není důvod použít proudový chránič. Bezpečnost ti zajistí napětí do 120V DC v normálních prostorech, a pokud jde o ochranu před požárem, tak použij 1.5A jističe, údajně ztráty pod 70W nedokážou běžný materiály zapálit

- to jsem nemyslel úplně vážně. Ty chraniče nejsou pro DC obvody, elektronika uvnitř chrániče je stavěná na napájení 230V AC, tj vůbec by nefungoval.
Ale s jištěním rozvodů CYKY 3x1.5 na 48V DC to doporučuju nepřehánět, už jsem to tady rozebíral několikrát, pokud má jistič vypnout v nějakým rozumným čase, tj dřív než se rozvine požár, tak díky malýmu napětí zdroje jsou podmínky horší než na 230V AC. doporučuju max B6A pro menší dýlky vedení a napětí 48V, a nejlépe podle watáže svítidel, tj pokud mám okruh, na kterém mám 2ks 25W LED, tak dám ten jistič 1.6A (2A je běžnější) a nesnažím se tam dát 10A jistič, není důvod.
Spíš si prohlídni ČSN 33 2000-7-715/ed.2 - sv. instalace napájená malým napětím. Pro neizolovaný vodiče jsou tam specifický požadavky, ale jinak se tam ani ohledně ochrany před požárem nepožaduje víc, než svítidla určená k montáži na hořlavé hmoty. Nezesložiťuj si to zbytečně.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.