Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob dub 17, 2021 3:36 am
vla píše:Takže místo 12V baterie bude 16V baterie. Bez znalosti co je k té baterii připojeno bych si na takovouto radu netroufl.
NOPARasito píše:Olovo prece jedes taky az k 15V. 3S je malo 12,6V v maximu na 4,2V na clanek asi ee.
S lifepo4 by se ti to lepe nahrazovalo.
NOPARasito píše:Jj muzes dodavat paralelne, jen je na zacatek risk poskladat je 4ks paralelne a kapacita taky o nicem, a hlavne dodrzovat kapacity clanku pekne k sobe.
Ps.: Lifepo 4S je cca 12,8V nominal, nabijeci doporucene 13,6(13,8) max.14,6 - je pravda bliz k olovu.
NOPARasito píše:6sad myslis 4S6P(24clanku dohromady).
Pokud mas moznost merit kapacity, tak u tak maleho se tref na 300-500mAh a budes dobrej, ale to asi by jsi musel skladat z novejch.
Kazdopadne pocitej, ze u tak maleho poctu clanku se budou blbe davat jistici dratky, protoze se ti blbe sejde odber a dimenzovani jisticiho dratku treba 0,3-0,4mm dratek.
Aby se ti nestalo pri vetsich odberech, ze si dratky spalis odberem a pokud das vetsi zas nebudou mit jistici schopnost.
Klasicke dilema detskych baterii)))).
Pokud budes delat jednu sadu z 2500, tak klidne druhou z 2000, treti z 1500. Dle libosti ale, aby ti ty paralelni sady nakonec sedely je ta nejdulezitejsi vec.
Ja treba 50P skladam po 8clankach ktery zmerim abych lepe dopocital kapacitu, nekdo meri celej balicek nekdo zase zmeri vsechny baterie co ma a pak kapacitama se snazi rozdelovat u tebe po 4.
shuty píše:Ahoj. Tak teraz to tu vsetko stopnime! Podme riesit to co je podstatne pre tvoj konkretny pripad a neriesme zbytocnosti. Som zasadne proti pouzivaniu Li-ion na 12v. Sam som to riesil a jedine co mi s toho vyslo bolo 7s na 24v. takze pod sa zamysliet nad tym ze co s tym konkretne napajas, co od toho ocakavas a ake su na to naroky. potom sa moze zvolit system napatia, pripadne menice a az potom sa mozu objednavat drziaky a skladat
packy. osobne by som prepojil panely seriovo, regulator vyzera ze 24v zvlada a poskladal 24v system. to znamena 7s.
alebo neskladat z li-ion ale lifepo4 coz by bolo na 4s ako tu kolegovia spominali
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Semrush [Bot] a 0 návštevníků