Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon srp 02, 2021 5:09 pm


Epsolar 3215

Diskuze o regulátorech EP Solar
Předchozí

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod Vladon » sob bře 23, 2013 11:18 am

Muzu vedet co mas za panely ze maji takove napeti????
Vladon
 
Příspěvky: 158
Registrován: pát pro 21, 2012 10:38 am

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod AndyF1 » sob bře 23, 2013 12:49 pm

Panely su GET-095A
Kód: Vybrat vše
http://www.freecleansolar.com/95W-module-Green-Energy-Tech-GET-095A-1-thin-film-p/get-095a-1.htm
AndyF1
 
Příspěvky: 8
Registrován: pon bře 11, 2013 8:26 pm

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod AndyF1 » sob bře 23, 2013 12:50 pm

dalsie tech paramatre
Kód: Vybrat vše
http://www.solarhub.com/product-catalog/pv-modules/12363-GET-095A-1-Green-Energy-Technology
AndyF1
 
Příspěvky: 8
Registrován: pon bře 11, 2013 8:26 pm

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod Vladon » sob bře 23, 2013 4:42 pm

muzu vedet v cem spociva jejich vyhoda oproti klasickym 36V 60clankovym??? krome mensich prurezu na vodice..
Vladon
 
Příspěvky: 158
Registrován: pát pro 21, 2012 10:38 am

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod AndyF1 » sob bře 23, 2013 7:40 pm

Tos hlavne boli za velmi zaujimavu cenu ( na inzerat) ,takze sme ine panely ani neriesili ;) .
AndyF1
 
Příspěvky: 8
Registrován: pon bře 11, 2013 8:26 pm

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod FRSO » čtv srp 22, 2013 4:04 pm

Zdravím všechny fandy fotovoltaiky, někdo tu nedávno popisoval špatnou funkčnost regulátoru 3215RN (od E-skutr) konkrétně vysoké dobíjecí napětí až 15,8 Volt, atd. Mám taky problém s tímto regulátorem a to konkrétně, že pří skoro plném nabytí akumulátoru napětí líce od 13,7 do cca 15,9 Volt, pak se to uklidní na cca 13,8 Volt a dobíjecí proud je 0 A, postupně to napětí klesá a začne to dobíjet při cca 12,6 Volt bez odběru z akumulátoru. Regulátor je nastaven na GEL, výkon panelů 2x140Wp (54článků v jednom panelu) zapojeno do série, poloha panelů vodorovně na rovné střeše, aku Hopecke 12V/200Ah. Už jsem EP používal od 10-30A od jiných dodavatelů a nebyl s tím problém, až s tímto kusem od tohoto dodavatele. Měl jsem v systému zapojen i sledovač BS 600 od Victronu a ten to napětí taky tak zaregistroval. Má někdo aktuální poznatek, o jakou závadu by šlo ??, popřípadě radu k odstranění problému. Dík Franta
FRSO
 
Příspěvky: 1472
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod 007ToMMaS » pon říj 28, 2013 7:43 am

Ahojte, chcel by som sa spýtať dá sa tomto regulátore nastaviť aby sa záťaž vypínala pri určitom napätí? V návode som sa dočítal len o dvoch časovačoch teda o časovači ráno a večer. Ďakujem
007ToMMaS
 
Příspěvky: 920
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod Wagoneer » pon říj 28, 2013 9:08 am

Ahoj, mám sice 4215-ku, ale toto nastavit nelze u žádného z této ŕady. Je tŕeba použít napěťové rele.
Wagoneer
 
Příspěvky: 180
Registrován: stř kvě 30, 2012 1:46 pm

Příspěvekod FRSO » pon říj 28, 2013 11:34 am

a
Naposledy upravil FRSO dne ned lis 10, 2013 5:46 pm, celkově upraveno 1
FRSO
 
Příspěvky: 1472
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod 007ToMMaS » pon říj 28, 2013 2:32 pm

FRSO: :wall: nechcem byť drzý alebo proste mať blbú pripomienku ale dva krát ste mi odpovedali na moje otázky či v jednej alebo druhej téme. Vaša otázka mi prišla úplne bez hlavy a päty. Stále len odkazujete na to aby si človek kúpil regulátor CM2024 ktorý by "vyriešil môj problém". Za tie neskutočné peniaze čo zaň chcú (nevidím dôvod ho kupovať) by som kúpil buď napäťové relé alebo arduino mini pro a naprogramoval to na tom. Prípadne by som kúpil programátor na menič victron a vyriešil by som problém. A pre informáciu regulátor má ovládanie záťaže do 20A a vie ho zapínať a vypínať. Len som sa pýtal konkrétne na to napätie či to ide nastaviť buď cez vzdialený displej alebo priamo cez regulátor....
007ToMMaS
 
Příspěvky: 920
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod MareC3k » pon říj 28, 2013 5:39 pm

ten epsolar dokaze vypinat a zapinat zataz, ale to je len funkcia low voltage disconnect a hodnota napatia sa nastavit neda, takze to pre teba asi bude nepouzitelne.
podla mna ak do budcnosti pocitas s tym, ze budes este niekde pouzivat victron, tak by som kupil k nemu programator, ak je to len jednorazova zalezitost, tak napatove rele ;)
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
MareC3k
 
Příspěvky: 484
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod 007ToMMaS » pon říj 28, 2013 7:30 pm

Myslel som že sa nejak dá nastaviť lebo na blbom CX20 to šlo ;) nevadí. Victron som zapájal na jeden ostrov. Možno keby ich je časom viacej a že sa mi to vráti tak ho kúpim alebo keby viem že ho použijem aj doma :) Môj problém nevyrieši ani napäťové relé lebo victron síce má diaľkové ovládanie ale to sa musí taktiež naprogramovať cez programátor. Lebo som to dnes bol dorábať tak som to vyskúšal ako bolo písané v návode tak to nefungovalo. Bolo napísané že treba dať hlavný vypinač do polohy ON a potom cez tie kontakty na to diaľkové ovládanie to spúšťať ale to nešlo a nešlo to ani v OFF.
007ToMMaS
 
Příspěvky: 920
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod MareC3k » pon říj 28, 2013 7:32 pm

ja som to na jednom menici vyriesil tak, ze som vyviedol vonku droty z vypinaca a takto sa dal zapinat a vypinat cez rele na dialku, alebo podla napatia
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
MareC3k
 
Příspěvky: 484
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod Frenky » pon říj 28, 2013 7:40 pm

Ano, takto jsem měl udělaný starý trapéz made in China, od vypínače vedou dráty a šup relátkem spínám přes arduino (sds) a jiné udělátory buď ručne nebo dle napětí, času, či jiných proměnných hodnot :-).
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 774
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod 007ToMMaS » pon říj 28, 2013 7:44 pm

Takto to mám aj ja. Ale toto neni môj menič. Takže tak. :) Každopádne ďakujem :)
007ToMMaS
 
Příspěvky: 920
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm

Re: Epsolar 3215

Příspěvekod luge » pon říj 28, 2013 9:42 pm

Frenky píše:Ano, takto jsem měl udělaný starý trapéz made in China, od vypínače vedou dráty a šup relátkem spínám přes arduino (sds) a jiné udělátory buď ručne nebo dle napětí, času, či jiných proměnných hodnot :-).

Cez arduino a dráty od vypinača na záklede SOC a napetia batérií tiež ovládam číňana tak že cez relé zopne menič a o pár sekúnd cez SSR relé záťaž na výstupe meniča a obrácene pri vypínaní najskôr vypne výstup z meniča a potom menič.Isto by nebolo dobre keby sa menič vypol natvrdo pri záťaži 3000W. ;)
luge
 
Příspěvky: 709
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Předchozí

Zpět na EP Solar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'