Vážení kolegové vzduchotechnici,
před nějakou dobou se mi povedlo uskutečnit mimořádně výhodný obchod a Youdova ostrovní laboratoř tak získala nový vědecký přístroj: sušičku palivového dřeva aka mobilní klimatizaci. Tímto děkuji akademikům NoParasitovi a Víťovi za prodej tohoto výtečného zařízení, respektive za přepravu z bodu A do bodu C.
Součástí dodávky nebylo dálkové ovládání, takže v prvotní fázi bylo nutné sušičku ovládat ručně na panelu. Abych ji mohl řídit pomocí domácí automatizace, pořídil jsem IR vysílač Remotec ZXT600 s připojením přes Z-Wave. Instalace byla celkem snadná, zvládnul jsem to napotřetí, jako obvykle.
Sušička se nyní zobrazuje v rozhraní Fibaro a umožňuje nastavit režim, cílovou teplotu, rychlost větráku. Samozřejmě je možné sušičku na dálku také úplně vypnout/zapnout. Přístroj je zapojen do měřené zásuvky, takže k dispozici jsou také údaje o historické i realtime spotřebě energie.
Teď už stačí jen upravit pár stávajících skriptů a budu moci výkon sušičky řídit dynamicky, podle přebytků FVE.
Pohled na sušičku:susicka.jpg
Pohled přes mobilní telefon:Screenshot_20191108-221009.png
Pohled přes WebGUI:klimatizace remotec.PNG
Pohled na IR vysílač:remotec.PNG
Zatím to funguje výborně, v závislosti na okolní vlhkosti sušička produkuje cca jeden kýbl destilované vody denně. Přemýšlím, že po preventivním převaření bych tu destilku mohl používat třeba do žehličky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.