Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte led 19, 2021 12:19 am
diablo007 píše:Tohle už mi přijde jako trošku utažené za vlasy kazdy zde se snaží najít způsob jak něco koupit levněji a to i třeba tím že se tu domluví víc lidí aby se udělal větší odběr a na druhou stranu tento systém někdo označí u odběratele energie za prasarnu. Každý dodavatelský subjekt při preprodeji zboží si nechává marži každý tím pádem má i slevu je to normální tržní ekonomika.
jahodovák píše:Skoro jsem se zasmál,ono pokud to tak vezmeš,tak milardáři jsou nemocní lidé,chtějí mít víc a víc...
Dotace začaly tím, že se lidé začali shlukovat do tlup nebo aspoň muž a žena založili rodinu a společně se starali o potomstvo. Pokračuje to specializací - např. šaman... Pokud se toho nechceš účastnit a nechceš nikoho dotovat tak se vyděl ze společnosti a odstěhuj nejlépe na dno Mariánského příkopu, tam nebudeš nikomu užitečný ani nebudeš nikomu vadit. Tedy nebudeš dotován ani nebudeš nedobrovolně přispívat ostatním. Proč lidé kteří odmítají dotace vysávají znalosti jiných kterými tito zdarma dotují komunitu tohoto webu? Takže trochu přemýšlet než plácnu nesmysl obsahující nepřiměřené zobecnění.rva píše:Špatné jsou dotace - a je jedno, jestli je dostane malý, nebo velký. Vždy to vede k tomu, že jedni přispívají nedobrovolně jiným. Malá cukrárna dostane dotaci a ta druhá na náměstí kvůli tomu zkrachuje - i to tady bylo. Na výměnu kotlů taky ti nejchudší nedosáhnou, ti jenom z daní přispívají na dotaci těm bohatším. A bez dotací mohou být nižší daně.
brumlaj píše: Dotace začaly tím, že se lidé začali shlukovat do tlup nebo aspoň muž a žena založili rodinu a společně se starali o potomstvo. Pokračuje to specializací - např. šaman... Pokud se toho nechceš účastnit a nechceš nikoho dotovat tak se vyděl ze společnosti a odstěhuj nejlépe na dno Mariánského příkopu, tam nebudeš nikomu užitečný ani nebudeš nikomu vadit. Tedy nebudeš dotován ani nebudeš nedobrovolně přispívat ostatním. Proč lidé kteří odmítají dotace vysávají znalosti jiných kterými tito zdarma dotují komunitu tohoto webu? Takže trochu přemýšlet než plácnu nesmysl obsahující nepřiměřené zobecnění.
Přesně tak. Jenže v této republice se na jakoukoli dotaci najde někdo kdo s ní nebude souhlasit byť by byla na nejvíce Bohulibý účel. A tím pádem rva vítězí, je to zlo a pryč s tím. Podobně já mám názor že dotovat policii je zdraví, životu a majetku škodlivé. Proto je zapotřebí s tím skončit. Kam to ale povede? Anarchie a vláda bezskurpulózních asociálů. Mimochodem v posledních 30. letech jsme si toho zažili přehršel. Jo a jestli to je reálné - je. Viz např. Rakousko, Švýcarsko, severské země.... .NOPARasito píše:..... Za mě dotace ano i ne. ......... Takže je to vůbec s lidmi reálné udělat k účelům, pro které dotace vznikly
Celý stát je jedna velká dotace a tedy předpokládám dle Tebe komunismus. Jenže jaksi místo státu a tím dotace "veřejného blaha" nikdo nic jiného funkčního zatím nevymyslel, případně by nesehnal dost pitomečků k sobě aby mu to fungovalo. Otázka je zda to co autor chtěl je myšlenka prospěšná a podporovaná všemi? většinou? drtivou většinou? a jak toho docílit když ekonomika případně ekonomismus k žádanému cíli většinou? nevede. (viz. ty policejní sbory jako podpora obyčejnému ovčanovi jsou absolutně nefunkční přesto že je dotuje)camel1cz píše:Dotace jsou hezká teorie, která v praxi nefunguje. Vidím dost paralel s komunismem...
Teda... ono obojí funguje, ale trochu jinak než autor původně chtěl.
A teď jen aby nás takových přibývalo a bylo nás aspoň 99% jinak pokud nás bude klasicky pouze 90% pak zde budeme mít vždy "horních 10%" kteří s námi budou orat.vlkazajac píše:........ Moje deti nemusia u nás jesť poľské sračky, transoceánske kurence ani čínsky cesnak bez chuti. Skutočne si vážim domácich pestovateľov a chovateľov, priplatím si rád. ..........
Uživatelé procházející toto fórum: kobi a 0 návštevníků