Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv led 28, 2021 12:27 am
RRR píše:Je to možné, Fronius nemám, jenom vím, že pouze v této kombinaci je možné aktivovat zamezení přetoků do DS (u AC-vazby). U jiných střídačů tato možnost není.
xmasin píše:Mohu se zeptat s jakým střídačem a měničem? Přijde mně, že kombinace Voctron a Fronius je vcelku vymakaná. Akorát mám obavu z toho co bude v ostrovním režimu dělat regulace bojleru přes SSR relé.
Frenky píše:RRR píše:Je to možné, Fronius nemám, jenom vím, že pouze v této kombinaci je možné aktivovat zamezení přetoků do DS (u AC-vazby). U jiných střídačů tato možnost není.
Ale je, třeba střídač STUDER.
xmasin píše:Zajímalo by mně, jak se systém zachová pokud není připojený k DS ongrid střídač jede na plný výkon a dojde k vypnutí odporového spotřebiče (třeba bojleru na přebytky).
xmasin píše: ... jak rychle zareaguje Victron a změní frekvenci, aby střídač snížil výkon.
xmasin píše: Taky mně zajímá jestli systému nedělají problém vytěžovače s fázovým řízením případně zda nejsou lepší ty, které spínají SSR v nule.
xmasin píše:… jelikož si stavím FVE sám s elektrikářem, který FVE nedělá, tak nemám papír pro distributora, abych mohl požádat o standardní paralelní připojení…
xmasin píše:Obavu mám právě z reakcí Victronu na náhlé vypnutí zátěže pokud pojede Fronius v plném výkonu a baterie budou nabité, otázka je, jestli potom raději nepoužít MPPT regulátor i za cenu nějakých ztrát.
xmasin píše:Fronius jako jeden z mála dělá transformátorový střídač (Galvo)
xmasin píše:Bohužel jsem už část věcí nakoupil… Také mne jde o to, abych mohl případně v budoucnu připojit FVE k DS.
xmasin píše: Fronius vybírám z toho důvodu, že musím mít uzemněný mínusový pól panelů, a Fronius jako jeden z mála dělá transformátorový střídač (Galvo), který s takovýmito panely umí pracovat. A Galvo také nemá nějakou extra účinnost, ale furt asi bude lepší než kombinovaná účinnost MPPT z 150V DC na 24V DC a pak z 24V DC na 230V AC. Na 24V chci zůstat z důvodu případného doplnění polykrystalických panelů na štít domu, kde je potřebuji zapojit paralelně …
Zpět na Střídače, měniče napětí, invertory
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků