Chtěl bych se podělit o svůj malý ostrov a momentální návrh, který bych chtěl realizovat.
Asi před dvěma lety jsem začal postupně hledat a nakupovat součásti FVE, některé věci se mi povedly, jiné (síťový měnič Solarmax) byla zbrklost a zbytečná investice. Už rok nějakou energii vyrábím a využívám jí. Čína Axpert 24V 2400W zapojen na domácnost kromě el. trouby, indukce, rychlovarky a kafemašiny. Jako druhý zdroj využívám Oplockého regl. na 160l bojler. baterie jsem koupil úplně nové asi 6 let, nikdy nepoužité olovo do vysokozdvihu 24V 600Ah. Takže první zimu jsem bojoval s baterkama, aby se jim vrátila alespoň trochu hustota a následně kapacita. Myslím, že se to trochu povedlo a baterky něco málo udrží. Test kapacity už raději nedělám, nechci si kazit odpoledne. Panely jsem kupoval použité 200W poly. V nákupu panelů chci pokračovat, jen chci zkusit koupit nové.
Když jsem začal s první verzí, nedával jsem panely na dům kvůli stáří panelů a mé nezkušenosti, ale na střechu dřevníku, kam je dobrý přístup. Rovná střecha, sklon k západu.
Potom jsem osadil jižní stěnu dílny, kde ještě není fasáda, protože ta rovná střecha nedobila baterky dle mých představ.
Nyní bych chtěl svou FVE rozšířit a dotáhnout ji do další etapy, ale s možností dalšího rozšíření.
Chtěl bych střechu dřevníku zachovat pro Oplockého a popřípadě jako západní string.
Na dům se mi nevejde mnoho panelů a s jejich rozmístěním bych chtěl poradit od vás, co a jak by jste řešili vy na mé střeše

přiložím pár fotek pro představu.