Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je čtv črc 18, 2019 12:35 pm


Axpert

Měniče Axpert
PředchozíDalší

Re: Axpert

Příspěvekod NOPARasito » pon kvě 13, 2019 11:23 pm

Díky pane :handshake:
Jak konstatuju, nebyl s tim problem a tusim napeti vstupu bylo kdyz max tak 241V, ted jak to pozoruju nepadne pod 243, spis lita 245-250V ;-(
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1101
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 53

Re: Axpert

Příspěvekod beethowen » úte kvě 14, 2019 6:57 am

Co máš nastaveno v položce 03? Dá se tam vybrat režim vstupního napětí, pokud je tam UPS, tak je na vstup asi přísnější. Možná by to mohlo být ono.
3,8kWp Suntech, MPPSolar PIP-4048MSD, LiFePO4 48V/200Ah, Li-ion 120P14S 300Ah
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 199
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov
Reputation: 38

Re: Axpert

Příspěvekod NOPARasito » úte kvě 14, 2019 7:04 am

beethowen píše:Co máš nastaveno v položce 03? Dá se tam vybrat režim vstupního napětí, pokud je tam UPS, tak je na vstup asi přísnější. Možná by to mohlo být ono.

Vidis to to me netrklo. Mrknu vecer. Dam info.
Diky
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1101
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 53

Re: Axpert

Příspěvekod NOPARasito » úte kvě 14, 2019 9:23 am

Ted jsem mrkl do Anleitung, ale to resi spodni napeti, mam urcite nastaveno UPS, prubnu druhou moznost a uvidim ;-).
Screenshot_2019-05-14-10-21-20-087_com.google.android.apps.docs.png
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1101
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 53

Re: Axpert

Příspěvekod beethowen » úte kvě 14, 2019 9:54 am

NOPARasito píše:Ted jsem mrkl do Anleitung, ale to resi spodni napeti, mam urcite nastaveno UPS, prubnu druhou moznost a uvidim ;-).

Ono něco je v návodu a skutečnost může být jiná. 250V v síti je bohužel ještě v normě. Myslím, že povoleno je až +10%.
3,8kWp Suntech, MPPSolar PIP-4048MSD, LiFePO4 48V/200Ah, Li-ion 120P14S 300Ah
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 199
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov
Reputation: 38

Re: Axpert

Příspěvekod xmasin » úte kvě 14, 2019 10:31 am

Bohužel je povoleno -15% až +10% takže teoreticky v rozmezí 195,5V - 253V. Mám barák blízko trafostanice a už docela dlouho měřím napětí chytrým elektroměrem s Modbus komunikací a hodnoty ukládám do databáze. Jak dokáže být rozhozené napětí během dne ukazuje přiložený graf.

napeti.png

Jednou jsem měl v síti i napětí větší než 260V viz druhý graf, ale to už je chybový stav, asi někdo blbě přehodil odbočku trafa 110/22kV.

Prepeti.png
xmasin
 
Příspěvky: 1109
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm
Reputation: 45

Re: Axpert

Příspěvekod abrams » úte kvě 14, 2019 2:07 pm

Zdravím ,

a to těch -15% až +10% se týká 15-minutového průměru , nikoli okamžité hodnoty :uh: .
1 minuta 272V (+18%) + 14 minut 242,6V (+5%) = 244,7V @ 1/4h průměr (+6%) :hell: .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Uživatelský avatar
abrams
 
Příspěvky: 2513
Registrován: ned črc 17, 2011 11:19 am
Bydliště: Brno
Reputation: 321

Re: Axpert

Příspěvekod youda » úte kvě 14, 2019 2:30 pm

No, už je asi načase začít vypínat hlavní jističe od DS. Přece si nenecháme ničit naše drahé spotřebiče.
Já DS posílám jen do odporového topení. Vše ostatní dostává kvalitní ostrovní sinusovku :celebrate1:
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1816
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 384

Re: Axpert

Příspěvekod NOPARasito » úte kvě 14, 2019 2:43 pm

To jsme to dopracovali co??? Zatim jsem DS kopl a cekam, jak zacne Axpert hrat prepnu na parametru 3 na volnejsi tolerancni pole ;-).
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1101
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 53

Re: Axpert

Příspěvekod lzahradil » úte kvě 14, 2019 3:12 pm

Já jsem se dnes ocitl po tmě na jedné fázi. Úplně náhodou zrovna na axpertu o kterém jsem včera psal že občas pípá. Včera jsem mu pípák vypl..

Podle manuálu je 08 Vysoké BUS napětí.
Žeby proběhl mrak a peroucí regulátor nestihl zareagovat?
Přílohy
IMG_20190514_160945.jpg
FVE 5,84kWp [10x Scheuten 210Wp, 6x ShuttenPoly 260Wp@Axpert MSXE 2400W, 4x Kyocera 140Wp@EPSolar 4215BN(1), 2x EinnovaSolarline 270Wp@EPSolar 4215BN(2), 4x EinnovaSolarline 270Wp@Axpert MKS 2400W Plus], NiCd 800Ah@24V + LiFePO4 200Ah@24V
lzahradil
 
Příspěvky: 293
Registrován: sob dub 11, 2015 1:28 am
Bydliště: CZ
Reputation: 18

Re: Axpert

Příspěvekod NOPARasito » úte kvě 14, 2019 9:33 pm

NOPARasito píše:
beethowen píše:Co máš nastaveno v položce 03? Dá se tam vybrat režim vstupního napětí, pokud je tam UPS, tak je na vstup asi přísnější. Možná by to mohlo být ono.

Vidis to to me netrklo. Mrknu vecer. Dam info.
Diky

Tak jsem po pár neúprosných nářků 2ks MPPSolarů přepnul položku 3 z UPS na APL.
Tak uvidíme, pokud zabere, tak je jasná věc, že kluci z DS něco předrbali a MPPSolarům se to nelíbilo.
Dík za nakopnutí Beethowene :yes:
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1101
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 53

Re: Axpert

Příspěvekod xmasin » stř kvě 15, 2019 9:32 am

youda píše:No, už je asi načase začít vypínat hlavní jističe od DS. Přece si nenecháme ničit naše drahé spotřebiče.
Já DS posílám jen do odporového topení. Vše ostatní dostává kvalitní ostrovní sinusovku :celebrate1:

Taky to tak vidím, dal jsem si na přívod do baráku stykač a napěťové hlídací relé HRN43N a pokud se objeví přepětí nad 250V tak relé odpojí stykač a barák od DS. Mně tyhle přepětí už stály řídící desku v plynovém kotli a lednici.
xmasin
 
Příspěvky: 1109
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm
Reputation: 45

Re: Axpert

Příspěvekod kvako1 » stř kvě 15, 2019 11:39 am

xmasin píše:
youda píše:No, už je asi načase začít vypínat hlavní jističe od DS. Přece si nenecháme ničit naše drahé spotřebiče.
Já DS posílám jen do odporového topení. Vše ostatní dostává kvalitní ostrovní sinusovku :celebrate1:

Taky to tak vidím, dal jsem si na přívod do baráku stykač a napěťové hlídací relé HRN43N a pokud se objeví přepětí nad 250V tak relé odpojí stykač a barák od DS. Mně tyhle přepětí už stály řídící desku v plynovém kotli a lednici.


mě to taky sere, i jsem si stěžoval, prí je to ale vnormě.
za 3 roky co tu bydlím tak kleklo už cca 20ks led žárovek.
jsem hned u trafačky , první sloup ..

to je dobrej napad stím hlidáním. dík za nápad. stykač už tam mám.
kvako1
 
Příspěvky: 292
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 67

Re: Axpert

Příspěvekod xmasin » stř kvě 15, 2019 12:44 pm

Používám relé HRN43N
https://www.elkoep.cz/hlidaci-rele---hrn-43n
Obě výstupní relé mají stejnou funkci, jedním vypínám stykač a druhým hlásím od domovní elektroinstalace Loxone výpadek DS.
xmasin
 
Příspěvky: 1109
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm
Reputation: 45

Re: Axpert

Příspěvekod NOPARasito » stř kvě 15, 2019 9:08 pm

Tal vypada, ze u me Axpert a parametr 3 do Apl vyresil poblikavani a restart DS. Jeste jednou diky za nakopnuti.
Uživatelský avatar
NOPARasito
 
Příspěvky: 1101
Registrován: stř črc 18, 2018 11:14 pm
Bydliště: Vidím na Pálavu a komíny Dukovan
Reputation: 53

Re: Axpert

Příspěvekod xmasin » úte čer 04, 2019 2:37 pm

O víkendu jsem zapojil Axpert King na síť a baterky a dneska jsem rozchodil komunikaci a podle elektroměru před Kingem a po odečtení výkonu za Kingem a nabíjení baterií mně vychází volnoběžná spotřeba mezi 70 a 85W. Také jsem zjistil, že Axpert nemá nejpřesnější měření napětí baterie. Rozdíl proti BMV-700 je až 0,1V resp. Axpert má nastaveno 54,4V a dle BMV napětí cestuje mezi 54,45 a 54,51V.
xmasin
 
Příspěvky: 1109
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm
Reputation: 45

Re: Axpert

Příspěvekod camel1cz » úte čer 04, 2019 2:49 pm

Ta spotřeba je celkem mazec - Peggy tvrdila, že to je mezi 38 a 42W. Ale jestli měříš pod zátěží, tak to bude víc - vlivem konverze tam bude ztráta závislá na výši odběru (nějaké procento).
camel1cz
 
Příspěvky: 514
Registrován: pon bře 21, 2011 11:12 pm
Reputation: 25

Re: Axpert

Příspěvekod kvako1 » úte čer 04, 2019 3:08 pm

ja mam 3x pip5048 a každý bere naprázdno nad 65W, při male zatěži třeba 30W si vemou klidně i 85W. jsou fest rozežraní.
kvako1
 
Příspěvky: 292
Registrován: ned lis 11, 2018 5:18 pm
Reputation: 67

Re: Axpert

Příspěvekod xmasin » úte čer 04, 2019 3:20 pm

Odběr za měničem mám cca 160W a do baterek (staré olovo) jde aktuálně cca 60W a dle elektroměru je spotřeba 295W, takže z toho mně vychází 295-160-60 cca 75W, ale nedá se moc spoléhat na vyčítání výkonu za měničem, protože se dost dynamicky mění mezi 145 a 165W. Ale je zajímavé, že výkon měniče ve VA je takřka konstantních 252VA, asi tomu měření nedělá moc dobře Victroní nabíječka, která je ve funkci 24V zdroje napájená z výstupu měniče.
xmasin
 
Příspěvky: 1109
Registrován: čtv čer 28, 2012 8:45 pm
Reputation: 45

Re: Axpert

Příspěvekod youda » úte čer 04, 2019 6:30 pm

Xmasin,

Zkusil bys prosim schvalne zmerit, kolik ten King zere na DC, kdyz je bez DS, bez zateze a ma napojenou jen baterku?

Pak mozna s nejakou malou zatezi...Marko250 na to ma tusim presnou metodiku ;)

Diky!
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 1816
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm
Reputation: 384

PředchozíDalší

Zpět na Axpert

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'