Dobré odpoledne přátelé,
tak jak jistě víte, tak jsem trochu rozšiřoval Původně jsem chtěl FVE nechat chvilku odpočinout, ale Vítek mě vybídl k činnosti. Takže jsem rozšířil sestavu o pár drobností
1) Balancer od pana Kolaříka
https://www.ostrovni-elektrarny.cz/index.php?category=balancery-a-doplnky&detail=MzIwMTMy&detail_name=aktivni-balancovaci-system-utp-16x7-5a na stávající LiFePo 200Ah.
2) green bono s jedním SSR relé, které kaskádovitě přepíná pomocí stykačů dva přímotopy. Schéma zapojení je na stránkách pana Trochty.
http://www.yorix.cz. Protože j sem nějak chtěl vědět pomocí domácí automatizace, v jakém stavu jsou jednotlivá relé, tak jsem relé GBO napojil na vstupy zařízení Heatit systému Fibaro.
3) Analogové A-metry na jednotlivé větve akumulátorové baterie. Tak dlouho jsem přemýšlel kam dát bočníky, až jsem je zasunul do patic dříve instalovaných pojistkových pouzder pro pojistky PH00.
4) Již před chvílí zmiňované krabičky na moduly Fibaro po kterých jsem pokukoval a youda mě přesvědčil, že je musím opravdu mít.
5) No a konečně střídač Fangpusun XTM 4000-48 (Čínská kopie STUDERU XTM 4000-48)
Samozřejmě, že není všem dnům konec, na řadu přijdou ještě další baterky a v létě až dokončím pergolu (pokud někdy vůbec zprovozní po korona virové přestávce stavebniny) přijdou přidat nějaké panely.
Dost písmenek na řadu přicházejí obrázky.
1) Greenbono, sada relé a vstupů pro Fibaro, převodník RS232 na ETH, pomocí kterého vidím Greenbono kdekoli na ETH síti.
WP_20200323_16_20_36_Pro[1].jpg
2) Obrazovka programu Greenbono, komunikace probíhá přes dříve zmiňovaný převodník RS232/ETH.
GBO.png
3) Domovní rozvaděč a SSR relé s jedním kaskádovým stykačem, který přepína "zatím" dva přímotopy v baráčku.
WP_20200323_16_20_06_Pro[1].jpg
4) Zase domovní rozvaděč a tentokrát detail na krabičky systému domácí automatizace Fibaro a jednoho modulu Fibaro, který umí spínat a měřit velké střídavé proudy. Pomocí něho spínám střídavý vstup do střídačů STUDER a měním tak elektrárnu z ostrovní na hybridní. Spínač je sepnut jen v době tarifu NT a umožňuje nabíjení baterií v případě, že

je naštvané a nesvítí do panelů a

jsou chudáci vybité.
WP_20200323_16_20_11_Pro[1].jpg
5) Proudová sonda Greenbona a bočníky jednotlivých stringů baterek.
WP_20200323_16_21_12_Pro[1].jpg
6) A-metry a znova bočníky

Poslední A-metr měří proud střídačem XTM 4000-48 č.1
WP_20200323_16_37_50_Pro[1].jpg
7) Celkový pohled na strojovnu
WP_20200323_16_37_28_Pro[1].jpg
8) Detail obou střídačů zleva č. 1 STUDER origo, č. 2 FANGPUSUN
WP_20200323_16_37_37_Pro[1].jpg
Tak pěkný den a ať sluníčko svítí jak odnes.
Frenky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.