Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned led 17, 2021 1:58 pm
beethowen píše:Tak dneska padl letošní rekord ve výrobě. Přímo z panelů přišlo do regulátorů 42,66kWh, což při instalovaném výkonu 6,4kWp dělá přímo ďábelských 6,666 kWh/kWp. Dneska bylo ráno -11stupňů, celý den se teplota držela hezky dole a nepřišel ani jeden mráček. Takže za mě nádhera.
zbek píše:Tohle jsem měl za cely prosinec. Kam si to všechno dal ?
beethowen píše:Dnes byl trochu čas a počasí, abych provedl nějakou zatěžkávací zkoušku. Naložil jsem XTH6000 něco kolem 8kW, spíš trochu více. Ani po 15minutách nebyly žádné protesty. Víc jsem to moc nechtěl honit, mám tam před měničem teď 125A pojistky, tak vím, že těch 150A to udrží asi v pohodě. Do budoucna budu dávat 160A.
Mám nastavení, aby se při překročení 6kW po dobu 2minut připojil k síti a případně si docucnul. Nicméně mám nastaveno prioritu baterie od 51V, takže žádné velké docucávání nebylo.
Původní představa 2xXTM4000 se tímto víceméně odsouvá. Doteď byla žena zvyklá, že má k dispozici 4kW max., takže ji ani moc neinformuju a zůstávám v klidu.
I kombinace 2x VT-80A se ukazuje proti 2xMPPT v Axpertu jako o mnoho lepší. Algoritmus MPPT je mnohem rychlejší a přesto hezky uhlazený. Je vidět, že zvládne hezky zpracovat i velké špičky. 7.6. tu u nás šly nějaké mraky a slunce potom dávalo z 6,4kWp až 7,65kW, což jsem na Axpertu rozhodně nikdy neviděl.
Zkrátka momentální nálada z přechodu na Studer je euforie.![]()
![]()
Vše funguje, jak si člověk myslí, že by mělo fungovat. Když se něco zatíží o 30% více, tak se vůbec nic neděje
, měnič jenom trošku začne vrčet ventilátorem a to je vše, žádné výhružky, vypínání, nebo podobné věci se nedějí a ani za těch 15minut.
Takže zbývá ještě asi nějaký větší zátěžový test, ale už teď vím že 6kW v provedení Studer mě asi určitě stačí.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků