Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob dub 01, 2023 2:20 am
Diablo1st píše:Neo píše:Baterie se nejistí pojistkami ale BMSkou (battery management system)
S týmto si dovolím nesúhlasiť. BMS stráži jednotlivé články, aby sa neprebili resp. nepodbili, ale že by BMS nahradila aj poistky čítam prvý krát.
V každom manuály je písané použitie DC ističa alebo poistky, väčšinou aj s odporúčanými hodnotami.
Neo píše:Diablo1st píše:Neo píše:Baterie se nejistí pojistkami ale BMSkou (battery management system)
S týmto si dovolím nesúhlasiť. BMS stráži jednotlivé články, aby sa neprebili resp. nepodbili, ale že by BMS nahradila aj poistky čítam prvý krát.
V každom manuály je písané použitie DC ističa alebo poistky, väčšinou aj s odporúčanými hodnotami.
Většina dnešních BMS umí i podpětí, přepětí i zkrat. V měniči je také pojistka na vstupu. Potřebuješ mít pojistky na pojistky?
glottis píše:jako delejte si kazdej co chcetekazda vec v systemu je na neco stavena a mela by mit jisteni. BMS fakt neni pojistka. Vyrobili to cinani a je to elektronicka hracka. Jestli ji tak nekdo pouziva jeho vec. Zapect na te debilni JBD 200A bms kontakty neni zadnej kumst. Ze ma menic pojistku je hezky ale co kdyz to slusnu bez menice? Na sbernici? Mam to vyplne, prohodil jsem kabely, zapnuto a konec
Nahoda je blbec a kabel kterej mi upadl se nekam privaril? Baterky byli nabite, potece tam par set A, vypraskam mosfety nebo specku rele a pak se stane kdo vi co. Utavim ty tenci kabely k BMS, nebo to vezme rovnou baterie za 100k. Upadne mi nejakej plechovy kryt, prosekne kabely, spadne mi sroubovak nekam. Tak debilnich nahod vymyslim spoustu. Ze jsem to mel mit vypnutyu kdyz jdu neco delat? No mel ale protoze na me nekdo promluvil tak sem na to zapomel. Pojistka stoji par korun.
Neo píše:glottis píše:jako delejte si kazdej co chcetekazda vec v systemu je na neco stavena a mela by mit jisteni. BMS fakt neni pojistka. Vyrobili to cinani a je to elektronicka hracka. Jestli ji tak nekdo pouziva jeho vec. Zapect na te debilni JBD 200A bms kontakty neni zadnej kumst. Ze ma menic pojistku je hezky ale co kdyz to slusnu bez menice? Na sbernici? Mam to vyplne, prohodil jsem kabely, zapnuto a konec
Nahoda je blbec a kabel kterej mi upadl se nekam privaril? Baterky byli nabite, potece tam par set A, vypraskam mosfety nebo specku rele a pak se stane kdo vi co. Utavim ty tenci kabely k BMS, nebo to vezme rovnou baterie za 100k. Upadne mi nejakej plechovy kryt, prosekne kabely, spadne mi sroubovak nekam. Tak debilnich nahod vymyslim spoustu. Ze jsem to mel mit vypnutyu kdyz jdu neco delat? No mel ale protoze na me nekdo promluvil tak sem na to zapomel. Pojistka stoji par korun.
Tobě nepomůže ani deset pojistek za sebou, vždy vymyslíš co by se mohlo stát
Diablo1st píše:...nechcel spodok pre nožovky + 160A nožovku (cena cca. 24€)
Soban píše:Nožová pojistka má jednu nevýhodu, nedá se rukou vypnout, potřebuješ žehličku, nasadit a když je problém a není tak velký aby ji přepálil......
ospaly píše:Dávaju sa tie poistky medzi bateriu (pred každú batériu) a busbar, alebo medzi busbar a pred každý menič. Ak priamo pred menič a je viacej batérii, tak potom môže jedna pokazená batéria poškodiť tu druhú. Je to správna úvaha?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků