Následuje řešení: "využití montáže vodovodní baterie k vložení topné tyče"
Nápad jednoduchý, realizace už zase tak ne. Viz foto:
Poznámky k montáži:
- asi ta nejdůležitější - nezapomeňte, že uprostřed nádoby LK100 je komín

- celková délka topné tyče může být tedy o něco delší, než průměr nádoby - 370 mm +++cca.20-30 mm?? ale musíte psychicky počítat s tím, že při vkládání se uprostřed nádoby zarazíte, násilím trochu ohnout topnou tyč o komín a v momentě, kdy tyč utahujete do šroubení, tak tu tyč fakticky ohýbáte dokola. No prostě ideální řešení to není ani náhodou, ale řešení to je
- rovněž je dobré si nanečisto připravit všechny fitingy. Já jsem nakonec nesehnal šroubení M/M G1/2 v chrom provedení, jen mosaz a stejně jsem to dělal na 2x protože při realizaci mi jeden kousek chyběl
- v mém případě je topná tyč umístěna pod vodovodní baterií. Uvažuji, že to ještě jednou předělám a umístím nad. I když při využívání teplé vody bude topení zcela jistě vypnuto a topná tyč má krytí IP65, tak přece jen kousek od kohoutku s tekoucí vodou to ideální není. Přitom otočit instalaci o 180° kolena dolů lze.
- nezapomenout, že vodovodní baterie má vstup studené vody ze spodu. A ve stejném místě, jako je uvažovaná topná tyč. nastavení v mém případě o 50 mm bylo nutností. Ale to už závisí na konstrukci vaší topné tyče a také, zda realizujete topení zhora, nebo ze spodu.
- Každopádně, jak to bude fungovat zjstím až v létě, na objem a průtok vody to vliv zásadní nemá... Takže fungovat by to mělo.
Ať už bude instalace jakákoliv, myslím, že tato topná tyč není určena k tomuto účelu, takže rozhodně tady nikoho nenavádím k instalaci elektrického zařízení v rozporu s čímkoliv!!! [/*]