vyletovat bílý očko (Ty tlustý dva piny asi odpadnou. Nejsou zapojený, jen to držej v tišťáku. Ale bacha na ty tři tenký. Prostřední je zem, jeden krajní je Vcc druhej out, A je to :)

P.S. Taky jsem na tím chvíli seděl, než mi to došlo, po té, co mi to příšlo :)

sensitivity 60mV

manuál hír: http://www.winson.com.tw/Data%20Sheet/WCS1800.pdf
UŽ NEMÁM OSTROVNÍ ELEKTRÁRNU
Uživatelský avatar
Axa
 
Příspěvky: 179
Registrován: čtv srp 23, 2012 9:34 am
Bydliště: Na okraji malé vesnice kousek od Kolína

Re: prudovy senzor WCS1800

Příspěvekod 1lubos1 » čtv črc 23, 2015 1:06 pm

Axa dakujem za odpoved, nejak tomu este nerozumiem...
na plosnom spoji je napisane hall-I-sensor v1.0... bol som v domienke, ze po pripojeni na LAN ovladac, prevlecenim vodica cez biely senzor budem merat Dc prud. Dobre, skusim jeden obetovat, dam von z plosaku biely senzor, potom staci vyvody zapojit podla datasheet?
?
1lubos1
 
Příspěvky: 73
Registrován: pát úno 22, 2013 2:13 am

Re: prudovy senzor WCS1800

Příspěvekod Axa » čtv črc 23, 2015 1:46 pm

Taky jsem si myslel, že to je tak jak, je to na tišťáku. Tedy že Vcc je +5V , GND je zem , Aout je výstup měření střídaviny a Dout stejnosměru... Aaaale nenííí :( Po zapojení se nedělo nic, takže jsem měřil a točil trimrem. Na Dout je napájecí napětí a na Aout nic a pak blik plný napětí s nějakým mezistavem, kterej je toho víceotáčkovýho trimru tak půl až otočku. V týhle poloze se to tváří, že to měří.... Aaale neměří a lezou z toho kraviny. Mno a páč s číňanama peču docela dlouho a vím jak uměj anglicky, hledal jsem a našel . Popis : WCS1700 Hall current sensor, adjustable píše jeden a jinej, druhej to samý. Ovšem dodává : over-current protection module Takže dohromady se jedná o WCS1700 Hall current sensor, adjustable. Over-current protection module A jako takovej to pracuje slušně., :D

Mno a co z toho leze můžeš vidět na stavu FVE Axov ulog2 na pinu A5. Zapojený je to bohapustě na třech drátech , jen jsem pro klid duše nacpal odpor M1 mezi vstup a zem. Ale to asi není nutný. jedinej zákys je nepoplíst co je plus a co out. Je to podle šipky nahoře. V manuálu je to vidět .

Asi tak :)
UŽ NEMÁM OSTROVNÍ ELEKTRÁRNU
Uživatelský avatar
Axa
 
Příspěvky: 179
Registrován: čtv srp 23, 2012 9:34 am
Bydliště: Na okraji malé vesnice kousek od Kolína

Re: prudovy senzor WCS1800

Příspěvekod Axa » čtv črc 23, 2015 1:56 pm

Jo ale... Ty to chceš vlastně k tý LAN-věcičce.. Mno nevím jak se v ní co nastavuje, ale po tý co to připojíš, se asi nestane opět nic. Z OUTu leze půlka napájecího napětí a pak 30mV na každej Ampér. Čili tohle tý LANce musíš nějak vysvětlit :)
UŽ NEMÁM OSTROVNÍ ELEKTRÁRNU
Uživatelský avatar
Axa
 
Příspěvky: 179
Registrován: čtv srp 23, 2012 9:34 am
Bydliště: Na okraji malé vesnice kousek od Kolína

Re: prudovy senzor WCS1800

Příspěvekod 1lubos1 » čtv črc 23, 2015 5:33 pm

Axa, dakujem za odpoved...
ano, mam prudovy senzor zapojeny k LAN ovladaci ( na obrazku) zatial skusam na stole s auto halogenovou ziarovkou s odberom 5A. Ak by sa senzor osvedcil po vypajkovani z tiscaku, pouzijem ho FV na meranie odberu DC vetvy. Dalsi senzor ak by som rozchodil HST21 100A, ma velky otvor, preto by som ho rad pouzil na meranie prudu do/z baterok, napr. cez LAN ovladac alebo ak by som dostal dobru radu na zapojenie, tak cez arduino.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
?
1lubos1
 
Příspěvky: 73
Registrován: pát úno 22, 2013 2:13 am


Zpět na Vstupy - senzory, čidla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'