od vlkazajac » úte črc 30, 2019 12:28 pm
PavelR píše:za slabeho svetla neni z ceho davat - utrhni chlup z dlane

Druha vec je to napeti pro vetsinu reglu ktery jsou do 150V tak bys je musel mit vsechny po jednom paralelne ...
Pak si spocitej jeste montazni material. Stejny vykon v jinkosolar co se tady nabizi je pouze 12 panelu a 23k
Podle me rozdil dorovna hlinik, nerez material, kabelaze, konektory ...
Tak nejak me nenapada k cemu to vlastne jde pouzit.
Jinko sa stal obľúbený, je to asi vec módy a nie kalkulu. Porovnám aktuálne Jinko 225 Wp s aktuálnym 280 Wp panelom, ktorý som tu nedávno spomenul a vidím :
225 vs 280 _.png
že pri nákladoch na hliník, spojovací materiál, oceľ, háky, hmoždiny - závisí od podmienok - v úhrne 452 Kč na panel je to jedno.... Hops ! Ale na slabšie panely potrebujem o 20 % miesta viac, viac konektorov MC4, viac káblov, možno viac poistiek a odpínačov. A to sú tiež moje náklady, ktoré treba ešte vpašovať do kalkulácie.
Možno napriek tomu, vyjde amorf predsa len výhodne, keď je ochota sa s tým párať. O reálnom výnose z FV poľa možno diskutovať, ja nemám o čom, nemajúc skúsenosť.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
1060 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1920 Wp, 3 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV