Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte bře 28, 2023 1:08 am
matej píše:Nechci být nevlídný ale dle specifikací výrobce to je Modified Sine Wave ..
matej píše:Já vycházel z tohoto webu
http://jyinschina.en.made-in-china.com/ ... BPU2K.html
ale když je to uvedeno na štítku, spíš to fakt bude čistý sinus ...
tak se omlouvám.
xmasin píše:Konečně jsem se dostal o testování tohoto měniče a můžu potvrdit, že výstup je čistý sinus (kontrolováno na osciloskopu). Jinak jsem zkusil vrtačku s příkonem cca 700W a horkovzdušnou pistoli 1000W a měnič neměl žádný problém, takže spolu se 180Ah baterkou bude zálohovat plynový kotel. Akorát bylo nutné udělat pár úprav v zapojení měniče, protože nemá propojené uzemění.
FRSO píše:Zdravím, není ten měnič na ten kotel zbytečně silný?, asi zatím nemáte pro něj využití, mě se zamlouval taky, parametry dobré, akorád neměl rád indukční velké zátěže, konvice 1000Watt byla ok, ale ta pila ho umrtvila a odešli fety na primáru, asi se nestačily uchladit tou proudovou špičkou. Už nemám k nim důvěru, přejdu na LF technologii, sice budou drahší, ale zato spolehlivější.
xmasin píše:FRSO píše:Zdravím, není ten měnič na ten kotel zbytečně silný?, asi zatím nemáte pro něj využití, mě se zamlouval taky, parametry dobré, akorád neměl rád indukční velké zátěže, konvice 1000Watt byla ok, ale ta pila ho umrtvila a odešli fety na primáru, asi se nestačily uchladit tou proudovou špičkou. Už nemám k nim důvěru, přejdu na LF technologii, sice budou drahší, ale zato spolehlivější.
Na kotel asi ano, ale ještě na něj občas poběží domácí vodárna cca 1200W, takže pro tu bude akorát. Ale primární je kotel a možná kamerový systém. Já jsem ho bral jen proto, že byl za dobrou cenu a pro mě bylo důležité, že je to čistý sinus. Jaký typ s LF technologií plánujete pořídit? Budu potřebovat ještě jeden do druhého domu.
FRSO píše:Zdravím, na aplikace do chat kde bude instalovaná lednice a třeba vodárna cca 600Watt, tak už pro spolehlivost měniče a spolehlivý rozjezd spotřebičů použiji LF měnič dle ceny samozřejmě. Teď testuji sinus měnič od Victronu Compakt C1200VA/24Volt a nedá se to porovnat s měničem cca 1500W HF od číňana. Je podstatně lepší na přetížení, má stabilní výstupní napětí, dá se na něm nastavit skroro všechno, konkrétně tento typ podrží výkon měniče až 2400 Watt po dobu cca 5 vteřin, tak to rozjede v pohodě vodárny, nebo kompresor cca do 800Watt. Měnič sinus HF technologie třeba od Carclever, Carspa nerozjede vodárnu 700Watt, vypadne pokaždé do přetížení a pak se rozjede softstartem, což ale na chvilku dojde k výpadku napětí v daném objektu. A to je bohužel nepříjemná závada.Takto funguje většina měničů od Čínské a některé od Taiwan produkce co jsem měl možnost vyzkoušet v provozu. Na jaký výkon bude ten druhý měnič ?? Dík za info Franta.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Seznam [Bot] a 0 návštevníků