Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 12:15 am
střídač píše:Předpokládám, že jsi jej jen tak z dlouhé chvíle, cvičně nestrkal po nedělním obědě do auta.
Je někde jen tak volně loženě opřenej.
střídač píše:Ne né, ono to k té desitce vyleze.
střídač píše:Nezpochybňuji samotný princip, vcelku mi přijde jako dost užitečný, jen je cenově mimo současnou realitu,
mypower.cz píše:Zdravim, s dovolenim si dovolim vstoupit do diskuze a zeptat se jak s celym vypoctem navratnosti souvisi veskere poplatky za vlastnictvi pripojky, tedy ty, ktere nejsou "cena energie". Ono rekl bych ze pravdepodobne souvisi protoze mikroinvertor bez DS nebo bez neceho na co by se mohl nafazovat proste nejede, takze to vlastnictvi a platby za pripojku jsou nezbytne. To ale mozna by asi bylo na dlouhou filosofickou debatu.
PavelR píše:V tomto systemu vidim jedinou nevyhodu. Energii dodava pouze kdyz sviti tedy pres den.
Wagoneer píše:Zdravím,
napájet tímto zařizením a panelem 230Wp větev s trvalým odběrem cca nad 250W mi přijde jako dobrý nápad.
Zajímalo by mne však, jak mate ošetřeny přetoky do sítě v případě, že neni nikdo v dohledu a dojde k poruše nějakého zařízení na této větvi a spotřeba spadne třeba na 50W. Zbytek by se tedy tlačil do DS?
bis69 píše: Končim v tomto směru již se budu snažit nepolemizovat
bis69 píše: NECHÁPU?. JAK CENOVĚ MIMO REALITU? Honem, sem s tím.
střídač píše:Pokud bych měl v průběhu dne stabilní 200w odběr, utíkám ihned a kupuji a montuji.
mypower.cz píše:Jeste jeden dotaz na elektro odborniky z pohledu norem. Ma ten mikroinvertor klasickou zastrcku do zasuvky? Pokud ne, zbytek meho prispevku ignorujte. Pokud ano, pak mam dotaz. Nevim co je na tom pravdy, ale ze zastrcky, proste ze samce od zasuvky by nikdy nemel tect proud, vzdy musi tect dovnitr samce od zasuvky. Jak se na tento vyjimecne obraceny tok proudu diva norma? Na funkcnost to samozrejme nema vliv a kdyz odepneme mikroinvertor ze zasuvky, napeti by tam nemelo co delat jinak je to asi chybova funkce, ale preci jen ten tok proudu je v tomto pripade opacny nez by mel dle norem patrne byt. Predem rikam ze nejsem odbornik na normy ale prijde mi to tak nejak logicke, proto zasuvka ma vodive casti schovane a zastrcka nikoliv.
bis69 píše:ANO, SAMOZŘEJMĚ. Mikroinvertor tak jak funguje nemůže fungovat bez DS. S tímto vědomím jsem to pořizoval. Ale když si vezmeš, že máš doma elektrické spotřebiče, které ti kontinuálně spotřebovávají 250W, tak toto řešení, kde je výkon maximálně (např.) 230Wp, je ÚPLNĚ IDEÁLNÍ (já si myslím) jak tuto energii, kterou bych jinak platil dodavateli el.en. tak si sám přeměním ze slunce na vlastní el.en. TO NEMŮŽE NIKDO POPŘÍT. ANI CÍRKEV.
atom píše:bis69 píše:ANO, SAMOZŘEJMĚ. Mikroinvertor tak jak funguje nemůže fungovat bez DS. S tímto vědomím jsem to pořizoval. Ale když si vezmeš, že máš doma elektrické spotřebiče, které ti kontinuálně spotřebovávají 250W, tak toto řešení, kde je výkon maximálně (např.) 230Wp, je ÚPLNĚ IDEÁLNÍ (já si myslím) jak tuto energii, kterou bych jinak platil dodavateli el.en. tak si sám přeměním ze slunce na vlastní el.en. TO NEMŮŽE NIKDO POPŘÍT. ANI CÍRKEV.
U běžné přípojky je to pravda jen z 1/3. Protože taková přípojka má 3fáze a tyto fáze jsou rovnoměrně rozděleny mezi zásuvky/světla/patra/místnosti/větší spotřebiče... . Jeden mikroinvertor nepokryje tedy režijní spotřebu domu. Museli by být 3 a nebo popřepojovat fáze v rozvaděčích. Obojí bude zase něco stát.
mypower.cz píše:Jeste jeden dotaz na elektro odborniky z pohledu norem. Ma ten mikroinvertor klasickou zastrcku do zasuvky? Pokud ne, zbytek meho prispevku ignorujte. Pokud ano, pak mam dotaz. Nevim co je na tom pravdy, ale ze zastrcky, proste ze samce od zasuvky by nikdy nemel tect proud, vzdy musi tect dovnitr samce od zasuvky. Jak se na tento vyjimecne obraceny tok proudu diva norma? Na funkcnost to samozrejme nema vliv a kdyz odepneme mikroinvertor ze zasuvky, napeti by tam nemelo co delat jinak je to asi chybova funkce, ale preci jen ten tok proudu je v tomto pripade opacny nez by mel dle norem patrne byt. Predem rikam ze nejsem odbornik na normy ale prijde mi to tak nejak logicke, proto zasuvka ma vodive casti schovane a zastrcka nikoliv.
PavelR píše:Jen pro zajimavost. Má někdo kontinualni spotrebu domu 250W ci vic? Celkem by me zajimalo co ji tvori? Moje stand by spotreba je do 20W a cca pulku z toho dela VDSL modem. S lednici to je 100W
Jedine co me napadlo je server ale pokud by bral 250W to uz by byla poradna masinka
mypower.cz píše:Napadaji me ruzne akvarka, kamerove dohledy a podobne.
PavelR píše:Ten kamerovej system je pekne rozezranej kolik mas kamer?
mypower.cz píše:Muzu se zeptat, to je domacnost nebo firma? Popripade co muze cloveka motivovat k provozu osmikameroveho systemu? Napriklad lokalita s "vysokou mirou kriminality"?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků