Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned dub 18, 2021 3:36 am
lemra79 píše:Zdravím,
doporučte mi prosím baterky do nově vznikající laboratoře. Bude to k měniči pip 5048 MG, tak 48V a cílových cca 200 Ah. Vím, pročítám to tady, většina mi napíše žluťásky winston. Cílová kapacita je najednou dost peněz, potřebuju to rozdělit tak na 2x až třikrát.
Docela se mi líbí i Pylontech US3000 Plus:
http://www.pylontech.com.cn/pro_detail. ... 121&cid=23
Je to v pěkné bedně a pokud jsem dobře četl i s balancery, cena se mi zdá srovnatelná se žluťásky. Nemáte někdo osobní zkušenost? Postupně bych koupil tři bedny.
Koketuju i s myšlenkou to z něčeho poskládat, ale nemám zdroj "něčeho" za rozumný peníze. A hlavně mám strach, aby mě to neschořelo i s barákem.
Pokud máte typ na něco konkrétního, prosím zašlete. Dík.
lemra79 píše:No právě z li ion mám strach ohledně té hořlavosti. lifepo by hořet neměli. Nebo jak to teda je? Leda že bych vedle báráku postavil kopku na baterky, pro případ zahoření.
í.
Matess píše: na pylontechu mi vadí, že použili článků jen 15 místo 16. Potom už člověk nemůže kupovat levné mppt regulátory, ale musí vždy mít programovatelnou verzi aby mohl snížit výstupní napětí... Raději koupit bazarové baterie a postavit si to sám z nich - to je můj názor, ale třeba youda by se mnou nesouhlasil...
vla píše:Nebudu tam, ale doufám, že se ti podaří fobii z lion článků hodně pošramotit. Už mě nebaví číst pořád jaká je to hrůza od uživatelů, kteří je nemají, nemají s nimi žádné zkušenosti a jen šíří nesmysly, protože kdesi kdosi někdo napsal že rády hoří.
marko250 píše:Je to jak píše >rottenkiwi,potřebujete na 48V/200A 938ks po 30Kč=28 140Kč +spojovací materiál.Jako bonus nebude potřeba balancovat a pro jistotu je dáte do nehořlavé bedny s odfukem někam ven(komín,průchod),to bude asi jediná paranoia s něma.Budou velmi čitelné,výkonné a do 4.0V provozované dlouhodobě poslouží.Ale k jejich sestavení nesmí být člověk lemra![]()
.Za tuto cenu nekoupíte ani jednu cihlu US3000 3.2kWh/48V(41 000Kč).Ale bez práce nejsou koláče,pak je tady sem tam nabídka použitého zboží.
brumlaj píše:Je to o tom, zda chce komplet do kterého nezasáhne, či zda raději bude mít pracnou verzi kde musí být přesný a u které může měnit parametry dle libosti. Stejně jako chce koupit na "splátky" po částech Pylontechy si může Winstony rozložit na 100Ah (2x)či 60Ah (3x-4x)bloky. Takže o penězích to není. Prostě je to na prvně zmíněné větě a z předchozího příspěvku důležitý parametr 15 místo 16.
rottenkiwi píše:Lenže práve na biku to nikto neistí, lebo každý z článkov je napevno pribodovaný cez 0.2 mm Ni pásik.
Ale keď robím AKUPACK do solaru, tak tam mám na každom článku 3 A poistku.
volente píše:Baterie nebalancuji i když jsou poskládané z použitých článků. Pokud jsou správně sestaveny a otestovány před stavbou tak balancer nepotřebují. Provozuji je už 3 roky bez balanceru, pouze občas zkontroluji napětí článků.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků