Jeste prosim dotaz na znalce alternatoru a generatoru a tady tech zarizeni... k cemu tam dochazi? Hadam spravne, ze se generator tim jak je z neho odcerpavana energie proste cim dal vice odmagnetizovava a napeti se snizuje az do hranice kdy menic vypne a ten generator se zase zpet nabudi do provozniho stavu? Ja mel za to, ze to spise zacne brzdit nez se demagnetizovat. Centrala nevypadala ze by nemohla. To jsem zazil u puvodni baumaxove centraly, tu jsem skutecne varicem a cerpadlem zabrzdil az chcipala, ani jistic to neodpojil, protoze to asi nebylo zase az tak zkratove. Tahle moje soucasna vojenska 1kW vypadala, ze by utocila vyssi zateze. Nedalo by se tohle nejak pohackovat, aby to buzeni se proste neodbudilo, pokud to tedy je tim, cim si myslim ze to je ?

To podle me vypada fakt mozna tak, ze to je lehce za hranici moznosti tehle centraly. Nebo soucastek v jejim rozvadeci. Uz premyslim o vymene za 3kVA centralu, ta s tim rozhodne problem mit asi nebude, nicmene pokud to lze resit bez vymeny, hmmmm .....