ZdZ píše:Marko:
nepsal jsem že nikdo nic neporadí, psal jsem jen o některých lidech, kteří tak nejak ignorují to co píšu a moje požadavky na elektrárnu pořád překrucují, hodně lidí radí dobře, nevnucují a proti nim nic nemám, naopak si vážím toho že radí
5,5+5,5kW měnič byla varianta, že v případě dostatečného osvitu jede část, nebo většina energie do akumulačky, všechno teče přes měniče a vytěžovače v této variantě neexistují, když nesvítí, tak se spirály odpojí a pračka se po chvilce také vypne, nebo jede na docucávání z DS, aby netůrovala akumulátory
když jede pračka, myčka apod. tak se netopí do akumulačky ale vyrábí se 230VAC, prostě priority, ale všechny silové spotřebiče, jen když svítí
baterka je jen pro noční provoz kotle, ledniček a jako záloha, není určená pro pohon výkonných spotřebičů
takže opravdu nehodlám na malou baterku vařit, prát a řezat dřevo na cirkule, a snad když nastavím omezení proudu ven i dovnitř tak se nemusím obávat zbytečného opotřebování
to samé s přetoky, hned jak jsem pochopil o co jde, tak jsem to začal řešit a zjišťovat, jenže plno lidí nad tím mává rukou a neřeší to a proto jsem se na to zeptal
snad jsem to napsal srozumitelně a pochopitelně, abysme to konečně vyjasnili
A čo keď cez deň pozapínaš všetko (veď svieti nie?) meniče budú dodávať 8kW do domu a príde mrak?
Čo sa tých pretokov týka, ako som spomínal už skôr, ja by som do tohto nešiel. Buď čisto ostrov s prepínaním alebo oficiálne. Na nete sa niektorí sťažovali, že sa im vyhrážali odmontovaním elektromeru. A znovupripojenie už je za riadny poplatok + samozrejme pokuta za čiernu dodávku. Ale možno v ČR to funguje inak, neviem.