Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned lis 29, 2020 8:09 pm


Studer informacie

Regulátory Studer
PředchozíDalší

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » stř zář 30, 2020 7:07 am

nahlasil som chybu do studeru
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 31
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » pát říj 02, 2020 9:55 am

Hladam zdroj izolacnych keramickych podloziek ake su pouzite v XTM na izolovanie skrutky od kabloveho oka na poistke CF8 (plus pol od baterie). Paci sa mi istit takymto sposobom priamo na plus pole bateriu - priestorovo velmi usporne, rozsah do 200A je akurat.
Len neviem najst kde tie izolacne podlozky rastu. Nie je to jednoduchy valcek, ale valcek s osadenim. Zatial som nasiel len "izolacne matky".
1770Wp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45 + Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 712
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » pát říj 02, 2020 1:15 pm

Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 31
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer informacie

Příspěvekod marko250 » pát říj 02, 2020 5:27 pm

Během těchto několika dnů co byla tma a měnič XTH 8000/48 přes Remote Entry (ON/OFF) vyplý ,jsem naměřil na kabelu z baterky 0.1A/55V=5.5W spotřeby. Je tam pichlý RCC-03 kontrolní panel,DS do něj nejde,takže za deset dnů tmy to klidně veme skoro 1.5kWh.
JZ-50°/20xChaori 230<dává 5360W> na Midnite Classic 150<89A>,JV-90°/12xJinkoSolar 225<davá2700W> + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310<dává 2480W> na MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2293
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » pát říj 02, 2020 6:27 pm


Poistky nie je problem zohnat, ale tie izolacne valceky ani za pana najst. Maju dieru 8+, tak aby tam vosla skrutka M8, a co je dolezite na jednom konci je osadenie s vonkajsim priemerom cca 10mm ktore sadne do kabloveho oka 10mm, takze dotahovacia skrutka je odizolovana od kabloveho oka a prud tecie cez poistku.
Izolacny_valec_CF8.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
1770Wp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45 + Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 712
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod rottenkiwi » pát říj 02, 2020 7:20 pm

Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 3938
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: Studer informacie

Příspěvekod beethowen » sob říj 03, 2020 7:34 am

marko250 píše:Během těchto několika dnů co byla tma a měnič XTH 8000/48 přes Remote Entry (ON/OFF) vyplý ,jsem naměřil na kabelu z baterky 0.1A/55V=5.5W spotřeby. Je tam pichlý RCC-03 kontrolní panel,DS do něj nejde,takže za deset dnů tmy to klidně veme skoro 1.5kWh.

A čím jsi to měřil? On klešťák na DC při takových malých proudech není úplně přesný i když se dobře vynuluje. Nebo to bylo na bočníku?
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 516
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Studer informacie

Příspěvekod beethowen » sob říj 03, 2020 7:40 am

DanoP píše:Hladam zdroj izolacnych keramickych podloziek ake su pouzite v XTM na izolovanie skrutky od kabloveho oka na poistke CF8 (plus pol od baterie). Paci sa mi istit takymto sposobom priamo na plus pole bateriu - priestorovo velmi usporne, rozsah do 200A je akurat.
Len neviem najst kde tie izolacne podlozky rastu. Nie je to jednoduchy valcek, ale valcek s osadenim. Zatial som nasiel len "izolacne matky".

Myslím, že by mohl vyhovět nějaký tvrdší plast. Nebo to vyrobit třeba z pertinaxu, textitu nebo skotextitu na soustruhu:
https://www.elektroizolanty.cz/elektroi ... ka-1000-mm
Pokud máš poblíž šikovného soustružníka, neměl by být problém.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 516
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » sob říj 03, 2020 7:46 am

Já bych se plastu bál podobně, jako u hliníku, že časem "poteče". Termoplast rozhodně. Podle mě se keramika těžko nahradí.
redcrown
 
Příspěvky: 830
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod beethowen » sob říj 03, 2020 8:37 am

No měl jsem na mysli rozhodně nějaké technické plasty, které jsou právě kvůli zvýšené pevnosti třeba vyztuženy např. skelnými vlákny. Je toho spousta a dají se vybrat mechanicky velmi odolné.
A těch izolantů na bázi pertinaxu bych se nebál vůbec. Běžně do toho řežu závity, které jsou dost zatěžované. Mechanicky je to velmi odolné i při vyšších teplotách.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 516
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » sob říj 03, 2020 9:06 am

Nieco taketo, skoda ze to nie je bez matice
Obrázek
https://www.ebay.de/itm/264259896561
1770Wp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45 + Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 712
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod beethowen » sob říj 03, 2020 10:39 am

DanoP píše:Nieco taketo, skoda ze to nie je bez matice
https://www.ebay.de/itm/264259896561

Tak jestli to chceš na sběrnici, tak v ní vyřež závity. Zašroubuj do toho potom štefty: https://www.briol.cz/sroub-zavrtny-din- ... YWEALw_wcB , případně ještě zajistit zespodu sběrnice maticí (kdyby se ti závit v pásovině nezdál.
A potom to můžeš nahoře dotahovat tou maticí. Těch řešení je dost.
Má to jenom nevýhodu, že s tím nejde dost dobře ten obvod odpojovat, jako s klasickou nožovkou.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 516
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Studer informacie

Příspěvekod dano » sob říj 03, 2020 11:21 am

Uz je to par rokov, co som zhanal prave tie keramicke valceky. Kamarat mal take na lodi a neviem z akeho dovodu boli popraskane a rozsypane, nakoniec som ich objednal z USA priamo z firmy, ktora dodavala do lodi DC system na pohon, tusim t bolo 36V a este 12V na osvetlenie, ale cena za nahradny diel bola astronomicka. Skusim pohladat toho dodavatela, ale zda sa mi, ze cena bola vtedy okolo 50$ + postovne za 4 kusy !
Olovene trakcne baterie tam menil niekolko krat, kedze po sezone ich neodpojil a kazdy krat sa vybili a zrejme ak mu ich niekto menil, tak hybal kablami a podarilo sa mu ich znova rozlamat. Nakoniec som cely ten DC rozvadzac prerobil a dal som tam autopoistky.
Nasiel som jedineho predajcu co predava komplet kit, len ta cena...

https://www.sol-luz-ion.de/Products/instalation-material/Fuses/Battery-Fuses/Battery-Terminal-Fuse-Pudenz-CF8-300A.html?language=en
dano
 
Příspěvky: 284
Registrován: pát zář 01, 2017 7:54 am

Re: Studer informacie

Příspěvekod Kostěj » sob říj 03, 2020 6:17 pm

DanoP píše:Hladam zdroj izolacnych keramickych podloziek...

Zkusil bych napsat sem: http://www.steatit.cz, poprosit o katalog a maloobchodní kontakt.
Kostěj
 
Příspěvky: 133
Registrován: úte úno 25, 2014 9:33 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » sob říj 03, 2020 8:27 pm

Zvlastny fenomen pri prepinani na DS. Pre uprsane pocasie v poslednej dobe viackrat zopina transfer rele a XTM prechadza na DS. Povedzme tak 3 krat prebehne prepnutie tak ze klasicka ziarovka preblikne a nic, ale obcas sa stane ze az skoro pohasne. Zatial som nenasiel dovod preco viackrat OK a niekedy s takym vypadkom. Toto pri axperte nie je, prebliknutie a hotovo. Nema niekto tip v com by mohla byt pricina? V logu nie je nic zvlastne iba AC-IN SYNCHRONIZATION IN PROGRESS, ziadne dalsie info. Ten zapis do logu sa urobi aj pri prepnuti len s prebliknutim. Este jedna info, po prepnuti s vypadkom blika zelena ledka pri On tlacidle, ale ziadny error, podla manualu by to malo byt z dovodu restartu - len z akeho dovodu?
1770Wp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45 + Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 712
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko


Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » ned říj 04, 2020 9:42 am

Mě ta zelená led bliká (dvakrát krátce) pouze pokud přejde měnič do standby režimu.par.1420 - druhé foto.
Zvláštní , že v režimu (odpojené vazební relé AUX1) bez sítě jede vždy měnič číslo 1. a měnič č. 2 přejde do standby.- pokud není spotřeba větší než cca 2,2kW.
Po připojení k síti (hybridní mód) se uspí měnič 1. a spotřeba jede z měniče č.2 s podporou sítě - pokud je spotřeba menší než cca 500W. -foto 2a3
Proč je jednou hlavní měnič č.1 chápu (novější kus) , ale proč po přechodu na síť je hlavní (aktivní) č.2 ? Tomu nerozumím.

Vždy záleží na nastavení par.1420 a povolení par.1547 pokud je více měničů na jedné fázi.
Nedá se ovlivnit ,který měnič půjde spát a při jakém výkonu aktivního měniče se připojí do práce.

Připadá mi , že vliv na rychlost odpojení ,nebo připojení k síti, má vliv aktuální rozdíl napětí sítě a měniče .Při větších rozdílech mu to trvá déle.
A na to probliknutí světel má vliv zda se měnič probouzí ze standby režimu nebo do něho naopak hned přechází(blikání zelené ledky) po přepojení na síť .
Zase zvláštní že pokud úplně zruším standby 1187-0% a 1547-NO , tak někdy se po přepnutí na síť se oba měniče hned uspí a světla stejně probliknou. :dontknow:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
milhaus
 
Příspěvky: 163
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod Mirek123 » ned říj 04, 2020 10:31 am

Ja mam paralelne 2x XTM4000 a taky nechapu nektere věci
1. po zapojeni druhého XTM paralelne mi prestalo fungovat "virtualni" spojeni Remote entry a AUX1 (1578)- klasicke ovladani TR podle SOC (propojeno u Master XTM). Po propojeni dratem přes RCM10 vse jede OK.
2. Mam ovladani ohrevu maleho podružného (15l) bojleru přes AUX2 - pokud je zatez XTM nad 60% vypne se, pokud klesne pod 30% znovu se zapne. Ale nepodarilo se mi zjistit, kdy realne AUX2 spina - je tech 60 a 30% SOUCET dvou paralelne zapojenych XTM - tzn 7kVA ? Co když Slave XTM rucne vypnu a pojedu jen na Master XTM ? Bude to pak 60 a 30% z 3,5 kVA?
3. U dvou paral. XTM mam k dispozici jen AUX1,2 na Master. Da se nejak vyuzit (a doprogramovat) i AUXy na Slave? On si totiž AUX1 na Slave nejak spina, nevim ale podle ceho, nedostanu se na programovani. To same se tyka i dvou parralelne zapojenych VT80.
1283 no
1461 yes
1462 no
1555 yes
1547 yes
Jinak paralelni zapojeni XTM jede bez problemu, rozchodil jsem i Batt.priority (diky, Millhaus….). Ted uz to manželka tak lehce neshodi :D
Mirek123
 
Příspěvky: 19
Registrován: pát čer 07, 2019 7:23 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » ned říj 04, 2020 2:09 pm

Mirek123 píše:Ja mam paralelne 2x XTM4000 a taky nechapu nektere věci
1. po zapojeni druhého XTM paralelne mi prestalo fungovat "virtualni" spojeni Remote entry a AUX1 (1578)- klasicke ovladani TR podle SOC (propojeno u Master XTM). Po propojeni dratem přes RCM10 vse jede OK.

2. Mam ovladani ohrevu maleho podružného (15l) bojleru přes AUX2 - pokud je zatez XTM nad 60% vypne se, pokud klesne pod 30% znovu se zapne. Ale nepodarilo se mi zjistit, kdy realne AUX2 spina - je tech 60 a 30% SOUCET dvou paralelne zapojenych XTM - tzn 7kVA ? Co když Slave XTM rucne vypnu a pojedu jen na Master XTM ? Bude to pak 60 a 30% z 3,5 kVA?

3. U dvou paral. XTM mam k dispozici jen AUX1,2 na Master. Da se nejak vyuzit (a doprogramovat) i AUXy na Slave? On si totiž AUX1 na Slave nejak spina, nevim ale podle ceho, nedostanu se na programovani. To same se tyka i dvou parralelne zapojenych VT80.
1283 no
1461 yes
1462 no
1555 yes
1547 yes
Jinak paralelni zapojeni XTM jede bez problemu, rozchodil jsem i Batt.priority (diky, Millhaus….). Ted uz to manželka tak lehce neshodi :D



1.-Vyzkoušel bych reset 1468, nic se v nastavení nezmění jen měniče přejdou do fáze Bulk-stačí dát 1142. mohlo by pomoci.
2.-Přesně tak , pokud jsou dva měniče par. bere se součet , ale myslím že 2x4kVA.
Pokud bude jen jeden měnič bude to např. 60% z 4kVA
3.-U dvou paral. je nastavení pouze obou jako jednoho. Není možné nastavit zvlášť. AUX1 na Slave může spínat trochu jinak dle battery voltage 1245, protože každý měnič si měří napětí sám. Potom může mít vliv na měření různá délka kabelů od bat. např.
- Jinak nastavení 1283 a dál mám také stejně. :yes:
milhaus
 
Příspěvky: 163
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod Mirek123 » ned říj 04, 2020 6:21 pm

Diky Milhaus. Vyzkousim.
Mirek123
 
Příspěvky: 19
Registrován: pát čer 07, 2019 7:23 pm

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'