Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte kvě 24, 2022 6:41 am


hybridní měnič Studer XTM, XTH

Měniče Studer
Předchozí

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod luge » ned čer 14, 2020 11:05 pm

?
luge
 
Příspěvky: 723
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod DanoP » pon čer 15, 2020 6:10 am

Co som hladal najnizsie ceny v EU som nasiel u https://www.esomatic.de/zubehoer/studer/,
tam BSP 500 bola za 282€, RCC02 150€ a XCom232i 149€.
1,77kWp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45, 1,6kWp +Victron MPPT 250/60, Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
?
DanoP
 
Příspěvky: 915
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod mopadzi » pon čer 15, 2020 6:39 am

ono to nestojí tolik, opravdu. není to taková darda. Kdysi Matěj psal že od Studera vše drží jen to BSP odchází
asi si jedno objednám. A ted se ukazuje, že i když BSP odejde, systém se s tím popere a vše jede...
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 6x Leapton 450W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV

https://www.lifepo4-shop.cz/
?
mopadzi
podporuje fórum
 
Příspěvky: 840
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod luge » pon čer 15, 2020 6:49 am

mopadzi píše:ono to nestojí tolik, opravdu. není to taková darda. Kdysi Matěj psal že od Studera vše drží jen to BSP odchází
asi si jedno objednám. A ted se ukazuje, že i když BSP odejde, systém se s tím popere a vše jede...

To ano,mam tam klona od cinana,nebol este ziadny problem,asi tiez objednam do rezervy,73$ je ok.
?
luge
 
Příspěvky: 723
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod ferdinand » pon čer 15, 2020 7:46 am

IMG_20200615_081647.jpg
Mám tady jedno nefunční originál bsp bez bočníku koupené na ebay(po reklamaci němec vrátil peníze a bsp mi zůstalo) jsem ochoten ho věnovat tomu kdo se ho pokusí opravit a poreferuje co odešlo abychom měli info co tam mají za kurvítko. Tedy pokud to půjde zjistit.Jsem z Kadaně.Mohl bych i poslat ale to by musel obdarovaný zaplatit poštovné.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
ferdinand
 
Příspěvky: 47
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod beethowen » pon čer 15, 2020 8:13 am

ferdinand píše:
IMG_20200615_081647.jpg
Mám tady jedno nefunční originál bsp bez bočníku koupené na ebay(po reklamaci němec vrátil peníze a bsp mi zůstalo) jsem ochoten ho věnovat tomu kdo se ho pokusí opravit a poreferuje co odešlo abychom měli info co tam mají za kurvítko. Tedy pokud to půjde zjistit.Jsem z Kadaně.Mohl bych i poslat ale to by musel obdarovaný zaplatit poštovné.

Jede tam komunikace (je v systému vidět, ale neměří)? Já bych se na to klidně zkusil podívat. Poštovné není problém - Kadaň je pro mě dost z ruky.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 770
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod ferdinand » pon čer 15, 2020 8:30 am

Ani neblikne.Je mrtvý.Vstupní pojistka OK.
Uživatelský avatar
ferdinand
 
Příspěvky: 47
Registrován: úte dub 19, 2016 9:37 am

XCOM 485

Příspěvekod mopadzi » úte čer 16, 2020 1:35 pm

koukal jsem že už má Studer RS485 modbus RTU
nevíte jestli se snese s XCOM LAN? (RS232)
když jsem tam chtěl dát dva RS232 tak se to vzpouzelo (byl vidět jen jeden)
celkem by mi to ulehčilo připojení k PLC a obsluhu vytěžovače a nabíječky na auto
díky
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 6x Leapton 450W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV

https://www.lifepo4-shop.cz/
?
mopadzi
podporuje fórum
 
Příspěvky: 840
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: XCOM 485

Příspěvekod Frenky » stř čer 17, 2020 10:38 am

mopadzi píše:....
když jsem tam chtěl dát dva RS232 tak se to vzpouzelo (byl vidět jen jeden)
celkem by mi to ulehčilo připojení k PLC a obsluhu vytěžovače a nabíječky na auto
díky


Já mám dva přístroje 1 x RS232i s výstupem do arduina a následně do RPI a druhý XCOM-LAN s výstupem na portál.

Jediné omezení je v počtu RCC kontrolerů, ty mohou být tři. V mém případě je to ....

1. RCC02 (displej)
2. XCOM-LAN
3. XCOM-RS232i

Nic se nehádá, všechno funguje. Myslím, že problém bude v pořadí propojení přístrojů za sebou na sběrnici, jsem teď v práci a nepamatuji se jak to mám za sebou. Večer se na to podívám a napíšu jak to mám propojený.
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 782
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: XCOM 485

Příspěvekod Frenky » sob čer 20, 2020 10:37 am

mopadzi píše:....
když jsem tam chtěl dát dva RS232 tak se to vzpouzelo (byl vidět jen jeden)
celkem by mi to ulehčilo připojení k PLC a obsluhu vytěžovače a nabíječky na auto
díky


Ahoj
Tak jsem to konečně zjistil. ;) Takže pořadí propojení na sběrnici je následující

- XCOM-232i s následným propojením na ARDUINO a pak do RPi
- RCC-02 (display)
- XTM 4000-48 (STUDER)
- XTM 4000-48 (PFANGPUSUN)
- VT-80
- VT-80
- BSP-500
- XCOM-232i/LAN
- napájení pro N-port (MOXA)

Takže možná pozdě, ale přeci.
Nezapomenout na zakončovací terminály (přepínače).
Zařízení uprostřed = "O" opened a na koncích sběrnice "T" Terminated).

Opakuji, že na jedné sběrnici studeru mohou být pouze 3 kontrolery typu RCC. (Do kontrolerů RCC patří RCC-02, RCC-03, RS232i, RS232i/LAN)
Kód: Vybrat vše
... A maximum of 3 remote controls can be connected to one unit. ...
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, AKU 48V LFP200Ah, 2x AKU DURATHON E4815. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http//95.85.214.80, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=3&t=4809
Uživatelský avatar
Frenky
 
Příspěvky: 782
Registrován: pon led 21, 2013 6:36 pm
Bydliště: Doubravička

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod mopadzi » sob čer 20, 2020 11:18 am

děkuji. Jak dojde XCOM 485 . dám vědět
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 6x Leapton 450W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV

https://www.lifepo4-shop.cz/
?
mopadzi
podporuje fórum
 
Příspěvky: 840
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod trezvii » ned led 02, 2022 11:34 am

Dobrý den,

prosím o radu pokud mohu pouzit pro inverter Studer 4000-48V jiny MPPT regl nez od Studeru (Studer ma 150V, ale treba Epever Tracer 10420AN ma 200V). Duvod je ze mam 12x450Wp panely Voc 50,2V ktere uvazuji zapojit do dvou stringu 3S2P (Voc 150,6V a Isc 33,84A kdyz 25C) a mppt pro kazdy string . jeden string bude smerovan na Vychod a druhy na Jih.
Druha otazka je pokud je mozne nastavit aby baterky nabijel jenom regl.


Dekuji
?
trezvii
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte lis 10, 2020 1:50 pm

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod mopadzi » ned led 02, 2022 11:38 am

nedoporučuji, může to skončit tragicky pro XTM. pohledej v historii, už se to tu řešilo
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 6x Leapton 450W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV

https://www.lifepo4-shop.cz/
?
mopadzi
podporuje fórum
 
Příspěvky: 840
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod Kobra23 » ned led 02, 2022 4:43 pm

Nedělal bych to.
Uživatelský avatar
Kobra23
 
Příspěvky: 403
Registrován: ned úno 12, 2017 9:32 pm

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod trezvii » ned led 02, 2022 4:54 pm

Děkuji za názor, takže zbyva jenom koupit regl Studer VarioString VS-120. Nebo jsou dálší možnosti pro můj případ ( 2 stringy Voc 150,6 V) ?

Děkuji
?
trezvii
 
Příspěvky: 10
Registrován: úte lis 10, 2020 1:50 pm

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod beethowen » ned led 02, 2022 6:19 pm

trezvii píše:Dobrý den,

prosím o radu pokud mohu pouzit pro inverter Studer 4000-48V jiny MPPT regl nez od Studeru (Studer ma 150V, ale treba Epever Tracer 10420AN ma 200V). Duvod je ze mam 12x450Wp panely Voc 50,2V ktere uvazuji zapojit do dvou stringu 3S2P (Voc 150,6V a Isc 33,84A kdyz 25C) a mppt pro kazdy string . jeden string bude smerovan na Vychod a druhy na Jih.
Druha otazka je pokud je mozne nastavit aby baterky nabijel jenom regl.


Dekuji

Tak to přepoj na 2S3P a použíj VT-80, nebo VS-120 a tam udělat 12S1P. VT-80 se dá koupit za normální peníze i od Fangpusunu, myslím že taky je to identická kopie. Začleníš to potom krásně do toho systému.
Já jsem taky přemýšlel, že bych dal k XTH nějaké jiné MPPT, ale jsem rád, že jsem to neudělal a pořídil 2x VT-80
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 770
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod huron » ned led 02, 2022 10:50 pm

Trochu jsem znejistěl při čtení důrazných nedoporučení kombinovat XTM s neStuder MPPT regulátorem. Chtěl bych se zeptat, jestli existuje ještě nějaký jiný závažný problém, kromě trochu specifického případu odpojení baterie a neodpojení MPPT reglu. Problém popsán teoreticky zde: http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f ... 40#p152240 a prakticky zde: http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=119&t=7253. Předem díky.
6kwp hooodně starých mono, tuna šrotových louhovek, 3 x XTM 4000-48, vše zatím na hromadě
?
huron
 
Příspěvky: 44
Registrován: stř led 08, 2020 12:56 pm

Re: hybridní měnič Studer XTM, XTH

Příspěvekod bol-St » pon led 03, 2022 7:45 am

Já si myslím, že jiný problém už tam není. Pořád to provozuji stejně a vše funguje jak má. Teda doplnil jsem havarijní odpojení stringů při překročení mnou určeného napětí a pak další akumulátor nezávislý na odpojení Pylontechů.
?
bol-St
 
Příspěvky: 210
Registrován: čtv bře 20, 2014 7:20 am
Bydliště: Hlučínsko

Předchozí

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'