Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned bře 07, 2021 4:17 pm
Netřeba chodit daleko, já jsem vyndal asi 3 kusy měděného plechu kolem domu zakopané. Byly v nich dírky, protažená kulatina 5-6 mm taky měď. Tohle bylo na jenom místě jako hromosvod, v malé hloubce, že to nemohlo na nějaký odpor vůbec projít měřením/revizí. A pak další které byly připojeny jakoby na PEN. Všechno zelené, ale nikde do hloubky. Muselo to tam být více než 50 let, těžko říct jestli od začátku, to by bylo dnes už skoro 100 let.Dagus píše:Tak ten amerikánskej je dokonalej. Dotahnout to domu a v čisté mědi která oxiduje to zakopat do země.
Ta ukázka se sponkou mě překvapila a evidentně to ještě furt nechápu a tak dobře americky neumím, abych pán učitele pochopil.
DanoP píše:Dalej sa zistilo, ze rozdelenie bleskoveho prudu nie je podla odporu jednotlivych vedeni, ale podla impedancie
DanoP píše:a dosledok toho je ze napr. na budovach s viacerymi zvodmi najblizsie 2 zvody odvedu az 50% energie.
Zpět na Jističe, přepěťové ochrany, ochrana proti blesku
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník