Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 01, 2023 8:53 pm
ikovlabs píše:Ale docente v bojleru snad nemas komplet Atlantik ....to mnozstvi kysliku je prece nejak limitni - neco pobere odvzdusnovak a zbytek zreaguje a pak uz je klid.
Neexistuje uzavřený systém. Každý systém má pojistný ventil, odvzdušnění a dopouštění vody popř. ještě otevřenou expanzní nádobu. A přes tyto komponenty dochází k v určitých situacích k změnám množství vzduchu v systému. Množství vzduchu a určitá teplota média pak ze vzduchu vylučují kyslík. A kyslík způsobuje oxidaci.ikovlabs píše:Jen jestli koroze nema neco spolecneho s kyslikem - kdyz tam nepronika pac uzavreny system tak co - no nekorroduje preci!!
diablo007 píše:Na druhou stranu mám 6 let nerezovy bojler a ten je děravý jak řešeto má mikro dírky které se tedy naštěstí zase samy zacelují. Vířivé proudy jsou svině
Kobra23 píše:diablo007 píše:Na druhou stranu mám 6 let nerezovy bojler a ten je děravý jak řešeto má mikro dírky které se tedy naštěstí zase samy zacelují. Vířivé proudy jsou svině
To je elektrochemická koroze. 2 různé materiály, které se nemají rády v kombinaci s vodou.
diablo007 píše:ikovlabs píše:Ale docente v bojleru snad nemas komplet Atlantik ....to mnozstvi kysliku je prece nejak limitni - neco pobere odvzdusnovak a zbytek zreaguje a pak uz je klid.
Bojler má permanentní přístup k čerstvé vodě tam je vzduchu dost
ikovlabs píše:diablo007 píše:ikovlabs píše:Ale docente v bojleru snad nemas komplet Atlantik ....to mnozstvi kysliku je prece nejak limitni - neco pobere odvzdusnovak a zbytek zreaguje a pak uz je klid.
Bojler má permanentní přístup k čerstvé vodě tam je vzduchu dost
Prdn. sice jsem napsal bojler ale taky uzavreny system - melo tam byt AKU nadrz.. Lepsi ?
Kobra23 píše:Neexistuje uzavřený systém. Každý systém má pojistný ventil, odvzdušnění a dopouštění vody popř. ještě otevřenou expanzní nádobu. A přes tyto komponenty dochází k v určitých situacích k změnám množství vzduchu v systému. Množství vzduchu a určitá teplota média pak ze vzduchu vylučují kyslík. A kyslík způsobuje oxidaci.ikovlabs píše:Jen jestli koroze nema neco spolecneho s kyslikem - kdyz tam nepronika pac uzavreny system tak co - no nekorroduje preci!!
diablo007 píše:Mne bylo řečeno že ty mikro dírky je od vyrivych proudů. Je to tak malé že se to samo zatáhne kamenem a neteče to s to je to darling takže tlak tam je
luky píše: Ovšem prvním zahřátím se kyslík rozpuštěný ve vodě uvolní a odvzdušníme ho.
Kobra23 píše:luky píše: Ovšem prvním zahřátím se kyslík rozpuštěný ve vodě uvolní a odvzdušníme ho.
Za předpokladu, že teplota vody přesáhne 72°C.
Chtěl bych vidět systém tepelným čerpadlem s jedním kompresorem, který tuto teplotu přesáhne, aby došlo k dokonalému odplynění vody v topném systému.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Ubermetrics [Bot] a 0 návštevníků