Madra píše:1) spotřeba v noci 7 kW, ale běží v tom bojler, oplockého nechci, je to jednoúčelový strojek.
2) ceková spotřeba je 6,5 MWh ročně a narovinu umím dát 6H2O +6CO2 -> c6h12o6 + 6o2, takže bastlit nabiječku s mttp na vhodný příkon a doplnit to měničem, který by když se vybije baterka tam pustil šťávu z DS mne taky napadlo, zbastlit bych to uměl, ale cenově to nebude o moc lepší.
A k baterce, lifepo4 vychází cenou dobře, protože s jestli se olovo má vybít na 60% tak bych musel mít v olovu cca 16 kWh...
počítal jsem po doplnění na 9 panelů se zabudováním vytěžovače, pak by podle mne baterka stačila odhadem 5 kwh.
Zdar,
jen malá připomínka k tomu jednoúčelovému zařízení- pokud bys začal tím, ze si ho na střechu a k bojleru zapojíš, měl bys ušetřit ročně nemalý peníz a to je asi podstatné. Jestli místo toho, abych cca 8000 dal ročně čezu, radši budu strkat ušetřené peníze do panelů a baterek. Jo a já třeba používám měnič axperta PWM 3000w/24V a stál asi 8500 zde na shopu.
Nekopu za Oplockeho, ale pokud chceš šetřit, tak na bojleru bys mohl ušetřit nejvíc v poměru náklady/návratnost.
Asi bych nezačínal s 5kW menicem a baterkou jak do powerbanky.