Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob úno 04, 2023 10:55 am
abrams píše:Zdravím ,
co takhle čištění zanesených kouřovodů výpalem ?![]()
![]()
Blbost , co ?
![]()
Elektronům zdar
drama píše:Inu mezi prvními zákazníky nebudete. Takové kotle se samozřejmě už nějaký ten pátek vyrábějí. Namátkou Ökofen Pelematic SMART
vata píše:To je na mě už příliš složité - cílem vaty je pokud možno nezmrznout v místnosti nad kamnama a současně neupéci obyvatelstvo v místnosti s kamnamaVěřte mi, cokoliv nad 0W bude změna k lepšímu
Zatím se to řeší ventilátorem přímo nad kamnama, který vycucává horký vzduch, jenže to není moc účinné a krom toho je to hlučné jak vysavač.
Kamna jsou sice vyšamotovaná, ale v prostoru pod výměníkem šamotky nejsou - bylo to už pro výměník nachystané. Komín mi dost špatně táhne a je pořád zanesený, takže výměníky na kouřovod jsem vyloučila hned od počátku.
Radiátor bude jediný a docela maličký. Hned jak se to uvede celé do provozu, dám vědět jak to funguje
vata píše:Už se těším, až dám dohromady zbývající materiál a celé topení se bude moci zkompletovat.
Botas píše:trošku oživím postarší téma.
Nastala nám opět topná sezóna jakpak funguje ten výměník od abramse a jak je na tom výkonově případně bližší info o systému? Výkon krbovek aktuální výkon radiátoru jestli je původních 500w nebo nakonec bylo potřeba větší?
No prostě jak to funguje.
Celkem mě to inspirovalo a uvažuji o něčem podobném
kodl69 píše:já mám zemědělsky omotanou měděnou trubku 6m, průměr 18mm kolem kouřovodu (úplně bez dotyku s kouřovodem) nad krbovou vložkou - a pak samotížkou do výměníku v boileru, beztlaková expanzka - výkon to nějaký extrémní nemá, ale když se topí v krbu celý den, je v boileru teplá voda a o to šlo. takže krb dává do vzduchu ta 4-5kw, do boileru odhad 500W. Chtěl jsem to co nejjednodušší a nejspolehlivější, to se asi povedlo.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků