od brven » čtv říj 27, 2022 8:21 pm
Dík za odpověď, prošel jsem si nastavení a nějak se s tím poperu. Bohužel původní problém stále zůstává, BT stále vypadává i s různými telefony, které jsem nechal v blízkosti BMS. Tak jsem se rozhodl měřit napětí na pinech UART konektoru. Našel jsem si v materiálech DALY tabulku:
IMG_20221025_205658.jpg
a nestačil se divit. Napětí na pinech naprázdno: GND, 0.7V, 20.5V, - 0.19V, -3.3V
Napětí na pinech při funkčním BT: GND, 0.38V, 19.8V, - 0.38V, -2.92V
Napětí na pinu 2 a 3 je diametrálně odlišné od údajů DALY. Napětí Tx a Rx uvádím jen pro úplnost, netuším kolik tam má být. Napěťové úrovně tak značně odlišné od předpokládaných by teoreticky měly zcela znemožnit funkci BT, ale zázraky se asi dějí a BT nějak funguje, i když ne tak jak má. Prosím nějakou dobrou duši, zda by nezměřila na svém SMART DALY napětí na konektoru. Pokud je bude mít dle údajů v tabulce tak svoje bádání ukončím a smířím se s tím, že mám smolíka a blbou BMSku. Reklamovat u dodavatele z Číny asi nemá smysl. Vzhledem k tomu, že hodlám pořídit ještě jeden bateriový pack, tak budu potřebovat ještě jednu BMS a budu se rozhodovat o typu. Problematiku paralelního bateriového provozu zatím studuji, ale čtu dost rozporuplné názory. To sem ale nepatří. Vzdálený monitoring, ale stále preferuji a musím to nějak dořešit ať přes BT nebo CAN. Ten mám na BMS taky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ostrov 1,5kWp jih 45°, 0,5kWp východ 60°,1,35kWp jih 30°, TRACER6415AN, Victron Smart 100/50, 24V, 4kW Solarvertech, 14 kWh LiFePo4, cloud.
-