Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř lis 13, 2019 2:32 am


8,8kWp 3faz na trackeru

FVE systémy bez dodávek do DS pouze pro vlastní spotřebu, ostrovní FVE nebo poloostrovní s odběrem ze sítě v případě nedostatku energie.
Předchozí

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod ota » ned říj 13, 2019 3:23 pm

Cena je normální. Podobné výkony se pri troše štěstí daji koupit bez daně za 3500.
5kWp + 3kW Multiplus, 15kWh LiFe
http://www.elektrarna.estranky.cz/
Uživatelský avatar
ota
 
Příspěvky: 1705
Registrován: čtv dub 18, 2013 8:37 am
Bydliště: na chaloupce u lesa-Příbramsko

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod Matess » ned říj 13, 2019 4:06 pm

přepnutí na bypass nemůže nic dodat do sítě ne? Něco jiného je mód při kterém se to přifázuje a docucává ze sítě část energie kterou není schopen vyrobit (při odebrání zátěže tam potom dojde na to, že měnič nestihne zareagovat a něco maličko přeteče). Bypass je ale prostě přepnutí a síť....
Matess
 
Příspěvky: 653
Registrován: pon zář 09, 2013 4:16 pm
Bydliště: Šumperk

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod diablo007 » ned říj 13, 2019 11:13 pm

Bypas pretok nedělá jelikož to defakto premosti vstup na výstup takže ho to pouze obtece
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 1802
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » pát lis 08, 2019 8:19 am

Ahoj nemá někdo skušenosti stímto natačením ?
https://www.ebay.com/itm/Dual-Axis-Sola ... %7Ciid%3A1

uvažuju že to koupím, momentalně to mám na časovač . není to ale ono, mam to nastavené po půl hodině , a je tam vidět zuby 200 watu na výkonu. což je teť škoda nechat ladem.

nebo nemá někdo typ na něco jineho odskoušeneho ?

Děkuji
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 390
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod marko250 » pát lis 08, 2019 10:05 am

A časovač nejde nastavit na menší skoky(10min)?
JZ-50°/20xChaori<dává 5360W>,JV-90°/12xJinkoSolar<davá2750W>,MakeSkyBlue <60A>, Midnite Classic 150<89A>,baterka 58.4VDC LFP4/370A+Li-ion/300A<uloží 35kWh>,měnič PJ 10 kW<dává stále 8600W>
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 1579
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » pát lis 08, 2019 11:59 am

Ahoj , jde to nastavit . Je tam 70 pozic.
Je tam ale problem, že aby to fakt bylo přesné tak bys to musel každý měsíc přeprogramovat, jak se měni poloha slunce.
zatim to tak dělám , ale je to už celkem otravné..

mam to první rok , tak se vlastně učím co a jak..

Navic planuju na jaře postavit ještě jeden tracker na asi 16 panelu. Ale už dvojosý. To by už pak byl fakt opruz to přestavovat.

našel jsem ještě jeden ovladač, ten vypada solidně , ale prej to jede přes nějaké veboove rozhraní. To vubec nevím co je.. musim si to nějak přeložit a prostudovat..
Navic bych chtěl aby tam byl anemometr kuli větru..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 390
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod redcrown » pát lis 08, 2019 8:17 pm

Co ten verk koštuje?
redcrown
 
Příspěvky: 464
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Jablonec

Re: 8,8kWp 3faz na trackeru

Příspěvekod kvako1 » pát lis 08, 2019 11:11 pm

ten solarsan 150 eur
viewtopic.php?f=55&t=4724&start=300
FVE 7,5kWp na trackeru, 3xpip5048 3faz, baterie li ion 710Ah + ve vystavbě dalších 300A
kvako1
 
Příspěvky: 390
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm

Předchozí

Zpět na Ostrovní elektrárny

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'