Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv kvě 06, 2021 5:18 am


HELP: Victron interface MK2 USB

Měniče Victron
Další

HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod ota » ned čer 21, 2020 3:14 pm

Poraďte mi prosím: kde se dá stáhnout ovladač k tomuto interface?

Na stránkách Victronu tedy ne. Potřebuji přeprogramovat Victron Multiplus, koupil jsem si tu programovací krabičku a zjišťuji že je mi naprd a podpora Victronu je nulová.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2218
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod rottenkiwi » ned čer 21, 2020 3:21 pm

USB driver installation program for MK2-USB /
MK3-USB
To install the MK2-USB / MK3-USB driver on a computer without internet, first download the MK2-USB / MK3-USB driver using VEConfig3 and install it by selecting the menu Special -> USB Drivers. Only afterwards connect the MK2-USB / MK3-USB to your computer for the first time.

On computers with internet, Windows will automatically download the correct driver itself.


Aj je aktívny net, urobí to samo. AK nie, treba ísť do menu Special / USB Drivers vo VEConfig3.

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo
Zbohom. Elipsa Kiwi Haven Artemis Tachyum uz coskoro Covid, stress. exercise Wind Power 20250 KWh
Today: 9.006 Yest: 3.663 Week: 143.8 30 Days: 588.85 [kWh]
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4147
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod ota » ned čer 21, 2020 4:19 pm

No právě že se to samo neurobí. Podle tý holky co to Victronu prezentuje jsem to zkoušel mockrát ale nikdy jsem nenašel ten správný program.
Tyhle videa na trubce jsou všechny super ale nevím čím to je můj výsledek na konci procesu je jiný, většinou žádný výsledek.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2218
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod rottenkiwi » ned čer 21, 2020 4:23 pm

AKý je Win ? Aká verzia VEConfig3 ?
Nejde to ani cez VictronConnect app cez Win ?

Nejde to ani cez VictronConnect app cez Android / iPhone ?

Nie sú nejaké screenshoty, že čo nejde ?

https://community.victronenergy.com/que ... nized.html
Zbohom. Elipsa Kiwi Haven Artemis Tachyum uz coskoro Covid, stress. exercise Wind Power 20250 KWh
Today: 9.006 Yest: 3.663 Week: 143.8 30 Days: 588.85 [kWh]
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4147
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod ota » ned čer 21, 2020 7:24 pm

Nejde najít ten program. Jakou verzi potrebuji naprosto netuším. Win jsou asi 7, ....
Screenshoty nejsou k ničemu.
Ptal jsem se kde ten program na netu najdu. Na stránkách Victronu nejdou stáhnout.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2218
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod rottenkiwi » ned čer 21, 2020 7:40 pm

Programy sú tu:
https://www.victronenergy.com/support-a ... s/software
Postup:
https://docs.victronenergy.com/veconfig ... quirements

Keď nejde pod Win 7/8/10, tak skúsiť Ubuntu 18.04, mne to ide s ich LinuxApp:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zbohom. Elipsa Kiwi Haven Artemis Tachyum uz coskoro Covid, stress. exercise Wind Power 20250 KWh
Today: 9.006 Yest: 3.663 Week: 143.8 30 Days: 588.85 [kWh]
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4147
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod mati » ned čer 21, 2020 7:48 pm

ota píše:Nejde najít ten program. Jakou verzi potrebuji naprosto netuším. Win jsou asi 7, ....
Screenshoty nejsou k ničemu.
Ptal jsem se kde ten program na netu najdu. Na stránkách Victronu nejdou stáhnout.


Pokud najdeš v seznamu zařízení připojené MK2 - tak se "většinou" dá ovladač najít přes Google dle : ID Hardwaru ve vlastnostech zařízení
Naposledy upravil mati dne ned čer 21, 2020 7:50 pm, celkově upraveno 1
2x 230Wp Schutten ,6x 240Wp Schutten, 10x NexPower 145Wp ,2x Solyndra 200Wp, ETracer TR-2215 BN, Victron SmartSolar MPPT 150/35 , Victron BlueSolar MPPT 100/50 , Axpert MKS2400WPlus , 2x200Ah 24V Winston LiFePo4 , Victron Multiplus II 24/3000/32
Uživatelský avatar
mati
 
Příspěvky: 302
Registrován: ned bře 03, 2013 12:11 pm
Bydliště: Paka - city

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod rottenkiwi » ned čer 21, 2020 7:50 pm

Alebo tu:
https://www.ftdichip.com/FTDrivers.htm
https://www.ftdichip.com/Drivers/D2XX.htm

Mne funguje MK2 aj MK3 s týmto driverom pre x86_64 WIn 10:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil rottenkiwi dne ned čer 21, 2020 8:02 pm, celkově upraveno 1
Zbohom. Elipsa Kiwi Haven Artemis Tachyum uz coskoro Covid, stress. exercise Wind Power 20250 KWh
Today: 9.006 Yest: 3.663 Week: 143.8 30 Days: 588.85 [kWh]
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4147
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod FRSO » ned čer 21, 2020 7:58 pm

ota píše:Nejde najít ten program. Jakou verzi potrebuji naprosto netuším. Win jsou asi 7, ....
Screenshoty nejsou k ničemu.
Ptal jsem se kde ten program na netu najdu. Na stránkách Victronu nejdou stáhnout.

Ten ovladač mk2/MK3 je v tom programu konfigurační nástroje pod těma videami na jak ti poslal rottenkiwi ten odkaz, pokud máš window v pc tak to musí jít, nainstaluj ten program a pak si to samo nastaví ten mk2 usb, mělo by to jít. Zkus to ještě jednou.
FRSO
 
Příspěvky: 1411
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod ota » ned čer 21, 2020 8:15 pm

Tam se právěže nenastaví nic.
Zkoušel jsem to asi 10x. Ten drek od Victronu nefunguje.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2218
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod FRSO » ned čer 21, 2020 8:21 pm

ota píše:Tam se právěže nenastaví nic.
Zkoušel jsem to asi 10x. Ten drek od Victronu nefunguje.

A jde ti spustit ten nainstalovaný program Ve config ?
FRSO
 
Příspěvky: 1411
Registrován: ned srp 14, 2011 9:13 pm

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod rottenkiwi » ned čer 21, 2020 8:27 pm

Spustit/rozbalit toto:

je tu obmedzenie, na 2 MB, tak tu sem ten zip nedám.

alebo toto:

je tu obmedzenie, na 2 MB, tak tu sem ten zip nedám.

Takže inak. Isť na stránku FTDI v linkoch vyššie a vybrať toto, červenou 2.12.28 alebo setup executable :
v závisloti na verzii OS /32/64 bit. Ak mám menej ako 4 GB DDRx, tak 32, ak viac tak 64 bit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zbohom. Elipsa Kiwi Haven Artemis Tachyum uz coskoro Covid, stress. exercise Wind Power 20250 KWh
Today: 9.006 Yest: 3.663 Week: 143.8 30 Days: 588.85 [kWh]
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4147
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod ota » ned čer 21, 2020 8:32 pm

Nejaky program tam spustit šel ale nebyl na programování invertoru. Zas jsem ho smazal aby me nemátnul. Jestli to byl ve config nevím. Byl ale nepouzitelný, vypadal úplně jinak než ten co se prezentuje na tom videu.

Nedá se to někde jinde normalně stáhnout když je Victroní podpora nefunkční?
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2218
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod ota » ned čer 21, 2020 8:35 pm

Hele rottenkiwi: slovensky rozumím perfektně, rozumím i rusinsky a východňársky ale nevím co mi píšeš.

Počítac ani nezjistí ze jsem do něj něco připojil. Ani se nesnaží najít mu ovladač.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2218
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod rottenkiwi » ned čer 21, 2020 8:39 pm

Keby som mal pripojenie na comp cez VNC, tak to je urobené za 10 sec., tak
tu vypisujem a nič z toho.

Sú USB porty v BIOS-e / EFI povolené ?
Je fyzicky / káblom / USB port pripojený do dosky / motherbordu / ?
Zbohom. Elipsa Kiwi Haven Artemis Tachyum uz coskoro Covid, stress. exercise Wind Power 20250 KWh
Today: 9.006 Yest: 3.663 Week: 143.8 30 Days: 588.85 [kWh]
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 4147
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod ota » ned čer 21, 2020 9:11 pm

Zas ti nerozumím.
jediný program který jsem schopen stáhnout je jakýsi VE config ale s tím invertor nastavit nejde.
Rottenkiwi , moc ti děkuji ale moje inteligence na tvoje rady nestačí.

Já s tím končím.
Najde se prosím někdo kdo by má ten program v notebooku a někde ve středních Čechách či Praze se se mnou potkal a udělal dronmou změnu nastavení Multiplusu?
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2218
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod PavelR » pon čer 22, 2020 4:54 am

Mozna to bude k nicemu, ale ja kdyz jsem si koupil USB-MK3 kabel tak mi chvili fungoval chvili ne. Coz je treba na prehravani FW dost o nicem. Pomohla vymena usb kabelu. Tusim ze tam je USB/miniusb. Pak se uz menic pripojoval spolehlive.

Delas 3f nebo 1f system? Naposled jsem konfiguroval 1f a tam pro nastavení, FW i asistenta staci Ve.config. Na 3f je tusim jeste jedna utilitka. Na update FW je taky zvlastni utilita. To bych ti zjistil pokud je treba v pracovnim PC.
Pokud updatujes FW tak kazdy menic solo. (Ja musel kvuli nove verzi Asistenta ESS updatovat i FW)

Nevim kde jsi hledal SW ale cely balik co potrebujes jde zde. Jsou v tom svechny utility.
https://www.victronenergy.cz/support-an ... s/software

VE Configuration tools for VE.Bus Products toto hledej.
PavelR
 
Příspěvky: 2601
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod mati » pon čer 22, 2020 5:53 am

ota píše:Zas ti nerozumím.
jediný program který jsem schopen stáhnout je jakýsi VE config ale s tím invertor nastavit nejde.
Rottenkiwi , moc ti děkuji ale moje inteligence na tvoje rady nestačí.

Já s tím končím.
Najde se prosím někdo kdo by má ten program v notebooku a někde ve středních Čechách či Praze se se mnou potkal a udělal dronmou změnu nastavení Multiplusu?


Neházej hned flintu do žita..

Základ je mít zařízení USB "viditelné" - to najdeš v tom správci co jsem psal..
Může se kopat i s jiným již dříve připojeným USB. Zkus všechny USB zařízení odpojit , restartovat a po najetí systému USB-MK2 připojit. Měla by se v spodní liště woken ,vpravo dole , na chvíli zobrazit bublina s upozorněním. A zkontrolovat viditelnost ve správci zařízení.
Já když jsem toto dělal , tak jsem bez nějakých problémů vše rozchodil napoprvé - i s Victron Connect.. ( Youda by napsal , že je to divné napoprvé - že se vtom mám ještě pohrabat - ale bylo to tak . ).

To okno z team vievera navrchu , je protože jsem dělal printscreen dálkově - je tam potom vidět ten požadovaný ovladač , který stačí najít na netu a nainstalovat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
2x 230Wp Schutten ,6x 240Wp Schutten, 10x NexPower 145Wp ,2x Solyndra 200Wp, ETracer TR-2215 BN, Victron SmartSolar MPPT 150/35 , Victron BlueSolar MPPT 100/50 , Axpert MKS2400WPlus , 2x200Ah 24V Winston LiFePo4 , Victron Multiplus II 24/3000/32
Uživatelský avatar
mati
 
Příspěvky: 302
Registrován: ned bře 03, 2013 12:11 pm
Bydliště: Paka - city

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod ota » pon čer 22, 2020 8:46 am

Díky moc za všechny tipy, on je asi ten interface nefunkční protože jednou se mi
povedlo že PC viděl nový hardware ale nebyl schopen ho identifikovat ani se někam připojit a stahnout ovladač.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2218
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: HELP: Victron interface MK2 USB

Příspěvekod PavelR » pon čer 22, 2020 3:12 pm

tak zkus vymenit usb kabel
PavelR
 
Příspěvky: 2601
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Další

Zpět na Victron

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'