mozna by stacilo oslovit dodavatele plynu a poptavat bioplyn a treba by se casem v nabidce objevil - podobne se mi to osvedcilo uz pred lety u EONu i kdyz "zelenou elektrinu" jeste nemeli v nabidce, tak jsem si ji vyzadal - a dostal:)!
nebo zrusit plynovou pripojku a poprosit nejblizsi byoplynovou stanici, aby mi plyn naplnili do takove desetikilove bomby jakou Filip pouziva pro mobilni plynova kamna - technicky by to asi proveditelne bylo, naplnit do bomby bioplyn ze? - a pri nasi rocni spotrebe 18 m3 bych tak mel za 400,- vystarano skoro na cely rok! Pripadne to jeste nejak pres leto kombinovat s DIY bioplynovou stanici, ale myslim, ze prave pres leto bude dost prebytku z FVE, takze se bude varit na elektrine
dle faktury za lonsky rok jsme za plyn dali celkem 997,- z toho 274,- bylo za samotny plyn a 723,- kapacitni slozka - tzn. ze pri zruseni pripojky by se usetrilo 500,- rocne:) - ale zase je to asi skoda rusit pripojku kdyz uz je udelana a nejspis by pri nepouzivani asi nejak chatrala/starla a casem by mozna byla nepouzitelna, urcite taky existuje nejaky poplatek za znovupripojeni a i nejaka revize, kdyby si to clovek v budoucnu rozmyslel a chtel znovu pripojit a je fajn mit vzdycky vic moznosti, asi to necham jako zalohu. Taky je pravda, ze pro naplnenou bombu se musi nekam jezdit ... zkusim spis asi zatlacit na dodavatele plynu a zadat po nem dodavku bioplynu - i kdyz by to bylo jen teoreticke, protoze je mi jasne, ze nejde zaridit, aby ke mne proudil jen bioplyn, ale myslim, ze i tak to stoji zato!
s navodem na
http://nzdl.sadl.uleth.ca/cgi-bin/libra ... 70.13>=2jsem se uz setkal tak nekdy pred 4 nebo 5 lety a se zaujetim jsem si ho tehdy cely prostudoval (i jine dalsi navody), teoreticky tomu rozumim a chapu, ale nejsem az takovy sikovny kutil/instalater/plynar - za svuj nejvetsi uspech v teto oblasti zatim povazuju prepojeni precky ze studene vody za teplou (nesmejte se!:), ale mozna casem seberu odvazu a zkusim to