Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv lis 21, 2019 5:03 am


Přenos dat z bezdrátového multimetru

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Předchozí

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod thomas.007 » úte lis 05, 2019 9:50 pm

Nejlepší zesilovač je anténa ;-)
Co se týče délky, tak pro 433Mhz vychází 329mm pro půlvlnný dipól (největší zisk), pak se dá uvažovat o 1/4, což vychází na 165mm. Délku je potřeba brát celkovou, tedy i to co je na tom tišťáku dohromady, takže ten drátek připájet podle obrázku Youdy s délkou cca. 16cm a pak na obou eventuálně ustřihávat (na obou současně) do doby, kdy je signál nejlepší.
Pozor, delší neznamená lepší :mrgreen:
Výpočet např. tady: http://ok1tvl.nagano.cz/dipol.html
thomas.007
 
Příspěvky: 37
Registrován: pát říj 28, 2016 1:30 pm

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod KubisKV » úte lis 05, 2019 10:10 pm

Jestli to byla informace pro mě, tak děkuju.
Asi jsem se s tou frekvencí na začátku příspěvků zmýlil. Vše nasvědčuje tomu, že ty moduly jsou na 2,4Ghz. myslel jsem, že co je 2,4Ghz, je super a na velkou vzdálenost, ale i číňan umí udělat 2,4 NEsuper a NEvelkou sílu signálu.
KubisKV
 
Příspěvky: 364
Registrován: pon zář 04, 2017 12:06 pm
Bydliště: Chebsko

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod kodl69 » úte lis 05, 2019 10:18 pm

A jak daleko ti funguje BT handsfree? mě tak 5m od auta, podobně BT od BMS, taky do 10m. Nepleť si WIFI s 100mW a víc (nikdo to nedodržuje) s BT, nejnižší třídy, kterej jede na max. 1mW nebo nedejbože 10mW: https://bluetoothinsight.blogspot.com/2 ... asses.html
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4071
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod kodl69 » úte lis 05, 2019 10:30 pm

A s tou anténou to bude jinak, už na desce je anténa impedančně přizpůsobená, musela by se s nejistým výsledkem přerušit a místo ní ten drát zapojit od samýho začátku, nějaký prodlužování výsledek jenom zhorší. Ostatně některý verze ESP8266 mají konektor pro ext. anténu, ale pak se musí odpájet jeden 0402 kondík, aby fungoval ten konektor a ne integrovaná anténa.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: 6x noark CHSM6610P250, 6x250Wp z I4wifi, 6xTratek 275Wp, 4x auria 120Wp, midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Powerjack 8kW (reálně 6kW po úpravě). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
 
Příspěvky: 4071
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod youda » úte lis 05, 2019 10:50 pm

KubisKV,

Nekecej, preskrabni a prodluz.
U mne byl pro 2.4GHz rozdil -87 vs -72 dB.

Cekam na hlaseni vysledku :D
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2219
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod KubisKV » úte lis 05, 2019 10:50 pm

S tím BT máš pravdu. WIFI dosah jsem nemyslel, ale čekal jsem od toho modulu víc.
Zatím zkusím drátek, pokud bude výsledek kladný, mám vyhráno. Dnes jsem volal na arduinoshop, ale neúspěšně. Pán mi nebyl schopen odpovědět. Zde už jsem se ptal.
KubisKV
 
Příspěvky: 364
Registrován: pon zář 04, 2017 12:06 pm
Bydliště: Chebsko

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod KubisKV » úte lis 05, 2019 10:51 pm

youda píše:KubisKV,

Nekecej, preskrabni a prodluz.
U mne byl pro 2.4GHz rozdil -87 vs -72 dB.

Cekam na hlaseni vysledku :D


Rozumím, provedu. konec hlášení
KubisKV
 
Příspěvky: 364
Registrován: pon zář 04, 2017 12:06 pm
Bydliště: Chebsko

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod youda » úte lis 05, 2019 10:52 pm

Rozchod!
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2219
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod thomas.007 » úte lis 05, 2019 10:53 pm

v nejhorším se to dá pájkou zpátky propojit :-D
thomas.007
 
Příspěvky: 37
Registrován: pát říj 28, 2016 1:30 pm

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod KubisKV » čtv lis 07, 2019 8:50 am

Zdravím kolegy,
Práce na prodloužení dosahu modulu pokračují dle plánu. Anténu jsem stihl prodloužit pouze u přijímače a nic zvláštního se nestalo. Zatím posílám odkaz, který jsem našel na netu a je tam k němu i přiložen program. Mně to nic neříká, tak aspoň pro zkušenější kolegy instalatéry.

https://navody.arduino-shop.cz/navody-k ... 24l01.html
KubisKV
 
Příspěvky: 364
Registrován: pon zář 04, 2017 12:06 pm
Bydliště: Chebsko

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod shuty » ned lis 17, 2019 10:16 am

Pani tak musim poreferovat ze vyssie popisana uprava v mojom pripade nepriniesla ocakavane zlepsenie. oba moduly som odskrabal v uvedenom mieste a naletoval 13cm medeny drotik z utp kabla. dosah sa nezlepsil. takze objednavam moduly s externou antenou, snat to pomoze.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Stavebná búda OSTROV
• 4x 250W poly 60 článkové + 2x PWM reg
• 7s 30p 18650 li-ion @24V (cca 70Ah)
• 7s2p Yuasa Lev40 li-ion @24V(cca 80Ah)
• 5kW menič Powerjack LF
Uživatelský avatar
shuty
 
Příspěvky: 80
Registrován: ned úno 05, 2017 7:21 pm

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod dano » ned lis 17, 2019 10:50 am

13cm je blbost, dlzka anteny musi byt λ/4 minus kratenie, teda cca 28mm pre 2.4GHz a bolo by to treba naletovat rovno na ten smd kondenzator, teda odskrabnut ten zvysok spoja aby vyvod kondenzatora ostal oddeleny od tej anteny na pcb. Naletoval by som to nastojato teda o 90° ako je to teraz.
dano
 
Příspěvky: 76
Registrován: pát zář 01, 2017 7:54 am

Re: Přenos dat z bezdrátového multimetru

Příspěvekod ikovlabs » ned lis 17, 2019 11:05 am

No a SW do tech modulu mate?Jen prazdy HW asi nepomuze....
ikovlabs
 
Příspěvky: 210
Registrován: úte črc 22, 2014 5:14 pm

Předchozí

Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'