Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 9:19 am
vata píše:Pro mobilní aplikaci právě pořizuju Victron Bluesolar regulátor (od Neosolaru). Mají v malých výkonech PWM i MPPT, beru 70V/15A mppt, i když aktuálně mám jak Vy jen jeden mobilní flexi 100W, ale nevylučuju rozšíření. Jsou tam i 10A verze pro 12/24V systémy. Napěťové úrovně a případně pravidla pro řízení DC zátěže jsou nastavitelné přes ten jejich komunikační kabel, ale u Neosolaru to jistě na požádání nastaví podle představ, takže snad není nutné kupovat ten kablik s adapterem kvůli jednorázovému nastavení na life. Mají ovšem i Smart (byť nesnáším tohle označení, vezmu ji) verzi, která obsahuje zabudovanou BT, a přes apku na mobilu to lze nastavit a koukat na statistiky / aktuální stav. Cenově je to akceptovatelné, a než svěřit byť malé ale i tak drahé life nějaké číně, raději jdu do trochu dražšího modráska. Ještě k ceně - je to levnější než před lety ta divná PWM krabička se kterou jsem začínalá a jejíž název jsem už vytěsnila.
Tak až to budu mít, vyreportuju tady zkušenosti o ní.
14,4V bych tedy do life určitě nepouštěla, max. napětí u mě 13,8, jinak 13,6 udržovací. A tu nabíječku - pokud lze na ni nastavit 13,6, pak by snad problém být neměl.
vata píše:14,4V bych tedy do life určitě nepouštěla, max. napětí u mě 13,8, jinak 13,6 udržovací. A tu nabíječku - pokud lze na ni nastavit 13,6, pak by snad problém být neměl.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků