Jozef51 píše:Za akych podmienok si tento balancer pouzival? Ake clanky si balancoval? Pozeral som co pisu v technickych podmienkach niektori dodavatelia. Su to doslova hviezdne vlastnosti. Ma to ale jeden zadrhel. Neviem si predstavit, ze by tieto hviezdne vlastnosti dodrzali v celom pasme odporucaneho napajania 1.8 - 5.5V vzhladom na to akymi spinacmi je dosticka osadena. Ale mozno je tam nejaka nabojova-pumpa ktora vie z 1.8V spravit aspon 4V...
Celkom by som privital keby sa ozvalo viac uzivatelov ktori by napisali ake realne vlastnosti ich balancer ma. A pokial by niekto mal aj schemu zapojenia bolo by to fajn (nie, nechcem robit tento balancer. Zaujima ma cisto z obvodarskeho hladiska. Osobne preferujem na tomto mieste zapojenia aspon s dvojnasobnym nezavislym istenim. A to tato dosticka jednoznacne nema).
Ahoj Jozef,
já měl těchto balancerů 32ks a na nich celkem 64ks článků Winston LFP:
Battery.jpg
2nd box.JPG
Když jsem prodával Winstony, prodal jsem tenkrát i balancery.
Myslím, že to byla starší verze
B1SV3, nikoliv ta nejnovější
B1SV4:
viewtopic.php?p=89868#p89868V každém batteryboxu byla ještě řídící deska s displejem, relátky a komunikací do PC.
Musím říct, že zrovna ty balancery fungovaly fakt na jedničku.Nastaveny byly na 3.480V. Při balancování nejprve poblikávaly, pak svítily a pokud člověk nabíjel dál, tak i pěkně hřály. Chlazení je vyřešeno fyzickou montáží na nerezový stavěcí šroub a terminál článku. Závadu jsem měl jen na jednom kusu a byla mechanická - při osazování modulu na článek technik šroubovákem urazil SMD odpor. Pokud jde o nízkou vlastní spotřebu v klidovém stavu, ta je u tohoto modelu vyřešená tak, že balancer spí a jednou za čas jej probudí impulz od řídící desky. Balancer proměří článek, probudí následující modul v řetězci a přes sériovou linku mu předá data. Tohle chování se někde dalo nastavit, tedy jestli se má první balancer probouzet pravidelně sám, nebo má čekat na signál z řídící desky. Je k tomu i software "BatteryControl.exe", kde se právě vlastnosti řetězce balancerů dají nastavit.
Na LFP mohu tyhle balancery opravdu doporučit, já s nimi byl moc spokojen. Jestli dokážou fungovat i při 1.8V to fakt netuším, protože jsem logicky neměl důvod je na takové napětí používat. Tomu, co píšou na eshopech bych moc nevěřil, často jsou to domotané a zkopírované informace odjinud. Jediný, kdo k tomu má relevantní info je přímo výrobce, viz první příspěvek.
Naopak ten řídící modul s displejem mi moc nesednul. Do instalací "set and forget" je asi v pohodě, ale šťoura jako jsem já, si s tím řídícím modulem prostě nerozuměl. U jednoho ze dvou kusů mne zlobila kalibrace bočníku, u druhého kusu jsem zase odpálil hlavní MOSFET, viz info někde na začátku mého laboratorního vlákna.
Já už jsem někde trochu jinde, ale pokud bych si dnes stavěl baterku z Winstonů, vybral bych si buď právě
B1SV4 nebo
BatriumTak doufám, že se toto info alespoň trochu hodilo.
Hezký den,
Youda
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.