Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv dub 02, 2020 1:25 am


Nový elektroměr.

Bezpečné přepnutí ze sítě na ostrov a zpět, schémata, tipy, rady, návody

Nový elektroměr.

Příspěvekod Janma » pát úno 14, 2020 12:19 pm

Distributor mi nainstaloval nový elektroměr místo starého Křižíka viz foto. Je z roku 2006. Je to ten co měří přetoky? Nebo můžu být v klidu.

Admin edit: na základě žádosti autora tohoto příspěvku odstraněno foto, k dispozici v příspěvku níže.
Schneider XW+ 6048, Lifepo4 200Ah , 2,5 kWp panelů.
Janma
 
Příspěvky: 239
Registrován: sob pro 16, 2017 7:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod mobilik » pát úno 14, 2020 12:29 pm

Ty kokos, máš ty ale štastie, u nás ide stále nový elektromer digitálny obojsmerný a zo SIM kartou...

Toto nebude vedieť merať pretoky. Je to jednoduchý elektromer. :wink:
mobilik
 
Příspěvky: 2171
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod Janma » pát úno 14, 2020 12:47 pm

Jsi mě potěšil. .
Schneider XW+ 6048, Lifepo4 200Ah , 2,5 kWp panelů.
Janma
 
Příspěvky: 239
Registrován: sob pro 16, 2017 7:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod beethowen » pát úno 14, 2020 1:38 pm

Já když jsem přecházel z 3f na 1f, tak mě dali pro jistotu toto:
FE2E9C4A-A939-4064-9E88-635B48628B7A.jpeg

Takže zůstávám klidný. Momentálně s Axpertem nic nehrozí. Je na cestě XTM, tak alespoň můžu zkoušet potom různé režimy. Kdyby se tak roztočil zpátky, to by byla paráda, takový netmetering po našem. :D :D :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil beethowen dne pát úno 14, 2020 2:00 pm, celkově upraveno 2
3,8kWp Suntech poly, 2,6kWp IBC poly, MPPSolar PIP-4048MSD, Li-ion 120P14S 300Ah (2.kus ve výstavbě)
viewtopic.php?f=3&t=5358#p103484
viewtopic.php?f=18&t=4136&p=74178&hilit=15kWh+LI.ion#p72550
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 416
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod goodbie » pát úno 14, 2020 1:51 pm

to fakt ještě někam dávají mechanický elektroměry??no hezký,asi jich mají moc nakoupeno a neví co stím.
goodbie
 
Příspěvky: 1165
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod PavelR » pát úno 14, 2020 1:55 pm

Janma píše:Distributor mi nainstaloval nový elektroměr místo starého Křižíka viz foto. Je z roku 2006. Je to ten co měří přetoky? Nebo můžu být v klidu.


Bud klidný.tento elmer pocita pretoky ven jako spotřebu.
PavelR
 
Příspěvky: 2270
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod beethowen » pát úno 14, 2020 2:02 pm

goodbie píše:to fakt ještě někam dávají mechanický elektroměry??no hezký,asi jich mají moc nakoupeno a neví co stím.

To není mechanika. Jenom má mechanické počítadlo. Radši jsem to zanonymizoval, kdoví kdo to tu z E-onu čte.
3,8kWp Suntech poly, 2,6kWp IBC poly, MPPSolar PIP-4048MSD, Li-ion 120P14S 300Ah (2.kus ve výstavbě)
viewtopic.php?f=3&t=5358#p103484
viewtopic.php?f=18&t=4136&p=74178&hilit=15kWh+LI.ion#p72550
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 416
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod goodbie » pát úno 14, 2020 2:02 pm

PavelR píše:
Janma píše:Distributor mi nainstaloval nový elektroměr místo starého Křižíka viz foto. Je z roku 2006. Je to ten co měří přetoky? Nebo můžu být v klidu.


Bud klidný.tento elmer pocita pretoky ven jako spotřebu.
to započítá to jo ale nikdo na to nepříjde,jako u toho digitálu
goodbie
 
Příspěvky: 1165
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod goodbie » pát úno 14, 2020 2:03 pm

beethowen píše:
goodbie píše:to fakt ještě někam dávají mechanický elektroměry??no hezký,asi jich mají moc nakoupeno a neví co stím.

To není mechanika. Jenom má mechanické počítadlo. Radši jsem to zanonymizoval, kdoví kdo to tu z E-onu čte.
jasně já to myslel jako že to není digitál elměr
goodbie
 
Příspěvky: 1165
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod Janma » pát úno 14, 2020 2:16 pm

To beethoven. Mě už to anonymizovat nejde. jak uběhne nějaky čas, tak nejde manipulovat s příspěvkem.
Schneider XW+ 6048, Lifepo4 200Ah , 2,5 kWp panelů.
Janma
 
Příspěvky: 239
Registrován: sob pro 16, 2017 7:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod beethowen » pát úno 14, 2020 2:29 pm

Janma píše:To beethoven. Mě už to anonymizovat nejde. jak uběhne nějaky čas, tak nejde manipulovat s příspěvkem.

Ono stejně o nic nejde. Pokud tam jsou nějaké normální čísla, tak to jenom opíší a nic nikdo neřeší.
Ale vím, že třeba na forum “30kmh” chodili policajti a úředníci pro různé infa.
3,8kWp Suntech poly, 2,6kWp IBC poly, MPPSolar PIP-4048MSD, Li-ion 120P14S 300Ah (2.kus ve výstavbě)
viewtopic.php?f=3&t=5358#p103484
viewtopic.php?f=18&t=4136&p=74178&hilit=15kWh+LI.ion#p72550
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 416
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod Jozef51 » pát úno 14, 2020 2:47 pm

Janma píše:To beethoven. Mě už to anonymizovat nejde. jak uběhne nějaky čas, tak nejde manipulovat s příspěvkem.

Obrazok by sa mal dat vymazat aj niekde v profile a dodatocne. Prispevok zostane. Ak je to dolezite tak toto by mohla byt cesta.
Jozef51
 
Příspěvky: 308
Registrován: stř bře 01, 2017 8:06 am

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod ota » pát úno 14, 2020 3:02 pm

Kliknout vpravo nahoře na Uživatelský panel, tam jsou vlevo pod sebou záložky a poslední dole je Příloha. na tu klikneš a objeví se všechny přílohy a ty odstranit lze kdykoli, třeba po roce.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 1907
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod Janma » pát úno 14, 2020 3:37 pm

Ok. Dík Otto, upraveno.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Schneider XW+ 6048, Lifepo4 200Ah , 2,5 kWp panelů.
Janma
 
Příspěvky: 239
Registrován: sob pro 16, 2017 7:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod brumlaj » pát úno 14, 2020 4:37 pm

o pár set watthodin méně v nizkém tarifu a číselníky by obsahovaly pěkná čísla 4040 a 1771 ;-)
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
brumlaj
 
Příspěvky: 2293
Registrován: ned kvě 12, 2013 1:24 pm

Re: Nový elektroměr.

Příspěvekod Killingman » úte bře 03, 2020 6:45 am

Krásné ráno, včera jsem se snažil dohledat na webu CEZu informace, ale samozřejmě tam není nic (nebo špatně hledám). Elektroměr EL304 je na tom prosím s měřením přetoků jak? Přičítá do spotřeby a nebo na mě začně had svítit? Moc díky...
Killingman
 
Příspěvky: 27
Registrován: stř bře 25, 2015 1:57 pm


Zpět na Přepínání sítě a FVE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'