střídač píše:No chtělo by to nějaké zkušenosti, tak sem s nimi.
Zkušenosti (postupně od zakoupení):
1. Panel se mi vešel v pohodě do auta a tak jsem byl spokojený,že nemusím platit nějakou extra dopravu. Na druhou stranu jsem myslel, že ty panely jsou lehčí. Toto bylo totiž moje první setkání s prvky pro FVE na vlastní "ruce" (na vlastní oči jsem to již viděl).
2. Mikroinvertor mě překvapil svým zpracováním - do venkovního prostředí.
3. Pro rozchození mi chyběl jeden konektor na přívodní kabel. Taky ho mohli k tomu dávat jako bonus

.
4. Po zakoupení konektoru jsem jej sestavil, panel jsem připojil + na + a - na - . Připojil jsem kabel k mikroinvertoru, druhou stranu do zásuvky a už to fičelo

. Co víc chtít. Jednoduchá věc i pro zedníka. Nemám elektronický elektroměr.
5. Připojil jsem podružný elektroměr a konečně vím kolik to taky již přeměnilo energie.
6. Pořídil jsem Arduino, proudový senzor (Hallův efekt), Ethernet shield a LCD displej. Zprovoznil jsem si jednoduchý monitoring na webu a na LCD, ale nejsem spokojen s postupem měření a výpočtu, protože se mi rozchází hodnota na podružném elektroměru a na monitoringu Arduina. Snažím se to řešit na několika fórech (i tady), ale zatím jsem moc rad nezískal.
7. Jednou se stalo, že mikroinvertor umřel. Tak jsem ho úspěšně vyreklamoval.
8. Připravuju řešení pro využití přebytků z přeměny pro chvíli kdy mi vymění elektroměr za plně elektronický. Prozatím mám komponenty na cestě z Číny. Nějak to soudruhům trvá

. Chci to řešit opět pomocí Arduina.
9. Maximální přeměna energie za den je prozatím 1,3kWh a minimální 0,1kWh - prozatím to každý den něco přeměnilo.
10. Prozatím to přeměnilo cca 55kWh. Otázka ovšem je kolik jsem toho skutečně spotřeboval. Proto se na druhou stranu snažím směrovat nutnou spotřebu na dobu od rána do večera - pračka, myčka, filtrace pro bazén a hezky postupně za sebou, ne v jeden okamžik.
Pokud budete mít nějaký dotaz, tak se ptejte. Rád odpovím.
Každopádně můj cíl nebylo mít elektrárnu a pokrýt celodenní spotřebu vlastní přeměnou energie a ještě "okrádat" daňové poplatníky o jejich peníze. Chtěl jsem jenom pokrýt vlastní každodenní kontinuální spotřebu (adsl modem,switch,wifi modem,NAS,server,zabezpečovací ústředna a další stáleběžící spotřebiče).
Otázka na závěr. Kolik by mě stálo podobné řešení s využitím jiných komponent mimo mikroinvertoru s maximálním výkonem cca 250W? A bylo by jednoduché aby to zapojil i zedník?