Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob pro 03, 2022 3:01 am


Spotreba PowerJacka naprázdno

Měniče PowerJack
Další

Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod ixo » čtv čer 04, 2015 10:26 am

Zvažujem upgrade môjho meniča (MeanWell 1kW) na niečo silnejšie. Chcem sa spýtať - nemá PowerJack náhodou standby" funkciu v tom zmysle, že pri odpojení záťaže sa menič vypne a iba raz za niekoľko sekúnd overí, či medzičasom neprišla požiadavka na výkon, aby sa zapol? MeanWell standby túto funkciu má a v zime je veľmi nápomocná, netreba menič ručne vypínať.

Do úvahy pre upgrade prichádza buď MeanWell TS-3000 (asi drahší, ale má stand-by), alebo PowerJack 3000 i viac (lacnejší, ale otázna spotreba naprázdno a stand-by).
940 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: http://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15& ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: http://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: http://tinyurl.com/mx6gvsj
Uživatelský avatar
ixo
 
Příspěvky: 478
Registrován: stř říj 10, 2012 5:11 pm
Bydliště: Bratislava

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod petrs » čtv čer 04, 2015 10:49 am

Ma, prepinac do polohy PWR SAV ,spotreba u meho kusu bez zapnuteho usporneho modu 0,85 A /25 V =21,25W.
...a viděl jsem Křižíka nazpět se otáčeti ...
?
petrs
 
Příspěvky: 428
Registrován: pon čer 30, 2014 6:02 am

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod hurvayz » čtv čer 04, 2015 10:57 am

Ano akorat ze kdyz si furt saha na napeti tak treba mikrovnka vzdy pipne..Budik poblikava..radio se zapne vypne..takze mod upne k h...
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 952
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Bydliště: Skoro u SK

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod dracekvo » čtv čer 04, 2015 11:57 am

Navíc taková lednička se nerozeběhne. Dostane impulz, motor se pootočí a natlakuje a až se měnič probudí tak kompresor se do tlaku nerozeběhne a vypne ho až tepelná ochrana.
V zimě to dělám tak, že měnič vypínám ručně, když nepotřebuju. Je to ohodně úspornější varianta než power save.
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1915
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod kodl69 » čtv čer 04, 2015 12:07 pm

jo, souhlas, pwrsave, to je tak možná pro žárovky na chatě, ale k ničemu jinýmu. Stačí doplnit ferity na přívody k trafům a je klid, spotřeba naprázdno klesla u 8kW /48V z 1,7A na 0,5A , tj 25W pro 48V verzi, a výkon se podařilo jinou úpravou dostat na špičkových 7,5kW, takže zatím spokojenost. Světla a ostatní blbiny postupně předělávám na DC, aby se měnič zapínal jenom kvůli "velkým" spotřebičům - v létě není problém, ale v zimě bude 12Ah denně ztracenejch v měniči poznat.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum
 
Příspěvky: 6525
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod mobilik » čtv čer 04, 2015 12:23 pm

Tak tak, minule som predaval taky menic a tento rezim som priamo vypol, resp. Odpojil som kabez vypinaca, bral ho starsi pan a sam mi povedal ze to mam odpojit aby sa nemilil, nakolko som mu to vsetko dopodrobma pri predaji vysvetloval. :wink:
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2587
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod ixo » čtv čer 04, 2015 2:33 pm

V pripade, ze nemam z menica ziaden odber, pretoze je kompletne odpojeny jeho vystupny okruh (v zime je okruh prepinanim vacsinou prepnuty na verejnu siet), tak stand-by mode moze fungovat celkom fajn, myslim. Ako casto checkuje poziadavku na odber? MeanWell ma odhadom tak 5 sekund, cize kazdych 5 sekund potichu tukne.
940 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: http://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15& ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: http://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: http://tinyurl.com/mx6gvsj
Uživatelský avatar
ixo
 
Příspěvky: 478
Registrován: stř říj 10, 2012 5:11 pm
Bydliště: Bratislava

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod dracekvo » čtv čer 04, 2015 2:43 pm

Tak když je měnič kompletně odpojený, proč ho nevypnout úplně?
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1915
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod ixo » čtv čer 04, 2015 2:49 pm

Prepinanie z verejnej siete na FVE je automaticke a vypnuty menic by bol v tom pripade nezelany stav.
940 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: http://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15& ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: http://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: http://tinyurl.com/mx6gvsj
Uživatelský avatar
ixo
 
Příspěvky: 478
Registrován: stř říj 10, 2012 5:11 pm
Bydliště: Bratislava

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod kodl69 » čtv čer 04, 2015 3:41 pm

Tomu nerozumím. Mám přepínání ala VATA, pokud vypnu měnič, přepne se na DS, pokud zapnu měnič, přepne se z DS na měnič, proč to dělat nějak jinak, složitěj a s většími ztrátami?
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum
 
Příspěvky: 6525
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod ota » čtv čer 04, 2015 3:55 pm

Axpert jednou za 10 sekund pošle výstupní napětí a měří odběr. Pokud je větší než 100W, pustí síť trvale. Zapomenutou 20W kompaktní zářivku takto odrovnal blikáním za 5 dní...
50kWp + 10kW Infinity, 15kWh LiFe
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2268
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod ixo » čtv čer 04, 2015 8:28 pm

kodl69 píše:Tomu nerozumím. Mám přepínání ala VATA, pokud vypnu měnič, přepne se na DS, pokud zapnu měnič, přepne se z DS na měnič, proč to dělat nějak jinak, složitěj a s většími ztrátami?

Nezdá sa mi, že by Vata mala prepínanie iniciované iba na základe vypnutia meniča (ručného či pri vybití batérií). Ale ak by systém prepínal na verejnú sieť pri vybití batérií na 21V, šlo by o veľmi hlboké vybitie. :dontknow: Mne systém prepína na verejnú sieť na základe nastaveného vybitia batérií a späť na FVE na základe kvality ich dobitia za posledných 5 dní. Je to síce zložitejšie, :comp: ale plne autonómne a šetrné k batériám tak, ako by to prepínal človek osobne. Keď sa systém rozhodne prepnúť na FVE, menič jednoducho nabehne zo standby módu.
Čo by sa dalo na systéme vylepšiť, je akurát to, že by menič nečakal v standby móde, ale by sa odpájalo celé jeho napájanie, to však vzhľadom na stiesnenú priestorovú dispozíciu môjho systému nie je veľmi možné. :dontknow:
940 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: http://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15& ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: http://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: http://tinyurl.com/mx6gvsj
Uživatelský avatar
ixo
 
Příspěvky: 478
Registrován: stř říj 10, 2012 5:11 pm
Bydliště: Bratislava

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod mobilik » čtv čer 04, 2015 9:24 pm

ixo píše:V pripade, ze nemam z menica ziaden odber, pretoze je kompletne odpojeny jeho vystupny okruh (v zime je okruh prepinanim vacsinou prepnuty na verejnu siet), tak stand-by mode moze fungovat celkom fajn, myslim. Ako casto checkuje poziadavku na odber? MeanWell ma odhadom tak 5 sekund, cize kazdych 5 sekund potichu tukne.

PowerJack takto skusa odber kazde tri sekundy. Celkovo je to blud...
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2587
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod dracekvo » pát čer 05, 2015 5:38 am

proč složitě vypínat napájení měniči, když si stačí udělat k vypínači paraelní kontakt pro dálkové zapínání.
Uživatelský avatar
dracekvo
 
Příspěvky: 1915
Registrován: čtv zář 13, 2012 3:35 pm

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod abrams » pát čer 05, 2015 5:50 am

Zdravím ,

přesně tak , připojit paralerně k vypínači měniče relátko a ovládat jej dálkově je jednoduché a nepoznal jsem měnič do kterého by se malinké relátko nevešlo :idea: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2766
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod ixo » pát čer 05, 2015 8:19 am

abrams píše:připojit paralerně k vypínači měniče relátko a ovládat jej dálkově

Tento nápad beriem! :handshake2: Napríklad takéto relátko, predpokladám: http://www.gme.sk/40-31-9-024-0000-p634-078
940 Wp, LiFePo 8x200Ah + 123\SmartBMS, Tristar MPPT 60A, Meanwell 1 kW, PowerJack 5kW, Bratislava
Monitoring systému: http://panel.homeinfo.sk/?id_objekt=15& ... elektraren
(Ne)návratnosť systému: http://tinyurl.com/cx74hkv
Zdieľaná databáza meničov: http://tinyurl.com/mx6gvsj
Uživatelský avatar
ixo
 
Příspěvky: 478
Registrován: stř říj 10, 2012 5:11 pm
Bydliště: Bratislava

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod mobilik » pát čer 05, 2015 8:24 am

Ja napriklad nepouzivam ani relatko. Priamo k vypinacu potiahnem kable a dalsi vypinac napojim paralelne k nemu.
Samozrejme ak ho chces ovladat napr. cez net tak rele je nutnost. :wink:
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2587
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod abrams » pát čer 05, 2015 8:33 am

Zdravím ,

relátko mám kvůli galvanickému oddělení obvodu měniče a ovládacího obvodu . Vytahovat z měniče vodiče plné měničového rušení ... :? .
Relé v odkazu je zbitečně silné - jak kontakty tak odběrem proudu - toto http://www.gme.sk/relras2415-p634-272 mám já a naprosto stačí :yes: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2766
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod mobilik » pát čer 05, 2015 10:12 am

Abramsi, mas uplnu vpravdu s galvanickym oddelenim, ale umna to nebolo potrebne, nakolko ovladanie menica je iba otocny prepinac ktory je dany v rozvadzaci, pre pohodlnejsie zapinanie, cize tam si mozu rusit co chcu. Nieje stym ziadny problem, dokonca ani vodic nieje tieneny a ide okolo kablov od amplocov a inych sond a vobec to nevadi. :wink:
Momentalne to mam tak na axperte. :wink:
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2587
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Spotreba PowerJacka naprázdno

Příspěvekod ota » pát čer 05, 2015 11:11 am

Mobilik: ke kterému přepínači máš u Axperta paralelní kontakt a co co řeší?
50kWp + 10kW Infinity, 15kWh LiFe
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 2268
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Další

Zpět na PowerJack

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Neticle [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'