Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 01, 2021 9:16 pm
rva píše:Úměrně rozšiřování elektrárny by se mělo něco dávat i do vybavení na kontrolu. Třeba takový klešťák, měřící i DC je téměř nepostradatelný při kontrole proudu z panelů. A samozřejmě multimetr na měření napětí. Z napětí a proudu panelů poznám, jestli jsou někde okolo bodu mppt a pokud ne, tak je regulátor z nějakého důvodu drží jinde, nebo je chyba v zapojení, v panelu.
Doktor píše:Tak jsem trochu utrácel a jsem tu zase s blbými dotazyKoupeny dva Jinko 225(další dva až po almužně), regulátor VS2024N, Měnič 24V/230V 1200W Soluowill. Baterie zatím jedna, obyč. 70Ah. Zapojil jsem zatím dva panely,paralelně a regulátor ukazuje 3,2A maximálně(na přímém slunci).To se mi zdá dost málo. Na regulátor jsem nešahal,nechal jsem to nastavené z výroby. Nebo bych tam měl něco přeonačit? Českej manuál jsem nikde nenašel, nevíte kde stáhnout? Díky.
Doktor píše:Já se přece nerozčilujuJá to nemám zapotřebí
Jo, mutimetrem, jenže už nějakej pátek, proud neměří. Asi ho to nebaví.
Doktor píše:Čekal jsem tuto reakci.
volente píše:Tak se podívej dovnitř, většinou je v háji vestavěná pojistka na proudový rozsah. Většinou po opomenutí přendat měřící kabely po měření proudu do správných zdířek a pokusu měřit napětí.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků