od dedo2 » stř úno 26, 2014 9:09 pm
Dobrý den,zdravím vás a zároven by som chcel poprosit o radu.V podstate mám taku istu poruchu na PCM-80,ako MareC3k ,iba s tým rozdielom,že som si ju sposobil sám a to skratom vodičou vystupu s regulatora s mínisom na baterky. Prestal dobíjat,po SS s MareC3k,urobil som tie isté zmeny,teda nahradil dve poistky originál za jednu automobilovu 20A.Po výmene to fungovalo cca pol dna,ale ked som prišiel na chatu večer,zasa tie neštastné nuly.Vymenil som poistku a dnes ráno cca o 10.00 po kontrole znova oo a vybitá poistka.Toto som opakoval 5x a ked som vymenil dalšiu poistku,čakal som čo bude.Po určitom čase a nabijaní 1-15A sa nič nedialo,až po prudkom zasvietení slnka a prekročení 25A poistka sa prepálila.Vymenil som poistku a zistil,po zapnutí stringou,že mi necvakaju výkonové relé tak,ako u 50-tky.Su navzájom prepojené/MareC3k,mi napísal,že výkonové rele by mali cvakat zhruba po 3-4A,ktoré najskorej prechadzaju cez tento usmernovaci mostik a až potom zapnu výkonove rele,ale u mojej 80tky to tak nie je ,veškerý prud ide cez malý usmernovač,teda prud ked presiahne 20A vybije poistku/asi je to nejaká ochrana/Vedel by ste mi niekto poradit,ako dalej,prípadne na koho by som sa s mojou poruchou mohol obrátit.Ešte raz vám za rady vopred moc dakujem.Kupovaný bol u pána Kolarika v roku 2012,ale kedže závadu som si sposobil sám,samozrejme nemožem nič reklamovat.
-