Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon úno 06, 2023 4:31 am
mypower.cz píše:no v mem pripade tezko rict, pac proud stale bohuzel nemerimNicmene co muzu rict urcite je to, ze od 19.ledna panely vyrobily daleko vice nez jsem spotreboval a i potreboval.
vata píše:V neděli jsem rozchodila Tristar, takže už vímCca kolem 1kWh denně na 600Wp amorfů, to je průměr vč. té mírně pošmourné tuším středy. Ale i tak jsem nespotřebovala všechno. Přesně jak psal Filip - od konce ledna to je mnohem, mnohem veselejší.
PavelR píše:Panove mate predstavu kolik kwh jste vyrobili za leden a unor? mrzne ale krasne preci sviti
LUI píše:PavelR píše:Panove mate predstavu kolik kwh jste vyrobili za leden a unor? mrzne ale krasne preci sviti
Tak ja som od 17 januara do 10 februara (teda do dnes) spotreboval 187Kw....(panely maju dokopy cca 7 az 7,5kw)....a keby som mal dobru baterku,tak by to bol mozno aj takmer nasobok...
PavelR píše:kolik ti to dela pres leto? to uz musi byt energie ze nevis kam s tim ne ?
LUI píše:PavelR píše:kolik ti to dela pres leto? to uz musi byt energie ze nevis kam s tim ne ?
To sa este uvidi....v lete som mal zatial "len" cca tretinu sucasneho vykonu....
PavelR píše:Tak to by od jara do podzimu mohla byt uplna sobestacnost, nebo chces celorocne sam pro sebe ?
LUI píše:PavelR píše:Tak to by od jara do podzimu mohla byt uplna sobestacnost, nebo chces celorocne sam pro sebe ?
Presne to chcem docielit....![]()
...mne istym sposobom "nevadi" ze v lete budem mat prebytky....ale zase aby v zime mi to islo stale....![]()
...ci sa mi to aj podari......no uvidime "ako" vyriesim baterky....vlastne to zavisi len od toho.
PavelR píše:poku budu mit prebytky tak chci ukladat do bojleru pac na vic baterii jen tak nebude ted resim jak detekovat prebytek a sepnout neco ...
LUI píše:Ja "vdaka" zlej baterke,to uz aj teraz v slnecnych dnoch tlacim do bojlera........a aj to mi niekedy nestaci.....
....tak zapnem este 2kw radiator....
![]()
PavelR píše:baterky jsou obecne problem uz jsem byl v par sbernych dvorech v brne a okoli ale zatim jsem na nicd nenarazil. natuknul jsem kamosa kterej dela udrzbu na CD jestli neco nesezene tak jsem zvedavej ...
EDIT: na kolik stupnu mas nastavenej ten bojler???
LUI píše:PavelR píše:baterky jsou obecne problem uz jsem byl v par sbernych dvorech v brne a okoli ale zatim jsem na nicd nenarazil. natuknul jsem kamosa kterej dela udrzbu na CD jestli neco nesezene tak jsem zvedavej ...
EDIT: na kolik stupnu mas nastavenej ten bojler???
Ja sa tiez snazim o tie NiCd...ale nie je to jednoduche....(na zajtra mam slubene nejake....no....uvidim ci z nich aj nieco bude,alebo zase len sluby...)
To neviem,ale je 80 L a je na taku teplotu nastavena,ze k nej nemusim pridavat studenu....teda je nastavena na maximalnu znesitelnu teplotu.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků